"Виктория" идва с началото на годината

Първи сезон на хитовия сериал по Bulgaria ON AIR
29 дек 2017 17:30, Петя Славова
4

Снимка: Bulgaria ON AIR

От началото на годината един от най-известните съвременни британски сериали "Виктория" може да бъде гледан по телевизия Bulgaria ON AIR.

Ето кои са и главните актьори в сериала.

Джена Колман (Кралица Виктория)

Джена Колман е британската акртиса, която зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да гледат в два премиерни сериала. Тя влиза в ролята на кралица Виктория в хитовата биографична поредица "Виктория" и е избрана и за ролята на Роузи в британска драма "Танц на ръба", който може да гледаме от 2 януари.

Джена е родена през 1986 година в Блакпул, Англия. Стартира кариерата си в театъра още в ранна възраст. Докато кандидатства в театрални школи през 2005 година, актрисата е избрана за ролята на Джазмин Томас в романтичния драма сериал "Емералд".

Джена Колман бързо добива популярност и получава роли в две серийни продукции на ВВС – Waterloo Road и Room at the Top. Избрана е за ролята на Клара и във фентъзи сериала „Доктор Кой“, като за ролята си печели признанието "Британска телевизионна актриса" на Наградите Glamour през 2014 година.

През 2016 година, Джена Колман взима участие в романтичната драма "Аз преди теб". През този период е избрана да влезе в ролята на един от най-видните британски монарси – кралица Виктория и да представи живота й отблизо. За ролята си в историческия сериал печели приз за актриса в драматичен телевизионен сериал на наградите "Златен Нимф" през 2017 година.

Том Хюз (Принц Албърт)

Том Хюз също ще влезе в домовете на зрителите на Bulgaria ON AIR и с двата премиерни британски серилала - влиза в ролята на Джулиан в драмата "Танц на Ръба", пресъздава и образа на принц Албърт – съпруг на Кралица Виктория, в биографичната драма "Виктория".

Том е британски актьор, роден през 1986 година в Чешър, Англия. Трупа богат актьорски опит в младежките театри в Чешър и в Ливърпул. През 2008 година се дипломира от Кралската Академия по Драматично Изкуство (RADA), като след това се снима в сериалите "Тринити" и "Коприна".

Руфъс Сюъл (Лорд Мелбърн)

Руфъс Сюъл изиграва Лорд Мелбърн в сериала "Виктория", като за ролята си през 2017 година е номиниран за наградата "Златен Нимф" в категорията "Актьор в драматичен телевизионен сериал" в Монте Карло. Руфъс Сюъл е роден в Лондон през 1967 година. Още в детска възраст посещава училището по реч и драма в Лондон. Дебютът му на сцена е в родния му град с пиесата Making it Better, за която печели приз за "Най-добър млад актьор".

Излиза на сцена и на Бродуей с пиесата Translations, като печели "Световната театрална награда на Бродуей".
Филмовата си кариера стартира през 1991 с драмата "На двадесет и една". Снима се в многобройни филмови продукции, сред които са и "Париж, обичам те!", "Легендата за Зоро", "Ваканцията" и "Туристът". Участва в сериалите "Единайстият час", "Устоите на Земята" и "Чарлс II: Силата и Страстта", а за ролята си в минисериала ShakespeaRe-Told е номиниран за наградата BAFTA през 2006 година.

Гледайте първи сезон на сериала "Виктория" от 1 януари всеки делничен денот 19.50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Сали преди 6 години
И мойто Айше искаше да играй карлица Вихтория,ама нямах пари за билетче до Лондон...
2
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Сьщо има един руски сериал Екатерина Велика Сериалът се излъчи сезон 1 по бТВ и по бТВ лейдиНов сезон 2 от 02 01 2018 всяка вечер без съботите и неделите от 21 и 30 до 22 и 30 по бТВАко не вярвате по бТВ въртят реклама Руският сериал Червената кралица от 05 01 2018 от 22 до 23 часа по БНТ 1И следете кога ще го дават Освен Виктория започва и друг сериал Танц на рьба
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой И гепил едната ръкавица,възможно е присъствие на някой ромски брат.