Очарование и амбиция в "Одисей"

Сериалът – по национална телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 апр 2017 15:06 | 27 апр 2017 15:00, Петя Славова
7
Очарование и амбиция в "Одисей"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Във времената след Троянската война ни връща сериалът "Одисей", който стартира по Bulgaria ON AIR от 25 април.

Телевизионната продукция ни потапя в отминалата епоха, характерна с безкрайни битки за власт, надмощие, лоялност и амбиция, но успяла да запази своето очарование и до наши дни.

Всички воини се завръщат по домовете си, освен един – Одисей – царят на Итака. Забележителната му история е позната по цял свят, а сериалът ще я припомни в 12 епизода, срещайки ни и с други известни герои от гръцката митология.

Потапяйки ни в митологичната атмосфера, Итака е представена нестабилна в отсъствието на царя. Съпругата на Одисей Пенелопе и синът им Телемах се опитват да запазят трона и реда с надеждата, че той някога ще се завърне, но народът отдавна е загубил надежда. Не след дълго се появяват нови претенденти за трона. Амбициозните врагове са готови на всичко, за да заемат мястото на следващия цар на Итака и да поведат народа – не липсват сплетни, интриги и безброй подмолни подхвати.

Смутните времена, интригите са детайлно описани. Времената са размирни, животът на Пенелопе и Телемах е под постоянна заплаха, а напрежението вече е непоносимо.  Натискът към тях е огромен – предстоят дуели на живот и смърт. Двамата попадат в клопката на постоянното изнудване.  Скоро започват и предложенията  към Пенелопе за  принудителен брак по сметка, който ще сложи край на несигурното положение и народът ще има своя нов цар.

В момент на най-голямо отчаяние, когато вече мислят, че вече всичко е загубено, се завръща Одисей след 20-годишно отсъствие. Царят заварва едно непрестанно нарастващо непрежение сред народа, а завръщането му не означава непременно по-светло бъдеще.

Ролите са поверени на едни от известните и обичани актьори от европейското кино - Катерина Мурино, Нилс Шнайдер, Карина Теста и др.

Може да гледаме "Одисей" всеки делник от 19,50 часа по Bulgaria ON AIR.

 


7
Още по темата: ОдисейBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
До стоян преди 1 година
КОГААААА?????????
4
5
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Очаквам сериала да си заслужава гледането. Обикновено тук пускат читави филми и сериали.
3
2
 
10
 
! Отговори
Мулти-култи толераст преди 1 година
Ако няма п** в главните роли и поне Телемах не е трансджендър, а циклопа - мюсюлманин тоя сериал Е ЗА БОКЛУКА!
2
8
 
7
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Звучи гордо "национална телевизия". Ама е лъжа. А филма може да е хубав. Дано е различен от "Троя", защото онова беше истинска подигравка с историята.
1
10
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Всъщност не си прав. Тази телевизия в този случай доста умно са намерили времеви диапазон, в който по никоя телевизия нищо интересно не дават, освен спортните, но малко хора гледат спортни предавания просто така. Говоря най-вече за филми.