Тод Хофман от Discovery: Златото дава свобода!

Водещият на "Треска за Злато" пред Dnes.bg
17 фев 2016 12:07, Александър Попов
7

Снимка: Discovery Channel

Тод Хофман решава да се захване с добив злато през 2010 г. в Аляска, след като авиационният му бизнес в Орегон търпи значителен и постоянен спад. Докато икономиката е в застой, той започва да следи цената на златото, която непрекъснато се покачва.

Вдъхновен от баща си Джак, който се е отдал на безуспешно търсене на злато през 1980-те години, Тод открива печелившо златно находище и след като сформира собствен екип от безработните си приятели, той се сдобива с нужното оборудване и започва мащабна операция за добив на скъпоценния метал.

Новият 6-ти сезон на "Треска за злато" включва три поколения от семейство Хофман - сред работниците е и Хънтър, 16-годишният син на Тод Хофман, който продължава семейната традиция, създадена от дядо му Джак Хофман. Поредицата се излъчва всеки вторник от 21:00 часа по Discovery Channel.

Предлагаме ви едно интервю с Тод Хофман, със съдействието на Discovery Channel, за златото, ценностите и свободата. 

Коя е най-опасната ситуация, в която сте попадали в мината?

Има много опасни ситуации, както ще видите в някои от епизодите. Всъщност имаше няколко наистина опасни момента. Няма да разкривам повече, но веднъж бяхме с булдозер, който изплаши целия ни екип, така че следете внимателно, мисля, че това ще е гвоздеят на предаването.

Можете ли да обясните с няколко думи какво означава "златна треска"?

Знаете за икономическата ситуация в Русия, когато рублата се обезцени. Сигурен съм, че един ден същото може да се случи и с долара. Ние имаме възможността сами да добиваме злато от земята и за нас "златна треска" означава свобода, защото когато имаме злато, ние сме защитени от сриване на валутата. Преди години долара се срина и мислим, че това може да се случи отново. Страх ни е, искаме да можем да изхранваме семействата си и вярваме, че някой ден златото ще ни защити от икономическа катастрофа.

Помните ли първото парче чисто злато, къде и кога го намерихте?

Първото парче чисто злато беше съвсем малко, открихме го в Поркупин, но не искам да издавам повече подробности. Понякога намираме не само злато, но и други неща, много специални за тазгодишните епизоди. Мисля, че зрителите наистина ще се развълнуват.

Разкажете ни малко повече за себе си и за чувството да бъдеш част от такъв вълнуващ проект заедно с баща си?

Измислихме това предаване заедно с баща ми, обичаме златото, но не сме професионални миньори, а обикновени мъже, опитващи се да добиват злато. Защото вярват в златото. Всичките ми грешки, успехи и провали ще бъдат видяни от милиони хора, 200 милиона по целия свят. Трябва да си силен, защото много хора, които познаваш, ще те видят в интернет и ще кажат доста неприятни неща за теб. Но когато се изправим пред 200 милиона и покажем в какво вярваме и какви са нашите ценности, усещането е невероятно.

Какво е чувството да намираш злато?

Различно е. Чувстваш се сякаш се преместваш от една вселена в друга, от система, в която работиш и изкарваш рубли. Тази система е различна, има си собствени правила, играе различни роли и сякаш мамиш другата система, чувстваш се сякаш заделяш нещо за семейството си, осигуряваш му повече сигурност, парченце свобода всеки път, когато сложиш злато в джоба си.

Тече шестият сезон на „Треска за злато“. Вярвали ли сте, че предаването ще стане толкова популярно?

Не, когато стартирах предаването нямах идея, опитвах се просто да оцелея и не знаех, че ще се превърне в толкова популярно. Когато имаме предаване, ние сме отговорни за начина, по който нашият екип се държи пред камерите. Не сме перфектни, но напредваме и нещата, които наистина искаме да споделим, са свободата и вярата. Притежаваме консервативни ценности, които не се срещат много често. Има много сцени, които се надяваме зрителите да възприемат и да ги мотивират да вярват в същите неща и да предприемат действия в името на страните си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Discovery ChannelТод Хофман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
3
 
! Отговори
Киро преди 8 години
До ГайоТова са художествени филмчета сериали в които истински са само машините . Останалите са актьори като всички останали. Ако има 5 минути копане останалите минути от сериалчето са талаш разговори, но могат да запалят някой да поработи по реките . Не съм видял забогатели с копане по реките но ревматизъм и ставни заболявания колкото искате. Всеки може да опита ..........
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детето Parker всяка година до сега ви изпреварва. :)
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия парцели дето ги ровят купуват ли ги или как?
2
3
 
6
 
! Отговори
Гайо преди 8 години
Кефя се на Треска за злато. Еваларка на Тот Х.
1
4
 
14
 
! Отговори
от Сидни Австралия преди 8 години
Сигурен съм че в БГ има много миньори по златните мини за тях кога ще напишете статия? Дори тук в Ав$тралия има много миньори ще напишете ли нещо и за тях???