За живота на Сиси Графинята – разказва Джони Пенков

"Тя се открояваше като някакво цвете, което говори"
14 май 2017 08:58,
9

На 14 май в "Провокативно" по Bulgaria ON AIR режисьорът и сценарист Джони Пенков започва разказа за една непозната, но нестандартна и свободолюбива жена, живяла някога в София – Сибила Маринова, Сиси Графинята, или както сама наричала себе си заради острия си език - Сиси Гърмящата змия. Ето какво споделя Пенков за запознанството си с нея:

"Със Сиси се запознах на улицата, защото аз работех наблизо от мястото, на което тя живееше. Но Сиси няма начин да не я познаеш, защото в общата сивота, която беше тогава, тя се открояваше като някакво цвете, което говори", разказва той.

Джони  споделя, че когато са се запознали, тя е била 19-годишна.

"Тя всеки момент използваше за артистични прояви. На улицата, като се съберат двама-трима души, цял спектакъл правеше. Много живо говори, както много малко съм чувал да говорят. А и измисля интересни неща. Тя е запомнила много от смешните неща в живота", допълни той.

Въпреки че за живота на Сиси Графинята има направен игрален филм, според Пенков тя е такъв човек, че много трудно може да се имитира.

"Тя самата си измисля всичко, самата си изиграва нещата и трябва да има публика".

Гледайте целия разказ в рубриката "Женските досиета Х" в неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Др,Петров,"измислените хора" НЕ ги пращаха в Ножарево и сметни КАК и за КОЛКО време ще "ПРЕНЕСЕШ" на 20-30метра 180 кофи с въглища Нали още на 30тата ще си изплезил език,а за "Сиси Графинята", което беше едно дребно кльощаво и миришещо на пот, евтини цирари и ралия, наркоманско нишожество" трябва да знаеш, че тя не предпочиташе 'Гърмящата змия" пред "Графинята", а и сигурно подличко знаеш, че с лидола я "зарибяват" 'братята' IT/италиански/ комунисти
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До др,Петров,"измислените хора" НЕ ги пращаха в Ножарево и сметни КАК и за КОЛКО време ще "ПРЕНЕСЕШ" на 20-30метра 180 кофи с *** Нали още на 30тата ще си изплезил езика за "Сиси Графинята", беше едно дребно кльощаво и миришещо на пот, евтини цирари и ралия, наркоманско нишожество" трябва да знаеш, че тя не харесваше
6
5
 
1
 
! Отговори
отврат преди 6 години
стига с тия измислени хора. всеки пропаднал наркоман, *** или алкохолик им е интересен на бившите ни комунистчета, дето цоцаха от държавата и продължават да цоцат и да лежат на държавните лаври. джони пенков правеше кинопрегледите на кината. как се прави това без държавата да му даде пари едно време? голяма алчност за известност ги гони и само си търсят с какво да се изкарат известни в медиите.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то при липса на други борци за демокрация ще изкараме всички които ги е гонела милицията едно време за такива -проституки, черноборсаджии, наркомани алкохолици, гейове /едно време им викаха по друг начин/.
4
9
 
10
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
Сиси Мине__ или както по късно я прекръсти про-западната пропаганда Сиси Графинята, беше едно дребно кльощаво и миришещо на пот, евтини цирари и ралия, наркоманско нишожество В нея имаше романтика, духовност и интелект колкото в магистрална ***....
3
3
 
5
 
! Отговори
Пеперунгел преди 6 години
Погледни го как блажено е кръстосал краченцата .....
2
4
 
12
 
! Отговори
бай Димитър преди 6 години
До ПетровТочно така. Кратко и пределно ясно си го написал.
1
15
 
55
 
! Отговори
Петров преди 6 години
"Със Сиси се запознах на улицата, защото аз работех наблизо от мястото,=================================Джони Пенков работел? Това за пръв път го чувам. Цял живот живя на гърба на народната власт - фестивали, банкети, командировки в Москва. А Сиси графинята си е обикновена пропаднала наркоманка от типа, който перестройчиците по съветско време обявиха за "свободни", щото и на Запад имало наркомани и това било критерий за "свобода".