Стоян Заимов – боец за свобода, просветител и куражлия

За постиженията на именития българин разказва негов потомък
18 мар 2018 07:45,
20


За боецът за свобода и просветителят Стоян Заимов разказва във Фамилно негов потомък - Михаил Заимов.
 
"Два пъти заточен и два пъти осъждан на смърт, един от малкото хора, които събират кураж да избягат от Диарбекир, по време на първото му заточение. Създател е на паметника на Цар Освободител, като председател на комитета", разказва само част от постиженията на своя предшественик Михаил.

Заимов е човекът, открил заедно с Цар Фердинанд паметника на Васил Левски, изнесъл е и реч на откриването.

"По време на така наречените митинг – заря неговото име на се казва. Защо? Не мога да ви отговоря. За колко хора могат да се кажат че са направили толкова много неща в една минута, авсе едно нищо“, споделя Михаил Заимов.

Още интересни факти от живота на знаменития българин вижте тази неделя във "Фамилно" по Bulgaria ON AIR от 10:30 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: АпостолСтоян Заимов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
rose anna преди 5 години
Здравейте,Това е да се информира широката общественост, че г-жа Роза Анна, заемодател на частни заеми, открива финансова възможност за всички, които се нуждаят от финансова помощ. Ние даваме заем при лихвен процент от 2% на физически лица, фирми и компании при ясни и разбираеми условия и условия. свържете се с нас днес по електронна поща на адрес: (roseannamoore70***gmail)
18
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 6 години
Подражавайки на Захари Стоянов ,Заимов пише "Миналото" ,където се опитва да героизира предателят на Левски -Димитър Общи ,като по този начин омаловажи Апостола-нещо несъмнено поръчано му от граф Игнатиев ,по чието настояване Левски е обесен в тихомълком София в набързо проведен процес. Интересни са "Записки от терхсането/затворът/" писани в Диарбекир преди да стане руски агент .Препоръчвам да прочетете и двете книги ,за да си съставите собствено мнение.
17
0
 
2
 
! Отговори
Ей мишоци преди 6 години
Оплювате всичко българско- Бенковски, Захари Стоянов, братята Хр и Евл Георгиеви, сега пък Заимови, вчера турско присъствие, тук някакьв ми цитира султана, полудяхте нещо май?
16
1
 
1
 
! Отговори
Честен до болка преди 6 години
Заслепени сте от лъжлива пропаганда и леете русофобска помия. Заимови са патриоти. Ген Заимов е бил антифашист, но го мразите защото е бил русофил. Естествено,когато си честен и достоен човек, заемаш правилната позиция- против фашизма и монархическия режим, никога против Русия! Затова тия дето го убиха, после нахраниха животните в ловешкия лагер, а 55740историята се повтаря, да знаете!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До членска карта 7 - какво , да се възхищаваме на лъжепатриотизма им ли, "добър съвет"даваш на младите , за съжаление не ние като достойни хора , ами пак отвън ,веднага след Освобождението Константин Иречек веднага ги разпознава "поборниците" ,както ги наричаш и разбира се веднага по установен тертип е оплют ,по всички етични страни , а истинските прелюбодейци се кефят ,че трябва да доказва "за сестра си" която няма
14
0
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Полския ПАТРИОТ Г.Бенковски,заточен от русия на о-в Сахалин ,избягва в Япония и от таям в Турция.Запознава се със Ст. Заимов и му дава паспорта си ,за да избяга.Когато Нашите революционери решават да опожарят ЦАРИГРАД ,Ст.Заимов си дава полския паспорт на НАШИЯ Г. Бенковски ,който се занимавал с търговия.Истинското име на нашия Бенковски е; ГАВРИЛ ГРУЕВ ХЛЪТЕВ.
13
1
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До ЯСНО:--10;Четата на х.Димитър и Ст. Караджа е предадена от братята Христо и Евлоги Георгиеви.Това го твърди Проф. Н.Генчев. П. Хитов също е бил против нея защото е получавал ПЕНСИЯ от Сърбия.
12
3
 
4
 
! Отговори
JEST преди 6 години
Вси.чки от рода Заимови са предатели на Отечеството. Ген
11
3
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
нова вълна на активните борци ли се задава? кво ще чуеме след това, че димитър общи е бележит общественик..
10
1
 
10
 
! Отговори
Христо Ботев преди 6 години
Заимов е първият *** по нашите земи, обичал да се предрешва в женски дрехи, купени с "усвоени" комитетски златни франкове!
9
5
 
9
 
! Отговори
ЯСНО: преди 6 години
ПИСАЛ Е:Поръчаната биография на Левски от -Русия!СЪЩАТА ТАЗИ РУСИЯ , ЧИЙТО РУСКИ ПОСЛАННИК В РУМЪНИЯ ПРЕДАВА НА ТУРЦИЯ , МЯСТОТО НА АКОСТИРАНЕТО НА ЛОДКИТЕ , НА ЧЕТНИЦИТЕ НА ХАДЖИ ДИМИТЪР , НА ДУНАВСКИЯ БРЯГ В БЪЛГАРИЯ!Така , четата на Х.Димитър--е ПРИНУДЕНА ДА ВОДИ НЕПРЕКЪСНАТИ БОЕВЕ -ДОКАТО Е РАЗБИТА , НАКРАЯ!ДА ВИ СВЕТНА --РУСИЯ НЕ Е ИСКАЛА ДА ИМА "НАЦИОНАЛНО-ОСВОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ" У НАС -ЗА ДА НЕ ДЕЛИ ВЛАСТТА С НИКОГО СЛЕД ЕВЕНТУАЛНО ЗАВЗИМАНЕ НА БЪЛГАРИЯ!ПАТРИАРХА ГО ДОКАЗА С ДУМИ
8
3
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Той пише първата биография на Апостола през 1882 г, - две години преди Захарий Стоянов.Дори само за това трябва да бъде помнен и почитан.
7
8
 
6
 
! Отговори
НЕ МИ ГО ХВАЛЕТЕ ТОЯ преди 6 години
НАЙ-ОБИКНОВЕН СИН ---НА БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛ ЗА РУСКО-СЪВЕТСКИ ПАРИ И ОБЛАГИ!С ДРУГИ ДУМИ ---"СЕМ.РУБЛАДЖИЙСКИ"!!!!"НИКОЙ, НЕ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИТЕ---ДОРИ И ТЕЗИ НА КОИТО ПРЕДАВАТ" /...Думи на Султана../
6
5
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 5Е, ако ще търсим кусури на поборниците, всички са се надлъгвали за юнаците, които се въоръжили и готови да се явят... Ако ще се питаме, кой къде е бил, то и Стамболов дължи отговори какво е правил 1876 и 1877-1878.Не плюйте по малкото българи.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закономерна е лекотата с която руските агенти станаха съветски, а после от съветски отново руски. Който е паднал до там да служи приоритетно на чужди държавни интереси и то явно противоречащи на българските, винаги ще си намери извинение, но това не го прави по-малко предател. Даже да е член на клуб за българо-съветска(руска) дружба..., то си е на други служба!
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои ги измисли тези "дитирамби" за хитреца , лъгал до последно Ботев ,че във Врачанско го чакат 2000 бунтовници , после се направил на пиян ,та по време на въстанието да лежи в кауша за непристойно поведение - стига с измислени герои в историята ни!
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Заимов е гну сен. Хубаво, че промениха булеварда на "Мадрид".Аман от комунистически бок луци.
2
14
 
10
 
! Отговори
2+2 преди 6 години
Стоян Заимов е вербуван за руски шпионин докато учи в Петербург .Жени се за рускиня ,въпреки че са имали дума с дъщерята на баба Тонка. Захари Стоянов се жени за нея .По стара имперска традиция синът на шпионина също е вербуван -генерал Заимов ,който шпионира за руснаците , далеч преди Германия и Русия да започнат междусъюзническата война наречена от руснаците велика отечествена. Изобщо руските шпиони много искат да им се възхищаваме и ръкопляскаме.
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе,големия герой Заимов,какво пише Захари Стоянов за него-когато Ботевата чета стига до Враца,Заимов се крие на един таван ,облечен със сукман и женска забрадка на главата,това ли е примера ни за герой,да остави на заколение Ботевите четници,докато спасява мизер ната си душица,облечен като жена,гнус но