Владимир Зарев: Не успяхме с гражданското общество!

Политическата класа е некачествена, коментира писателят в "Провокативно"
Обновена: 19 мар 2017 09:35 | 19 мар 2017 09:16,
41

Писателят Владимир Зарев е гост на "Провокативно" по Bulgaria ON AIR на 19 март. Той сподели, че според него протестите от 2013 г. са неуспешни и не са реализирали дълготрайни резултати.

"За жалост българските протести през 2013 и 2014 г. не успяха. Не успяхме да създадем гражданското общество. Защото вече 25 години ние имаме една ужасна, некачествена политическа класа, една политическа класа, която носи някакъв истеричен егоизъм, която мисли само за себе си, която позволи да бъде ограбен трудът на няколко поколения българи – не само ограбен, но и обезсмислен; която със своето поведение, със своята примитивност прогони 2 милиона българи извън България. Тази политическа класа вече може да бъде озаптена единствено от едно мощно, действено гражданско общество", коментира писателят.

Цялото интервю с Владимир Зарев гледайте в "Провокативно" в неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
некои съображения преди 7 години
До номенклатурна смрад!Да, наследникът на един номенклатурчик на бкп-то, "нъмбъ уън", се жали, защо? Остатъците на бкп, разпръснати в около 300 политически секти, гръмко наричани партии си прекроиха цялото българско обществено пространство така, че да им бъде винаги изгодно. Едно забравиха, че непременно във фермата ще се намерят достатъчно равни, които ще искат да са по-равни. Сега, някои от претендиращите за по-равни, започват да вдяват, че не ги броят за такива! Крейзи ситюейшън!
29
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 7 години
Политическата класа е потомствената номенклатура от БКП и тяхната вътрешнопартийна опозиция -ДС ченгета ,охранители ,шофььори ,готвачи и пр. от Герб , ОП. ДПС и пр. Естествено, че е некачествена .Всичко що годе почтено бе обругано от тази пасмина и или е натикано в периферията или е емигрирало.
28
0
 
2
 
! Отговори
номенклатурна смрад! преди 7 години
Наследник на номенклатурчик на бкп тръгнал да раздава присъди, а клакьори тук му пригласят.Ако у нас има политици с лошо качество, то това са цялата купчина леви сектанти, представляващи кланове в бкп, обединяващи се днес в секти, най-вредната от които е бсп.Тези плевели всячески се стремят да объркват обикновеното население у нас, за да не се променят привилегиите си, които ревниво пазят.
27
0
 
2
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Нашия "елит" може да го излекува само гостодин Калашник0в........Госпожа Тояга......или да ги принудим да прочетат по една книга насила и главичките им ще се пръснат от непосилното напрежение......
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Политическата класа е некачествена" коментира писателят......Некачествена е защото нацията е НЕКАЧЕСТВЕНА.Толкова е ПРОСТО да се разбере от що-годе разумен човек но не и *** народ катобългарският.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако прочетете някой труд на тема гражданско общество ще видите,че то основно се състои от хора от т.н. "средна класа". У нас такава няма и поради това такова общество няма. Милионерите и клошарите не могат да са гражданско общество. На първите не им пука за обществото, а вторите от грижи за стомаха си не им остава време за мислене изобщо.
24
3
 
6
 
! Отговори
истина преди 7 години
Ако т.нар. гражданско общество беше спряло, след като успя да накара пеевски да се откаже от поста шеф на данс и съответно да излиза при всяко *** решение на парламента, малко или много онея щяха да имат поне малко респект. Ноооооо както винаги нещата в бг са мнооооооого преиначени- излезед че умните и красивите не са излезли,несъгласни с пеевски, а целта излезе е била друга- СОРСОСА СИ КАЗА ДУМАТА.
23
3
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
До Анонимен 25: Кой събра румънците през 1989? Ракия и мезе нямаше, имаше убити от снайперисти, но хората не се разбягаха и не се отказаха. Свалиха Чаушеску и комунистическата му шайка. А такива като теб чакат някой да им плати да си изметат пода и да си измият чиниите у дома.
22
1
 
2
 
! Отговори
Никола Стойнов преди 7 години
До хъТочно това е истината , другите драскачи , просто трябва да се заврат в мишите си дупчици.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Което означава - ***.
20
1
 
2
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Няма цивилизационни натрупвания.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова е просто: за гражданско общество трябват граждани. В България сте само селяни, но не като произход, а като манталитет. Които означава *** .
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите кога ли с нещо сме успявали?По-долнопрбен и пркажен народ от нас няма.Всички са по-добре от нас и се развиват, а ние пак останахме последни по всичко.Пфу, срам ме е вече да кажа, че съм българин.
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхти искаш овчар не аз, остава сам да си направиш извода кой е овцата. И да гражданите за сега не успяват защото винаги се намира някой като теб или Мишо Шамара да излезне на контра протест и да крещи "протестите са платени" . Много ми е интересно как се плаща на 30 000 души. Ходил съм на протестите както и много мои приятели и никой не ни е плащал. Знам сега ще кажеш, ама на мой приятел на жена му вуйната каза че се плаща. И в Румъния веднага се намериха тикви да кажат че са платени
16
2
 
3
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 6 анонимен Видя се каква я свършиха разните му граждани всеки със своя партия и на края седят и гледат като на.рано пале майка си именно заради това им трябва обединителна фигура друг въпрос е,ако ти се чувстваш ов.ца .
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквито ценностите, такова и "гражданското" общество. Парите, егоизмът, измамата, кражбата - това са новите ценности. Човекът няма значение. Той е ресурс, евтина работна ръка, потребител, но не и ценност. Просветата и здравето са стока, предмет на търговия, а не благо.Прогонихте качествените българи. Ограбихте и убихте слабите. Тук днес просперират нискочелите и развратените, неуважаеми интелектуалецо! С ваша помощ!
14
0
 
1
 
! Отговори
хъ преди 7 години
До Mavriличи ти, че си мавританец
13
0
 
16
 
! Отговори
тука няма начин преди 7 години
Гражданско общество не се прави с наведени далавераджии във всички посоки едновременно и угодливо хилейки се на всички,а от свободни хора с достойнство!Разликата е космическа!
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами господин Зарев, плащаме си редовно сметките за ток, вода и парно и сме се издължили. някои не си върнаха милиардите, и защо всички политици да са некачествени. защото едните присвоили, а другите не. най-лесно е всички са маскари. не издържа този лозунг.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хъМи то за това имаше "народен съд" едно време да се отърве точно от тези хора защото обикновения селянин лесно се управлява.