Образование и бизнес ръка за ръка

Възможна ли е образователна реформа...
10 май 2018 20:53, Петя Славова
6

 

  Бизнесът и образованието работят все по-добре заедно. Възможно ли е обаче образователна реформа, която да направи обучението по-релевантно към трудовия пазар? В предаването "Директно" на Bulgaria ON AIR коментира зам.кмета на Пловдив Стефан Стоянов.

Можем ли да реформираме образователната система?

Няма как да се случи без участието на бизнеса. Ако не дадем шанс на компаниите да влязат в системата, рискуваме да изостанем още повече.", коментира пред предаването Стефан Стоянов.

Успява ли образованието да отговори на очакванията и нуждите? Кога ще спрем да учим само на хартия и далечни ли са мечтите за добиване на практически знания в учебните заведения?

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Трябва да направим образованието по-практически ориентирано и да дадем повече меки умения на децата.", посъветва пловдивския зам.кмет.

И още: какво се случва със спасителната акция на алпиниста Боян Петров – по телефона алпинистът и експертът по екстремни спортове Петър Атанасов. Кои са най-решаващите фактори при една спасителна операция в планината?

"Времето поставя рамката и лимитира това, което могат да направят екипите. Това са хора от плът и кръв и колкото и да са мотивирани, не биха могли да се противопоставят на природата", коментира Петър Атанасов.

Какво е важно, за да спасим човек на такава височина и какви са шансовете му за оцеляване при толкова сурови условия?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така трябва да е - бизнеса и образованието ръка за ръка НО .. това, което е в България не е бизнес, бизнес не се прави с тънки чорбаджийски сметки, така квалифицирани кадри не се привличат, нито нови пазари се печелят.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елитните бизнесмени - Илия Павлов и братята Георги и Васил - убразувание та да плачеш.
2
0
 
5
 
! Отговори
111 преди 5 години
Професионалните училища си изживяха времето заедно с гибелта на големите комбинати.Сега са нужни гъвкави форми на организация,съобразно динамиката на съдържанието на професията,финансирани от фирмите при сътветното договаряне между страните и при спазване на трудовото законодателство.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха.