Как Васил става Апостола? Разказва потомък на Левски

Михаил Ангелов разказва за Васил Левски
Обновена: 18 фев 2018 07:57 | 18 фев 2018 07:47,
60


Михаил Ангелов – един от най- младите потомци на рода на Левски гостува тази неделя във "Фамилно".

Михаил е студент в СУ и планира да продължи образованието си в чужбина, но да се завърне в България.

"Чувствам се благословен, че във вените ми тече кръвта на Левски“, каза той в студиото на "Фамилно“.

"Веднъж като е бил дете Левски и майка му са на лозето и връщайки се от там, група турци жестоко ги пребиват и то не с конкретна причина, а защото могат да го направят. Имат властта да се отнасят по подобен начин с българите", разказа Ангелов.

С дни Левски и майка му лекували раните си, но те заздравели, а емоцията, която се зародила в сърцето и на двамата била непреодолима.

"Затова той още тогава заявява на майка си, че няма да остави ситуацията просто така. Ще отмъсти за случката и майка му още тогава разбира. И затова до края на дните си осъзнава защо синът й е постъпил по този начин, оправдава всяка негова постъпка, разбира защо той поема по този път в последствие”, допълва потомъкът на Апостола.

Целият му разказ гледайте по Bulgaria ON AIR от 10:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Днес Левски би Ботев. По Ботевото чело. Един куршум. Бум и няма го Ботев.
20
0
 
3
 
! Отговори
№21 - II преди 6 години
Нашите jounalists трябва да уважават и историята, и генетиката! Левски е имал и Y-хромозома! Думата ми беше за роднините му по бащина линия. Защото има такива, които свято тачат името и паметта му, гордеят се с него, но до сега не са имали публични изяви. Е, ако не броим един от тях, писател, с нерадостна съдба на творчеството си. Писал е за Апостола като за човек и не е стигал до модното днес обожествяване! Защото днес всеки *** сяда на служебния трон и загърбва портрета на Левски!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите *** изглежда мислят, че Левски е имал само майка и му отричат нормалното зачатие! Имал бил 28 потомци по МАЙЧИНА линия! Първо, потомци не е имал, поне за такива не се знае! Има родственици по майчина линия, много обичащи да се изтъкват! А по бащина? Левски е пряк потомък на великия Видул войвода и родословието му се знае от края на XVI век! По мъжка линия има няколко живи роднини,родът на които е от дядо Видул (потомък на онзи Видул войвода, роден брат на дядо Кунчо) от Кочмаларе.
18
0
 
13
 
! Отговори
Мизерията преди 6 години
Крадете,бийте убивайте анонимни *** такива. Само Историята ни не пипайте продажни мекерета.
17
2
 
32
 
! Отговори
един преди 6 години
Тук има един джиендър хейтър, който пуска всички коментари срещу Левски. Админа няма ли да си свърши работата или му е заръчано да трие само коментари срещу обратни и третополови? Викаш Левски може да бъде обиждан, но онея извратеняци не.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи, не им прощавай - на клеветниците и родоотстъпниците, на "промит мозък си" и другите анонимници като него! Господи, не им прощавай! Те знаят какво правят!
15
2
 
11
 
! Отговори
Осман паша преди 6 години
Въпреки всичко, турските опити продължават.
14
0
 
30
 
! Отговори
Иво преди 6 години
И по Левски ли плюем вече?! Срам!! Все пак съм сигурен, че който се чуства българин знае истината! Другото са мекерета и мнението им няма значение...
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А докато е в сърцата, на всички истински Българи, няма значение къде е гроба му. Само имперско мислене има нужда от идоли, фундаменти рукотоворни, и пр. защото нямат жива, истинска връзка с същността на стремежа, чийто носител е.И тогава и сега, българи има всякакви.Но когато дойде момента, истинските Българи, действат в синхрон с импулса Истина и Правда.Всички останали получават според заслугите си, и отново историята им предлага същия кръстопът. Само пътя на Истината и Правдата ще Ви освободи
12
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КЪДЕ Е ГРОБЪТ МУМай българите не са си направили труд да го погребат защото е крадял много и е лежел много !? Още от дете е имал навик да лъже и краде ! " Турците набили него и майка му ей така без причини защото просто можели да ги набият " ?!
11
28
 
13
 
! Отговори
КЪДЕ Е ГРОБЪТ МУ преди 6 години
ТОЙ АКО БЕШЕ АПОСПОЛ И АКО БЪЛГАРИТЕ ПО ОНОВА ВРЕМЕ ГО УВАЖАВАХА , ЩЯХА ДА ГО ПОГРЕБАТ КАКТО СЕ ПОГРЕБВАТ ДОСТОЙНИ ХОРА И ВСЕКИ ДА ЗНАЕ КЪДЕ Е ПОГРЕБАН ! ОСМАНСКАТА ВЛАСТ НЕ Е ЗАБРАНИЛА ТОЙ ДА БЪДЕ ПОГРЕБАН ! ЗАЩО НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЕ СИ Е МРЪДНАЛ ПРЪСТА ЗА ДА ГО ПОГРЕБЕ ?! СЕГА СИ ИЗМИСЛЯТ РАЗНИ ТЕОРИИ ,ЧЕ ГРОБЪТ МУ БИЛ ЕДИ КЪДЕ СИ И НЕЗНАМ СИ КВИ ЛЪЖИ НА ТЪРКАЛЕТА !
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата американска политика е да превърне България отново в турска военна провинция начело, а новата руска политика е да превърне България отново в съветска провинция с помощта и активната подкрепа на селските комунисти - капиталисти
9
12
 
12
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Новата американска политика е да превърне България отново в турска военна провинция начело с Боко ефенди, която да е база за провокации срещу Русия. Българите са съгласни пак да бъдат рая на султана защото си купували айфони втора употреба на изплащане. В такива условия споменът за Левски и Ботев е излишен.
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левски утвърждава положението си на Главен Апостол с приемането на Устава на БРЦК . За неизпълнението на всяка точка от Устава има наказание - ... ще се накаже със смърт . Ако не е била Тайната Полиция начело с Горемия ...
7
3
 
14
 
! Отговори
PD преди 6 години
Докато не избере пътя на Дякона, после пътя на Аслана и не стигне до Апостол на свободата, няма нужда са се хвали, че е далечен родственик на Българския Герой.Истинския Българин има сетива за Истината и стремеж към Свободата и Правдата. Без кръвта не става, но само тя не е достатъчна. Западния благороднически модел, не работи в менталното поле на божите Хора
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя бил потомък на Левски вече край.На някои българи това им е цялата радост, че са се родили българи. Самодостатъчни са си. Нищо друго не им трябва.
5
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Ботев едно стихотворение е открито антихристиянско. При положение, че точно за Вярата си българите са отдавали живота си и, че именно Вярата ги спасява. Доста глупаво от страна на Ботев.Но Ботев е доста наивен в лошият смисъл на думата.
4
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста противоречиви и Ботев, и Левски.Ботев с една шепа хора минава Дунав и какво си мисли, че ще освободи България ли?Докато Левски вече доста по-сериозно подхожда, прави план за възстание и го осъществява.Но Левски е противоречив с с това, че захвърля расото. Да, има сведения, че до края на живота си се е причастявал с расо и като дякон Игнатий, но все пак. Не знам. Може да е бил таен монах до края на дните си, знаем, че не се жени.
3
2
 
41
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Апостоле, дано да не виждаш, за какви мекерета отдаде живота си.Костовци, Станишевци, Борисовци, Цветановци .... - мошеник до мошеника апостоле.НЕ ЗА ТАКАВА България загина !ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ТИ!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дядо Радой Само той да е, още колко айдуци окрадоха България, труда на българите.Пък се и виждат по замъците в които живеят и колите които карат.