Емигранти и родолюбци се захапаха във "Фермата", имало ли е турско робство?

Вижте всички участници в шоуто и една тъжна история
240

Александър Масларов е на 38 години от Шумен, но живее в София, където развива собствен бизнес с офис консумативи. Завършва с отличие Природо-математическата гимназия в родния си град и се определя като интелигентен интроверт. За себе си казва, че е от "старата пръст", възпитаван в уважение и почит към близките. Кавалер по природа, Александър трудно приема излишната показност и прекалена импулсивност на днешните млади. Загубата на баща му през миналата година е болка, която все още не може да преодолее. Иска да даде пример на всички желаещи да се борят срещу агресивната посредственост, която е в обществото. Снимка: Фермата

Четвъртият сезон на "Фермата" стартира с много силен каст под мотото "Съединение". Два отбора - на емигранти и българи, живеещи у нас, се събраха под покривите на две порутени къщи, които от години тънат в забрава заради драматична семейна история.

Навремето в тях е кипял живот, благодарение на главата на фамилията бай Петко. Фермерът имал двама сина, на които построил по една къща, за да има къде да живеят, а самият той прекарвал дните си по средата на стопанството. Всички заедно се грижели за голямата си градина и за селскостопанските си животни.

Безпаричието обаче станало причина семейната идилия да приключи, а синовете да напуснат родния дом. Единият заминал за града, а другият – в чужбина. На плещите на бай Петко останала грижата за фермата, а той до последно не изгубил надежда, че един ден наследниците му ще се завърнат у дома и всички отново ще заживеят заедно. Това обаче така и не се случило, а със смъртта на бай Петко умряла и фермата му.

Екипът на шоуто и участниците ще върнат живота в двете къщи и в следващите три месеца те отново ще изградят запустялото стопанство, което днес тъне в самота и разруха.

Някои от участниците разбуниха духовете още със старта на фермерския живот.

Нури Семерджиев от Сърница, който от 4 години живее на Острова, се определя като българин по националност, помак по етнос и мюсюлманин по вероизповедание. И смята, че в България турско робство не е имало, а само присъствие. И допълни, че ако Турция е искала да смени вероизповеданието ни е щяла да го направи. Тепърва ще стане ясно доколко тази негова позция ще се превърне в разгорещен дебат.

Впечатление направи и Росица Йончева, която е категорична, че за нищо на света не би се върнала да живее у нас. По думите й, двамата със съпруга й имат строителна фирма, като сред проектите, които са изпълнявали, са конната база на кралица Елизабет, няколко обекта на Лондонския мост и дори част от Уестминстър. Тя не скри, че живее в лукс, а прякорът, който си е спечелила е Хитлер.

Георги Янков, от отбора на живеещите у нас, пък вече е познат покрай предложението за брак, което направи на приятелката си. 30-годишният търговец на IT услуги поиска ръката на голямата си любов Петя от балкона на апартамент пред любимия и на двамата Народен театър "Иван Вазов".

Той ще се изправи и в първата битка срещу Симеон, като залогът е наистина голям. Загубилият и неговият отбор ще трябва да се нанесат в полуразрушена къща, с много боклуци вътре. Победителите също няма да се радват на лукс, но поне имат като екстри хол с миндерчета, стаите са чисти, имат и работеща печка.

И двата отбора тепърва ще трябва сами да си измайсторят легла и удобства в двете къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
26
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Че е отврат - отврат е, така си е, и ако сбъркаш копчето на дистанционното, отиваш на Биг Брадър - още по-неописуем отврат.Два месеца без два канала да ти надничат в чиниите на вечеря - е, тъкмо ще си видиш семейството без врява и тъпотии.А за продуцентите на въпросните отврати не сте прави - и тримата правят по 5-6 милиона на сезон в лева, не в шекели, както някой може да се обърка.
13
4
 
15
 
! Отговори
Oт 12 преди 5 години
Виждам, че не харесвате. Сега все реветеpe, че имало родове, които ви контролират. Но е естествено поведение, да се придържа към рода си. Излъга ха ни, че вече ме трябвало, защото, видиш ли, всички сме в голямо без душно общество. Сега сме разпокъсани и не действаме заедно. Друго е, да имаш силата на 20 поколения и 100 души зад теб друго е, да си Сам. Семейството над всичко!!!
12
37
 
9
 
! Отговори
we преди 5 години
Аз мисля че Нури е прав,защото нас ни сменят като ген,като етнос...русофили,русофоби,франкофоли....и още десетки ...та ако е има турско"робство"за 500 години е щяло да има само ИСЛЯМ и нищо друго,а те османлиите са дарявали пари за манастири така че ...историята за турското"робство"е ИЗМИСЛИЦА!
11
6
 
37
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И сега оня мюсюлманин ще го гледаме да ни се дупи по 5 пъти на ден !!! И после -българите не били толерантни !!!
10
5
 
38
 
! Отговори
глупости преди 5 години
Етнос "***" няма!Има ислямизирани българи,и това е!И много от тях са сменили вярата си да не плащат данъци!И да служат в армията за грабеж!
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност, номер 8ми, патриарха нито ни мислене е деградира ли и е станало дребна ви. Преди не е било само до семейство, а до цяла фамилия. Родове от по стотици хора, са се държали и са се бране ли заедно, но през 19 век, това приключва. Първо, че османците, са се опитали да го спрат, с убийствата си, после, че след освобождението, не е било много "държавно", а комунизма изобщо не толерира такива неща... И днес няма нищо :(
8
0
 
25
 
! Отговори
- преди 5 години
ГНУС!
7
8
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
и да не е робство, си е зависимост отвсякъде - или просто сме били обикновена колония, интересно, защо нас не ни съжаляват така,както имигрантите, които, виж ти, били нещастни колонизирани народи, ами най-простата справка ще покаже, че Османската империя е била изостанала теократична структура, заобиколила индустриалната революция най-вече, а и още сме свидетели на изостанало патриархално и задръстено мислене от по-голямата част на народа ни.....
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отврат
5
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само разни ме мениджъри и собственици на бизнеси, богаташи и подобни? Още малки, ще си помислим, че България е като централен Лондон, само че без бездомниците :)
4
0
 
47
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Странно,че има още хора да гледат такива формати. Хем се знае,че всичко е режисирано и нагладено,хем са обесили со.поли пред телевизорите. После 80-то процента били подигравка.
3
3
 
37
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
Нурката не знае точно какъв е и за какво се бори!
2
4
 
21
 
! Отговори
Нема СЕЛО Кула в БГ преди 5 години
Радилена Миткова е на 25 години от с. Кула и работи като сервитьор-Ку̀ла е град, разположен в Северозападна България, административен център на община Кула, област Видин. Градът е трети по големина в областта след Видин и Белоградчик
1
4
 
20
 
! Отговори
ал куропаткин преди 5 години
христина е голяма бръмчалка