"Фрактура" отбелязва своя 20-ти юбилей

Авторът на най-старото ТВ предаване за рок музика пред Bulgaria ON AIR
2 юли 2018 15:07,
5

Най-старото ТВ предаване за рок музика в България отбелязва своя 20-ти юбилей. Началото на предаването "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 г. За целия този период от 1040 издания зрителите са гледали специални интервюта с над 500 големи световни рок звезди, както и репортажи от всички значими рок събития в страната и чужбина.

"От 1998 г. до 2018 г. рок животът се промени много. 80% от концертите в България са рок, но националната сцена отдавна не е граница на предаването, ходим на "Хелфест" - най-големия европейски фестивал, както и на други. Материалът, който избирам за тези час и половина, е много, аз го филтрирам", каза в "България сутрин" авторът и продуцент на "Фрактура" Васко Катинчаров.

"Нещата са се променили, трябва да се работи динамично, вече няма 15-минутни интервюта, сега на 7-мата минута си загубил зрителите", каза Катинчаров.

Той разказа и за първия път през 2008 г., когато е имал възможността да застане срещу Джеймс Хетфийлд от Металика.

"Беше тест за мен да застана срещу човек, който уважавам от детските си години. Когато той влезе в стаята, като че ли тя се сгъна. След този момент аз усетих, че съм освободен и напълно готов да се изправя дори срещу Мик Джагър и Пол Маккартни", сподели водещият пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това предаване по Диема го даваха нали
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То рока умря.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До метълНе знаех, че предаването се казва така. Не ме задържа и за минута, все още е твърде аматьорско.
1
1
 
17
 
! Отговори
метъл преди 5 години
Васко Катинчаров е пич. Помня първата Фрактура с него, беше изключително непрофесионален и неадекватен, но готин и с времето си навлезе защото изглежда прави нещата с желание и любов. За толкова време с толкова контакти сигурно би си намерил и по-доходна работа, но се занимава с това, което обича. Ако всички правеха така щеше да е по-приятно място света в който живеем.