Вина, несигурност... Причините за детската агресия

Д-р Огнян Димов коментира проблема в "Провокативно" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 16 апр 2017 09:03 | 16 апр 2017 08:45,
15

Какви са причините за детската агресия? Отговор дава психологът и психоаналитик д-р Огнян Димов в неделя в "Провокативно" по Bulgaria ON AIR.

"Причините са повече от прозрачни", казва Димов. "Бих ги разделил в три категории. Аз говоря за агресия от вина, агресия от несигурност и агресия от страхове. Това са деца или юноши, особено нашумели през последните няколко седмици, които са във възрастта, в която носят у себе си въпрос и въпроси, свързани със своя произход, своята самоличност, със своите желания. Често пъти те не могат да разберат дали техните желания са приети от другите. Усещането, че си неразбран и отхвърлен от света в една определена ситуация те прави изключително агресивен", обясни д-р Огнян Димов.

Целия разговор по темата за детската агресия гледайте на 16 април в "Провокативно"  от 10:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Бай преди 7 години
Тая маносана 9,8,7,6 откъде изпълзя. Много факсове получава явно. Аз даже като се напъна в тоалета, не мога измисли тия чудесии
9
1
 
5
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Съгласна съм с 13
8
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Не съм съгласен. Хипотезата ти не допуска едно дете да се развие "нормално", но добре възпитаните деца с нормална ценностна система не са едно и две. Познавам много положителни примери, но единственото общо между тях е силното, сплотено и обичащо семейство.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На децата им липсват добри примери в обществото. Колкото и да са свестни родителите, домашното възпитание не може да се пребори с по.мията, заливаща подрастващите от всякъде. Мутри, чалга випове, силикон и бицепси, наглост, безпордонност и насилие и по улиците, и по телевизора, и в интернет - това виждат и това правят.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селяндурския манталитет по който биват възпитавани, по който са възпитавани и родителите им е причината за това....
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига си дрън.кал глупос__тите си във всички статии на сайта,първо се научи да пишеш грамотно,после обяснявай!
4
3
 
22
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Причината за детската агресия може да бъде само една - семейството! Никакви мерки, институции, разбиране и външна подкрепа не могат да помогнат на дете от проблемно семейство. Жал ми е само за самите деца, защото никой не си избира родителите...
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пост 1 е прав, безнаказаността също е една от причините. Но преди нея има една жестока Несправедливост която се засилва от поредицата управления на Асфалт паша. Корупция, неграмотни и продажни управници с по една книга, мразещи българите защото трябва да отделят от плячката за пенсии и заплати, за деца и спорт, за култура. Интелигентността не се цени, професионализма също. Ако си член на гробарите, т/ъп, неук и продажен, издигат те. Така за 27 години моралът е принизен, вяра няма в нищо!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата се малтретират едно друго, а възрастните нехаят.Обиди, унижения...-било детска работа.Всъщност децата се оправят както могат, както едно време в дивия запад.А после се питаме откъде идвадетската агресия.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Причината е ясна от много време-АБСОЛЮТНА БЕЗНАКАЗАНОСТ!Пик..льовци,,те правят каквото си искат,"ама да не им съсипваме великото бъдеще"!И резултата го вижда всеки-зрелостник,който не може да състави елементарно изречение без 100 грешки!За сметка на това жесток,арогантен и т,,ъп!