Бийтълманията в " Животът след Бийтълс"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
27 мар 2018 09:55, Петя Славова
0
Бийтълманията в " Животът след Бийтълс"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бийтълманията и тъжната раздяла на 4-те най-емблематични имена в поп музиката – Пол, Джон, Джордж и Ринго може да видим във филма на Джилиън Бартлет "Животът след Бийтълс".

Четири десетилетия след разпада на бандата, Бийтълс продължават да оглавяват класациите за най-велики изпълнители за всички времена. Никое друго поп движение не успява да надмине иновативното музикално творчество и социално въздействие на „фантастичната четворка“. На това се дължи обаче и фактът, че всяко тяхно произведение като соло изпълнители е завинаги осъдено като крачка, направена срещу великите постижения на най-известната банда в музикалната история.

Създателят на Бийтълс Джон Ленън и неговата съпруга Йоко Оно били често, и все още от време на време, обвинявани за разпада на бандата. Съществувалото напрежение между Ленън и останалите от групата поради факта, че е допускал Йоко до студиото, или както го наричали те „свещеното място“, не е тайна за никого. Но когато през 1969 Ленън сформира бандата Plastic Ono става ясно на всички, че музикантът се е насочил към соло кариера и отделен семеен живот с новата си съпруга. Въпреки това, не само Ленън търсел промяна. Пол Макартни на свой ред планирал самостоятелен живот и кариера след Бийтълс.

През 70-те години групата води личностни битки, следват пристрастявания към упоителни вещества и разводи, а Ленън има проблеми и с изкарването на американско гражданство. Но това, което слага истинския край на най-великата поп банда за всички времена, е убийството на нейния създател - Джон Ленън, през декември 1980 година.
Гледайте  “Животът след Бийтълс” – на 28 март в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари