Симеон грабна куфарчето със 100 000 лв. в MasterChef

Той надделя над Елена във финалната готварска битка
33
Симеон грабна куфарчето със 100 000 лв. в MasterChef
Победителят Симеон и подгласничката му Елена. Снимка: bTV

С победоносен вик на Симеон завърши първото издание на MasterChef. Той спечели финалната битка срещу Елена и заслужи похвалите на журито - Петър, Виктор и Андре.

Двамата имаха задачата да приготвят тристепенно меню пред най-близките си хора и участниците, които напуснаха надпреварата на по-ранен етап.

За предястие Елена заложи на маринована сьомга в цвекло с треска и папая, докато Симеон сервира рол от авокадо със снежен рак и манго. Основните им кулинарни шедьоври пък бяха съответно агнешко с манатарки и кускус срещу телешко с гъши дроб и френско ризото.

Оценките на журито бяха кратки и може да се обобщят с една дума - съвършени. Грешки почти липсваха, а оценяващите бяха категорични, че ястията са достойни за всеки петзвезден ресторант и не всеки професионален готвач би се справил по този перфектен начин.

Петър, Виктор и Андре бяха поставени в затруднено положение, а десертът трябваше да наклони везните в полза на един от състезателите.

Симеон погали небцата им с лимоново сабайонено парфе с лешникови пури, а Елена им приготви шоколадов кейк с вишни.

В крайна сметка носител на званието "Първи MasterChef" на България стана Симеон, а към престижната титла беше добавено и голямата награда - куфарче със 100 000 лева.

Симеон посвети победата на семейството и приятелите си, които са повярвали в него след трудните моменти в неговия живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: MasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТе (всички, които останаха накрая), вече не са аматьори. Претърпяват добра школовка и при желание и доказани умения, могат да се развиват професионално в тази област.
3
6
 
45
 
! Отговори
redordead преди 8 години
добре че е той, защото онази анорексична кифла беше страшно дразнеща като поне да се ***, да не говорим, че поне в няколко лсучая журито е подбутна незаслужено!
2
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бравооооо! Изключително симпатичен човек и страхотен готвач! Беше моят фаворит от началото- честито! :)
1
1
 
49
 
! Отговори
Сиси преди 8 години
Браво, Симеон!!!Беше класи над Елена и победата е напълно заслужена!