Георги Тошев: Липсва откритост в общуването!

Често хората превръщали професионалния разговор в личен
21 май 2017 08:30,
12

В неделя гост на "Провокативно" по Bulgaria ON AIR e журналистът Георги Тошев.
 
В един разговор за здравето на духа Тошев споделя, че един от основните проблеми на обществото ни е липсата на откритост в общуването, липсата на здрави аргументи, които да имаш смелостта да споделиш, липсата на чуваемост.

"Да чуеш другия – значи, че можеш спокойно да приемеш или да отхвърлиш неговите аргументи. Но да можеш спокойно да изразиш своите, се изисква разум", коментира журналистът. 

"Когато се налага да избирам хора, с които да работя, първото, на което държа, е да разберат, че когато се налага да говорим за проблеми, то не е лично. Тоест егото на всеки един от нас трябва да бъде оставено на закачалката и ние да бъдем тук като хора, които искаме заедно да подобрим качеството на собствения си труд", допълни Тошев.

Много често ми се случва хората, с които работя, да приемат всичко много лично – да изместят професионалния разговор и да го превърнат в личен. Само че аз в последните години категорично отказвам да участвам в лични разговори освен с най-близките ми.

Целия разговор с Георги Тошев гледайте в "Провокативно" в неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Георги Тошев е един от най-умните ни журналисти.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е. Но става дума не за хора, а за мъже.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 6 Пък и не само в българия, кокто се вижда и в САЩ и в Англия хората гласуват повече с емоционалното мислене отколкото с рационалното мислене.Така че това си е световен проблем.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прав е но и не е , добре е човек да мисли рационално а не емоционално, за това говори той само използва негови си думи, но когато човек се опитва да запази работата си на всяка цена защото разчита на нея , то това автоматично включва емоционалното мислене.Ако си създаде много алтернативи и просто си е в тази работа вече работи на рационално мислене.Просто повечето хора не могат да си създадат условията за да влезнат в рационалното мислене.А и не е лесно да го направиш при нашите условия.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е, така е.
3
3
 
7
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Тошев ,Тошев !!! След токова обикаляне по света ,не разбра ли ,че сме 100 години след маймуните ?
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя голям разбирач се писал?!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I toi "NAPRAVI" otkritie