Студ, мизерия и екшън за участниците във "Фермата"

Разгледайте в какви условия ще се трудят и спят фермерите
Обновена: 8 сеп 2016 12:17 | 8 сеп 2016 12:00, Александър Попов
9

Зеленчуковата градина във фермата. Снимка: Dnes.bg

19 участници, над 100 животни, много битки, екшън и трудни условия. Това очаква новите кандидати, които ще трябва да се доказват във втория сезон на "Фермата". Стартът ще бъде на 11 септември в ефира на bTV.

Шоуто ще изненада зрителите с много нови елементи. На първо място сред участниците има шестима популярни личности, които ще трябва да докажат, че имат връзка не само с камерите, но и със земята.

"Те няма да имат абсолютно никакви привилегии, условията, в които ще живеят зависят от тяхното представяне в различните надпревари. Няма излизания навън, няма участия",

категорични бяха продуцентите на шоуто Иван Христов и Андрей Арнаудов.

Разделянето на участниците по класов признак – бедни и богати, е другият нов елемент в риалитито. Всяка седмица двете групи ще се изправят една срещу друга в различни игри - класови битки, като победителите ще си гарантират седмица на живот в по-богатата и луксозна къща.

Всяка седмица шоуто ще напуска по един участник, които ще се определя в дуел между един от ратаите, избран от Фермера на седмицата, и избран от него опонент от същия пол. Двамата дуелисти ще се изправят един срещу друг в пет преки двубоя, които ще тестват техните сила, издръжливост, воля, хъс и фермерски познания. Човекът с по-малко точки ще напусне Фермата завинаги.

Победителят в шоуто ще се избира както и през първия сезон - чрез гласуване на зрителите, на участниците и на база победи във финалните дуели.

"Смятаме, че така най-честно ще бъде определен най-добрия. Показа го и миналогодишният финал, когато номер едно стана Райно. И нямаше нито един упрек за подарена победа", припомни Андрей.

19-те участници ще се грижат за над 100 животни във "Фермата". Те ще се грижат за кози, овце, крави, зайци, пъдпъдъци, кокошки, патки, гъски, ще отглеждат и уникална порода свине – мангалица, които са единствените по рода си в България.

Тази година "Фермата" е разположена в красива историческа местност до с. Боснек, в близост до прочутия "Извор на щастието". Легендата разказва, че живата вода, която тече там, разпознава грешниците.

Стопанството е с площ 5 декара и половина. Старите и разрушени сгради на територията на "Фермата" са напълно възстановени само за 3 месеца. Изградени са 2 обора, навес, покривите и оградите са реставрирани. Къщата на Фермера тази година е обзаведена с много повече удобства. В нея има дори руска баня с топла вода. Таваните в стаите са реставрирани във възрожденски стил и с дървени ламперии, а фасадите са изписани точно като къщите в стария Пловдив и Копривщица.

Във втория сезон на "Фермата" участниците ще бъдат разделени на касти, като отново има нововъведение. Освен Фермер на седмицата и ратаи, ще има и междинни касти – богати фермери и бедни фермери, като всеки от тях ще има различни условия на живот и задължения.

Фермерът на седмицата ще живее отделно от останалите участници в собствена къща, която е най-луксозната част в цялата ферма. Той ще разпределя работата и ще отговаря за изпълнението на седмичните задачи, както и за благополучието на фермата.

Фермерът на седмицата ще разполага с ключа за склада, където се съхраняват седмичните провизии и има право да затваря в зандана някой, който прецени, че не работи или влияе зле на работата.  Той ще взима решение как да бъдат похарчени грошовете (също нов елемент в шоуто), които участниците ще печелят при успешното изпълнение на седмичните задачи. Oще в края на първия ден Фeрмерът на седмицата ще определи своите двама ратаи – мъж и жена. Ратаите са длъжни да готвят за останалите участници, но нямат право да седят с останалите на голямата маса по време на ядене.

Освен това тази година участниците ще трябва да залягат над знанията за традициите, обичаите и бита на нашите деди, тъй като тези знания ще им помагат в битките. Информацията те ще могат да черпят от специално изработения за шоуто "Алманах на българщината".

По време на своя престой във "Фермата" участниците ще получават подкрепата и съветите на двама съвсем истински фермери – Бети и Николай.

"Ще се радваме това шоу да повдигне много въпроси извън развлекателната част. От десетилетия българите нямаме кауза, която да ни обедини. Сметките за парно не са кауза. Защо земята и обръщането към традициите да не бъде такава?", попита Андрей.

Според Иван всеки от нас трябва да промени себе си и тогава да критикува околните. Той също смята, че земята в модерния ни свят може да бъде източник на удовлетворение и просперитет. Той даде за пример фермерите Бети и Николай, които заложили имуществото си и купили 8 крави. В момента те гледат над 800 глави добитък.

Този сезон ще даде на зрителите и доста повече гледни точки от живота на фермерите. Техните действия ще се следят от 45 камери, което е три пъти повече в сравнение с първия сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Момченца и Момиченца колко от Вас(на мен ми е терсене много но успявам от време на време) да живеете без телефон и телевизор/интернет. Когато трябва да подготвите дърва за огъня иначе ще седите на студено няма нито механичен циркуляр нито моторен трион. Имаш ръчен трион и секира. Мускулна треска и мазоли са гарантирани за новаците точно след 30 мин работа. Или другото да готвите за 20 човека и няколко домашни животни - да готви се и за домашните животни.
6
5
 
9
 
! Отговори
сам преди 7 години
като дойде м. септември започват простотиите по всички телевизии. това са ферми, бай брадъровци, готварници и пр. но това съвсем не е случайно, целта е отвличане на вниманието от сериозните проблеми в държавата. бедността, безработицата, разнебитеното образование и здравеопазване, огромните заеми, за които нищо не се казва. погледнете и новините-същото баламосване.
5
3
 
6
 
! Отговори
11 преди 7 години
Кви са тия глупости?
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то в тази къщичка нищо мизерно няма в нея.
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решил съм да основа нов тв канал - БГ простотия
2
7
 
43
 
! Отговори
Бай Груди преди 7 години
Започват сега едни риалита ферми ,мерми ,вип ,биг и всякакви брадъри и всичко с една цел опростачване на народа.*** народ по лесно се управлява ,Халваджяни ,Трифоновци и други продуценти ще лапнат едни парички ,а ние ще гледаме и блеем пред телевизора.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да. Точно. Направо ще има обръща не на 180 градуса на ценностната ни система. Изцяло благодарение на това мал.о..умно "шоу"!