Проф. Дронзина за тероризма, конфликтите, радикализацията

Тя коментира езика на омразата в "Провокативно" по Bulgaria ON AIR
5 фев 2017 09:06,
8
Проф. Дронзина за тероризма, конфликтите, радикализацията
Снимка: bgonair.bg

На 5 февруари в "Провокативно" по Bulgaria ON AIR гост е проф. Татяна Дронзина, експерт в сферата на тероризма и конфликтите.

Проф. Дронзина коментира темата подготвена ли е България за евентуална терористична атака. Тя сподели за случаи, които са белег за радикализиран ислям у нас.

"Понеже ме питате за други форми на радикализация – беше казано, че за първи път в училище в усилени форми се използва езикът на омразата. Като например – 4-годишно дете в детска градина, което е дете на бивш депутат в Народното събрание, заявява: "Аз няма да отбелязвам Трети март, защото това е един гяурски празник." Това е 4-годишно дете. На бивш депутат. Беше разказано също така за жена, която 16 години е работила като чистачка в едно училище, една отлично интегрирана жена, независимо от вярата и от етническия си произход, която винаги е празнувала заедно с българите празници. Нейното момиче е завършило тази гимназия. В един момент за първи път миналата година тази жена, когато директорката понечва да й закачи мартеничка, казва: "Не желая да имам мартеничка, защото това е един езически белег, амулет, който няма нищо общо с моята вяра", даде примери проф. Дронзина.

Според нея единственият начин да се предотврати развитие на форми на радикален ислям е да се изследват общностите, в които се проявяват признаци на радикализация.

"В България трябва да говорим за интеграция на общностите, които са заплашени от радикализация на исляма, с пълното съзнание, че не трябва да ги демонизираме", каза още тя.

Гледайте цялото интервю в "Провокативно" в неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
*ИЗАТОРА преди 7 години
Той исляма сам по себе си е хиперрадикална религия. Така че.....
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червеното й отива много!
1
1
 
26
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Малко е "позакъсняла" с изводите "маститата"(боже каква е охранена) експертка!Легализирани етнически ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ПАРТИИ...мюсюлмански емисари с финансиране от арабския свят....в Пазарджишката махала - кючеци в чест на Ислямска Държава...София пълна с арабска гмеж от четирите посоки на света..Безконтролен трафик на афганистанци, пакистанци....Определено е позакъсняла...експертката!