Смутни времена в разделена Япония с "Довереникът"

Тайга драмата ще се излъчва по Bulgaria ON AIR
7 мар 2017 08:52, Петя Славова
2
Смутни времена в разделена Япония с "Довереникът"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Безусловната любов и преданост на един самурай проследява японската тайга драма "Довереникът".  Сериалът съдържа всички компоненти, от които има нужда такъв тип проект: множество добре изведени персонажи, екшън, интриги, философия, разказани от великолепен актьорски състав.

Сюжетът ни връща в средата на 16-и век, в разделена Япония, която е управлявана от трима лидери - Такеда Шинген, Ивагава Йошимото и Хойо Уджиясо. В този тристранен конфликт най-силното оръжие е добрата стратегия.

Историята е проследена през призмата на едноокия и самотен воин Кансуке, чиято задача е да помогне на страната си да се обедини и да последва водача Такеда Шинген. Героят има огромен професионален опит във военните тактики и стратегии.

Докато в повечето подобни филми фокусът е върху някой военоначалник, то в "Довереникът" акцентът пада върху  воина Кансуке Ямамото.

Режисьорът Вакаизуми Хисаки достоверно проследява атмосферата, властваща във Воюваща Япония, когато провинциалните военоначалници са в непрекъсната битка един с друг. Ползите от стабилна стратегия са огромни, а това става само с хитра манипулация на Кансуке, готов на всичко, за да наложи ред в смутните времена.

Историята в японския сериал е вдъхновена от историческия роман на Ясуши Иноуе Furin Kazan. Благодарение на усилията на Ямамото военоначалникът става все по-влиятелен. Стратегиите на храбрия воин помагат на Такеда да разшири значително царството си, като единствената цел на Ямамото е да помогне за обединението на Япония.

В сериала участват две топ имена от японското кино - известният певец и актьор Гакт Камуи и звездата Масаки Учино.

"Довереникът“ не просто изобразява битката за свобода, но разказва и за безусловната любов, преданост и слава на един самурай. Кансуке е бил легендарен воин, който остава верен на военоначалника си до края на дните си и най-смелият мъж, който рискува живота си за любовта на принцеса Ю - любов, която никога няма да се превърне в реалност.

Благодарение на усилията на Ямамото военоначалникът става все по-влиятелен. Стратегиите на храбрия воин помагат на Такеда да разшири значително царството си, като единствената цел на Ямамото е да помогне за обединението на Япония.

Пъстрият и колоритен фон стои в пълен противовес с невъзможната любов на главния герой, смутната военна епоха и компромисите, които са принудени да правят персонажите.

Всеки от 50-те епизода е съпътстван от кратък документален филм, описващ съвременните сайтове на битките, замъците, светищата, изобразени в самата серия.

Различната епоха показва колко се различава и ценностната система на хората от онова време, готови да рискуват живота си в Гражданската война. За техните търсения и стремежи, може да научим от 16 март в 20:40 часа  по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искате да гледате за Текеда Шинген, гледайте "Кагемуша" :)
1
2
 
6
 
! Отговори
c xfb преди 7 години
Страхотен сериал!