Митко Щерев на 70. Подготвя нов албум

Два филма ще отбележат юбиляра
27 яну 2016 14:22, Петя Славова
7
Митко Щерев на 70. Подготвя нов албум
Снимка: БНТ
Филмовият композитор Митко Щерев ще празнува 70-годишнината си. Запитан какво е чувството, когато човек има такъв юбилей, Митко Щерев отвърна: „Преди няколко дни си зададох подобен въпрос. Запитах се наистина ли минаха толкова години? Макар и леко натъжен си казах: “Митко, на толкова си. Това е положението“. И после не знам защо се успокоих. Сигурно, защото през последните 10 години живях спокойно. По-точно, умишлено или не, за първи път постигнах пълно духовно равновесие.
 
Всъщност, при мен проблема никога не и бил в годините. Проблемът ми е в това, че през последните 20 години постоянно се питах кой съм всъщност и не можах да намеря точния отговор. През последните няколко години, обаче отбягвам да размишлявам на тази тема, защото винаги се връщам назад в миналото и стигам до задънена улица. Имам предвид, че от това, което бях 20 години, в момента нищо не е останало. Просто пред вас стои съвсем друг човек и това винаги ме е притеснявало“.
 
В момента Митко Щерев довършва новия албум на „Диана Експрес“ - „Пъзел“. „Надявам се до края на февруари да го запиша, а до края на март да зарадваме феновете на „Диана Експрес“ с издаването на два албума едновремено.
 
Както казах единият е „Пъзел“, а вторият е „10 златни хита – Диана Експрес“. През 2016 година ни предстоят поредица от концерти в България и чужбина, където ще представим и двата албума“, издаде още плановете си маестрото.
 
По повод юбилея, композиторът ще бъде почетен с два филма от БНТ. На 28 януари ще се излъчи документалната продукция за творчеството му „Знаци по пътя“, а на 30 януари зрителите ще могат да видят шедьовъра „Осъдени души“. Режисьор е Въло Радев, а главните роли са поверени на Ян Енглерт, Едит Солай, Мариана Димитрова, Руси Чанев, Силвия Рангелова. Филмът започва в 20,45 ч в събота по БНТ Свят. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калпазанин дърт, мода тръгнал да докарва
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малиии.... от хиляда метра му личи, че е евреин.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най добрия за всички времена
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безспорно най-добрият.Според мен разбира се.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе е вярно! В класацията на най-големите крадци на музика е.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в десетката на най-добрите ни композитори!