Ваня Стамболова заменя пистата за фермерски живот

Лекоатлетката ще бъде част от новия сезон на "Фермата"
20 авг 2018 13:52, Александър Попов
2
Ваня Стамболова заменя пистата за фермерски живот
Снимка: bTV

Една от най-успешните родни лекоатлетки – Ваня Стамболова, ще попълни квотата на известните участници в предстоящия сезон на "Фермата", който стартира на 7 септември. Тя ще бъде в компанията на вече потвърдения вокалист на рок бандата D2 Дидо.

Ваня Стамболова е неколкократен световен и европейски вицешампион, има 11 национални рекорда.  През 2006 г. е обявена за най-добър спортист на Балканския полуостров. Най-големият й успех е през същата година, когато става европейски шампион на 400 м гладко бягане от първенството в Гьотеборг.

Ваня Стамболова е първата българска лекоатлетка, класирала се за финали на европейски първенства в три различни дисциплини. Все още никой не е подобрил националния й рекорд на 400 м бягане с препятствия.

Преди 6 месеца Ваня се завръща в родната си Варна, където днес работи за създаването на лекоатлетическа школа за деца.

"Искам да знам, че мога да бъда победител и в други сфери на живота, не само в спорта. Искам да съм първата жена, която ще спечели формата. Ще се боря, за да победя. Спортът ме е научил, че винаги се играе за победа, второто място не е цел", признава спортист №1 на Балканите за 2006 г.

Ваня Стамболова подава документи за участие в кастинга за четвърти сезон на предаването, заедно с всички останали 13 хиляди редови кандидати.

"Записах се за кастинг сама. Много ми липсват състезанията, а това предаване е страхотно състезание. Искам да придобия умения, които нямам, и да се преборя със страховете си", разказва Ваня.

В надпреварата за 100 000 лв. ще участват 20 души, като тази година мотото е "Съединение" с мисията да обедини българите, като събере сънародници от всички краища на света с ярки индивидуалности и вълнуващи лични истории, в които всеки ще открие себе си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Готино преди 5 години
Фермата е добър формат,дано обаче този път се постараят повече с кастинга за жени-визирам предния сезон..
1
6
 
7
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Петър Стоянов, Иван Костов, Валери Симеонов и тая на снимката са нагледен пример за асимилацията и вливането на черкези и роми в българския народ.