Кейт Бланшет ще режисира имиграционна драма

Проектът е за телевизията и е по истински случай
22 юли 2015 18:45, Петя Славова
0
Кейт Бланшет ще режисира имиграционна драма
Снимка: архив, Reuters

Кейт Бланшет също ще застане зад камерата като режисьор, подобно на много свои колеги като Леонардо ди Каприо и Джордж Клуни, например.

Австралийската актриса ще режисира сериал за австралийската телевизия, предаде Variety. Телевизионната драма се казва "Stateless" и е основана на реални събития.

Сюжетът ще разкаже историята на Корнелия Ро, която през 2004 и 2005 г. става жертва на австралийската имиграционна система. Жената идва от Германия в Зеления континент и по-голямата част от живота си прекарва именно там.

Тя страда от биполярно разстройство и през 2004 г. е открита на улица в полусъзнание. Погрешка е изпратена в център за временно пребиваване на имигранти, след което и в затвора.

Сериалът ще е режисьорски дебют за Бланшет в теливизията. През 2013 г. тя режисира филм по едноименен роман на холандкия писател Герман Кох.

Кейт Бланшет притежава две златни статуетки „Оскар” за участието си в „Авиаторът” и „Син жасмин”, както и е носител на три отличия „Златен глобус” и три награди BAFTA.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Кейт Бланшет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари