Росен Петров: Кръв и мъка лежи между балканските народи

Водещият ще разбива исторически митове в "Операция: История"
6 апр 2018 22:32,
56

След 4-годишна пауза Росен Петров се завръща на екран като водещ на историческото предаване "Операция: История" по Bulgaria ON AIR. То ще бъде излъчвано всяка неделя от 16:30 ч.

"Винаги когато съм на живо дланите се изпотяват, сърцебиене... Нормално е човек да се притеснява", призна той в предаването "Денят ON AIR".

В контекста на днeшния Разпети петък Петров посочи, че България в своята история е била разпъвана многократно. България е извървяла много трънлив път, за да постигне своето обединение, посочи той.

"Толкова кръв и мъка лежи между балканските народи и не можем да го преодолеем. На Балканите всеки се бори да е велик. При толкова величия къде е Велика България, къде е Велика Сърбия, къде е Велика Гърция?", каза още Росен Петров.

Според него сами сме унищожили елита на страната ни, а най-умните и храбри българи са отивали на фронта. Първата световна война е най-голямата касапница, подчерта той и разказа интересна история за нелепата смърт на Димчо Дебелянов.

"Бих искал да разбия някои митове", посочи Росен Петров, запитан за идеята на новото предаване. И даде пример с Византийската империя, каквато по думите му никога не е имало.

"Това е научен термин. Имало е Източна Римска империя. България е воювала не с византийци, а с римляни", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
2
 
! Отговори
Зрител преди 6 години
Еми гледах предаването. Много интересно и на моменти емоционално. Много добър водещ. Разбирачи много гледам тук, ама Росен си е сила в телевизията.
43
6
 
4
 
! Отговори
БТВ преди 6 години
До АнонименРосен е далеч от болшевизма. За мен разказва историята доста обективно. Спомням си как преди години направи едно потресаващо предаване за убийствата на червената терористка Гръбчева. Операция Слава, която правеше по БТВ беше от любимите ми неща. Общо взето я посвещаваше на военната ни история.
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С болшевишки убеждения ли е този човек?
41
3
 
2
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Вярно е,че най умните и храбри хора са ставали жертви при войни.Лозунга Комунисти напред, води до почти пълна ликвидация на елита на това движение през ВСВ. Последствията ги видяхме след години предателство на Великата идея и провал.Сега отново Червеното знаме ще се развее защото истина не може да се скрие.
40
0
 
6
 
! Отговори
СИМЕОН преди 6 години
Не е лошо интервюто. Интересно говори човекът. Ако си задаваше и въпросите сам, щеше да е още по-добре,хи-хи-хи....
39
10
 
3
 
! Отговори
Багатур преди 6 години
Егати коментарите, някой чу ли въобще какви говори Петров!?Много силно интервю. Рядко вече може да чуеш нещо толкова смислено.
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги съм го гледал. И се радвам ,че пак е на екран. С телевизора поне е лесно, има дистанционно. Има хора, които събуждат интерес, и хора ,които са безлични. РОсен Петров може да е всякакъв, но никога не е бил безличен.
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да му гледам предаванията на тоя ***! Факт
36
2
 
9
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 6 години
Роско да наблегне за мъката между политическите партии, келепирджийската смяна на веруюто, и не на последно място - да иде да си измоли подарения "кортик на честта" от политическия клоун Бареков!
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обединението на България не е завършило заради НАТО които осакатяват страната в ПСВ и ВСВ и окупират Тракия и Македония.
34
3
 
15
 
! Отговори
войнстваща посредств преди 6 години
Росен Петров(Слави Трифонов) е едно надуто недоразумение, другото име на който е войнстваща посредственост. Даването на ефир на такъв тип личности е позор за България и пагубно за възпитанието на младежите у нас.
33
2
 
9
 
! Отговори
Български Българин преди 6 години
В Европа има 52 суверенни държави. И всичките имат лоши спомени една от друга. През първите две седмици от първата световна война 600 000 мъртви. Европейците даже и не мигват.А за невежите долу ще кажа, че е прав за ИРИ. Все едно да кажеш, че сме славянски народ. Понятието славянин е измислено през студената война целящо да обедини под едно наименование всички източно европейски народи. Има траки, има прабългари и двете обединени под наименованието Българи. Айде малко да ви отворя очите.
32
4
 
9
 
! Отговори
Бирено мече преди 6 години
Моля ви се, толкова рано такива снимки и клипове не качвайте, че направо си връщам вечерята от снощи ... :/
31
2
 
17
 
! Отговори
Да, преди 6 години
Прочетох : школата в Симеоново по соцвреме. Работил със Сл.Трифонов.Ще подсили обработката на общ. нагласа за фронт" преминаване към Евразия, колко е лош ЕС, да сменим с БКП/БСП властта, долу санкциите от Русия." Вероятно и Шаренкова ще се появи.
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отде го изкопахте тоз вампирин бре? Че и на умен се докарва.
29
1
 
19
 
! Отговори
Аре стига! преди 6 години
Другите народи не страдат ли?! Това- преживяното от виетнамци,камбоджанци,иракчани,либийци и сирийци не сме го и сънували в най-страшните си сънища-знае ли го това бг ариецът Роско?
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сплескания нос откакто стана подметка и изтривалка на ГЕРБ в миналия парламент, загуби каквато и да било легитимност да ме учи на морал!
27
3
 
12
 
! Отговори
Какво образование преди 6 години
има Росен Петров?
26
6
 
6
 
! Отговори
Проклятието преди 6 години
Румъния, крале - Ка́рол I Хогенцо́ллерн-Зигма́ринген и синът му Фердинанд Виктор Мейнард Алберт.Гърция, крале - Кристиан-Вилхелм-Фердинанд-Адолф-Георг Шлезвиг-Холщайн-Зондербург-Глюксбургски и синът му Константин I , херцог Шлезвиг-Холщейн-Зондербург-Глюксбургски. България, царе - Фердинанд Максимилиан Карл Леополд Мария Сакскобургготски и мало.умният му син Борис.Албания, княз - Вилхелм Фридрих Хенрих цу Вид.
25
8
 
7
 
! Отговори
ДИМИТРОВ преди 6 години
Вижте сега, какво смятам . Като депутат беше посредствен, като водещ беше добър, а като човек, който говори за история е отличен.