Екзотика в MasterChef: Нудли в маки стил

Шеф Михалчев ще представи шедьоври от японката кулинария
12 май 2015 12:35,
7
Екзотика в MasterChef: Нудли в маки стил
Снимка: MasterChef

Утре вечер в MasterChef шеф Михалчев ще ни потопи в екзотичната кухня и ще представи мастърклас за приготвянето на "час соба яки" или нудли от зелен чай в маки стил и "онаги тамаго маки" или японски омлет със змиорка.

Петър ще демонстрира висш пилотаж с бъркане с голи ръце във вряла вода, подправяне със замах, спринт за съвършенство и техника за завиване в квадратен тиган. Урокът за отличници ще се състои пред двама от най-амбициозните конкуренти, който ще покажат чиста форма на канибализъм, люта битка за имунитет в последните часове на играта, в едно кошмарно съревнование на самочувствия.

Цената на победата е висока и двамата готвачи ще трябва да я платят с прецизност в "разресването" и моделирането. Лекотата в ръцете на Петър ще изглежда по съвсем друг начин при състезателите – клечките "хаши" бързо ще бъдат заменени с шпатула, самоувереността ще се превърне в безпомощен смях, а приятелската подкрепа от балкона ще се трансформира в страх от силен съперник.

Чии "цунамита" и катастрофи ще се окажат най-близки като вкус и визия до шедьоврите на японката кулинария на шеф Михалчев.

В стрес теста участниците за първи път ще наддават за продукти като най-ценният им авоар ще бъде времето. Стъпката в търга ще струва 5 минути, стратегиите изглеждат почти самоубийствени, но всеки може да изгуби миговете си по лична преценка.

Продуктите са в три групи – месни – агнешки котлети, патешко магре и риба морски език, млечни – сметана, козе сирене и кисело мляко и зеленчуци – чери домати, слаки и люти чушки и кореноплодни. Структурираните планове ще трябва да бъдат придружени от бързина и организация, за да дадат позитивни резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
скука преди 8 години
Защо готварските предавания по немските телевизии в ранния следобед, са по забавни и интересни от мудните и скучни подобни предавания в 20 часа по българските телевизии?
5
0
 
8
 
! Отговори
КТБ преди 8 години
"който ще покажат чиста форма на канибализъм, люта битка за имунитет в последните часове на играта, в едно кошмарно съревнование на самочувствия."Е бива литературно безсилие и неграмотност, ама това бие всякакви рекорди. В тоя дух е редно да отбележа, че автора страда от силно изявена буквена недостатъчност, изразена в канибалистична литературна жар и рапираща реалистичност.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНещо от сорта на: "ха ха ха".
3
0
 
16
 
! Отговори
ice baby преди 8 години
Честно казано, нищо не разбрах от тази статия. Хем е пълно с грешки, хем мисълта на автора рЕзко прави обратен завой и 4-5 неща се изсипват в едно изречение от 10 реда!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ми е на какво мнение са японските готвачи за Михалчев като готвач.
1
3
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Много важно ,това е просто едно ядене ,все едно ще създаде лек срещу СПИН.