Божана грабна 100-те хиляди в MasterChef

Тя надви на финала Димитър, двамата с уникални ястия
31 май 2017 09:15, Александър Попов
30
Божана грабна 100-те хиляди в MasterChef
Снимка: bTV

Божана Кацарова спечели третия сезон на MasterChef и грабна голямата награда от 100 хиляди лева. На финала се изправиха Божана, Димитър и Росица, като след първото заставане зад печката трябваше да приготвят amuse buche (ордьоври). Препятствието препъна Росица, която свали престилката и остана на почетното трето място.

Още по темата

Божана и Димитър направиха истинско шоу в надпреварата за по-изискани и вкусни предястия, основно и десерт.

Димитър заложи на българската нотка, докато идеята на Божана бе да представи ястия в линия "вода, земя и въздух". Така в предястията журито трябваше да оцени молекулярен таратор срещу морско дъно от стриди, миди Сен Жак и омар, като видимо не дадоха предимство на никого. Така бе и при основното, където двете чинии разбиха представите за възможностите на шкембето и дроб сърмата.

Десертите на двамата също бяха впечатляващи. Димитър заложи на шоколадови сфери с изненадващо присъствие на кисело мляко и рози, докато Божана представи чиния с изомалт (натурален подсладител с два пъти по-малко калории от захарта), който напомпа с апарат за кръвно налягане, а десертът й бе гарниран със замразени с азот плодове.

Трудното решение бе на шеф Токев, шеф Ангелов и шеф Михалчев, които бяха убедени, че и двамата заслужават победата, но все пак предпочетоха чека да отиде при Божана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: MasterChefБожана Кацарова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-противните типове, по традиция в милата ни родина, отидоха на финал. Предварително избраната победителка ни дари с нова свръхпорция кравешки погледи и физиономии, а гърчовете й след обявяването й за победител бяха апотеоз на селско-примитивната й същност.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 22Въображенето е нещо, което винаги се създава в главата на някого, затова се казва "въображение" и е в основата на креативността. Представи си един Пикасо, който е създал шедьовър, който е оценен на милиони. Хората седят пред картината и се чудат какво е имал в предвид с тази творба, но признават че е шедьовър. Това правили го лош творец!? Относно т.н. "гурме" - това може да се окаже най-вкускното нещо, което някога си ял, затова не е добре да оценяш нещо преди да си го видял и опитал.
21
5
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
мен 21 ме изтриха , ама ще ти отговоря- "въображението" на божанка си е само в нейната глава и трябва да разказва какво си е въобразила , а на практика купчинка от неща и бухти през цялото време та и на финала . Такова "гурме" ,ако ми сервират Няма да платя!
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През целия сезон коментарите на Димитър бяха пълни със самохвалство и злоба към почти всички други участници. Към средата на шоуто вече безкрайно ме дразнеше. На финал според мен трябваше да са Божана и Росица. Съжалявам, че Роси отпадна така, но и се радвам за Божана - тя наистина ми беше фаворит с нейните емоционални, пищни, разнообразни и пълни с въображение ястия. Пожелавам много успехи в готвенето и занапред!
19
6
 
14
 
! Отговори
Честито! преди 6 години
Който реве всеки епизод, печели!
18
4
 
14
 
! Отговори
Чистофайников преди 6 години
Шеф:-Ти, тия продукти мила ли си ги?Божана:-Забравих...,Вади продуктите от тенджерата и ги "окъпва".Слага ги доволно обратно...
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 21Личи си от начина Ви на писане до колко сте злобни и дребни. Геният намира начин да комбинира на пръв поглед несвързани неща и да превърне крайния продукт в шедьовър. Но на такива разбирачи и злобари като Вас какво да обяснявам. Хайде леко и успешно хейтване!
16
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че Божана беше по-добра почти през цялото състезание и го доказа и на финала. Тя беше много по-креативна и много по-технична. Димитър е злобно човече, което мрази всеки и всичко. Направи малко шоу с коктейлите, което може да го направи всеки, който има малко познания в това. Реално нищо особено. Накрая дори нямаше доблестта да поздрави победителя. Горкият бил убеден, че на 100% той ще е победителят, малко по скромно трябва да го раздава човечеца. Божана е далеч от злобна.
15
17
 
12
 
! Отговори
и тук цензура ! преди 6 години
Митко я ошашави,щеше да припадне божанка ,ама "шефовете" я пробутваха през цялото предаване , а дали ще "грабне" 100 хил ? и какви са уговорките и тн -българска работа .Е сега пак ме изтрийте - нищо ! ще отида в кръчмето на дондуков и ще му го кажа в лицето.
14
9
 
25
 
! Отговори
:) преди 6 години
Божана и Димитър бяха най-неприятните тикви в това предаване. Жалко, че спечели една от тях - наглата *** живяла няколко години в Западнала Европа.
13
2
 
19
 
! Отговори
11 преди 6 години
Бе тия едно свинско с боб не могат да сготвят.
12
19
 
18
 
! Отговори
Я преди 6 години
Просто беше по-добрата... Факт!
11
16
 
28
 
! Отговори
Рино преди 6 години
Божана е с класи над злобното човече Димитър. Тоя имам чувството, че мрази и себе си, такова злобарче рядко се среща. Мишка гадна!
10
26
 
23
 
! Отговори
нагласиха я преди 6 години
Аз бих отишла в ресторанта на Димитър - много атрактивно се представи ! и при Росица и Иван бих оставила пари.При Божанка да идат "шефовете" да и плащат за бухтите и пътечките скупчени , на тях да обяснява с прУсташкото си поведение .
9
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Тези формати не са само за майсторство в кулинарията, а и да излезеш майсторски от всяка ситуация без да може нещо да те провокира( дори и недобронамерени колеги).По-креативния беше Димитър. А този, който заслужаваше да спечели - РОСИ.
8
18
 
26
 
! Отговори
бачо преди 6 години
Двамата най-лоши хора останаха накрая. Лошо....
7
9
 
36
 
! Отговори
безпристрастен преди 6 години
Най- добре се представи Куку , жалко ,че не. се задържа до край.
6
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Божана и Димитър готвят добре и имат интересни идеи, но и двамата са много надменни и злобни. За мен победителката беше Роси.
5
2
 
7
 
! Отговори
Nikolov преди 6 години
До TangraТОЧНО
4
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе малко "мъжкарана" тая Божана. Да не я видим на прайда? Как мислите?