Емигранти и родолюбци се захапаха във "Фермата", имало ли е турско робство?

Вижте всички участници в шоуто и една тъжна история
240

Александър Масларов е на 38 години от Шумен, но живее в София, където развива собствен бизнес с офис консумативи. Завършва с отличие Природо-математическата гимназия в родния си град и се определя като интелигентен интроверт. За себе си казва, че е от "старата пръст", възпитаван в уважение и почит към близките. Кавалер по природа, Александър трудно приема излишната показност и прекалена импулсивност на днешните млади. Загубата на баща му през миналата година е болка, която все още не може да преодолее. Иска да даде пример на всички желаещи да се борят срещу агресивната посредственост, която е в обществото. Снимка: Фермата

Четвъртият сезон на "Фермата" стартира с много силен каст под мотото "Съединение". Два отбора - на емигранти и българи, живеещи у нас, се събраха под покривите на две порутени къщи, които от години тънат в забрава заради драматична семейна история.

Навремето в тях е кипял живот, благодарение на главата на фамилията бай Петко. Фермерът имал двама сина, на които построил по една къща, за да има къде да живеят, а самият той прекарвал дните си по средата на стопанството. Всички заедно се грижели за голямата си градина и за селскостопанските си животни.

Безпаричието обаче станало причина семейната идилия да приключи, а синовете да напуснат родния дом. Единият заминал за града, а другият – в чужбина. На плещите на бай Петко останала грижата за фермата, а той до последно не изгубил надежда, че един ден наследниците му ще се завърнат у дома и всички отново ще заживеят заедно. Това обаче така и не се случило, а със смъртта на бай Петко умряла и фермата му.

Екипът на шоуто и участниците ще върнат живота в двете къщи и в следващите три месеца те отново ще изградят запустялото стопанство, което днес тъне в самота и разруха.

Някои от участниците разбуниха духовете още със старта на фермерския живот.

Нури Семерджиев от Сърница, който от 4 години живее на Острова, се определя като българин по националност, помак по етнос и мюсюлманин по вероизповедание. И смята, че в България турско робство не е имало, а само присъствие. И допълни, че ако Турция е искала да смени вероизповеданието ни е щяла да го направи. Тепърва ще стане ясно доколко тази негова позция ще се превърне в разгорещен дебат.

Впечатление направи и Росица Йончева, която е категорична, че за нищо на света не би се върнала да живее у нас. По думите й, двамата със съпруга й имат строителна фирма, като сред проектите, които са изпълнявали, са конната база на кралица Елизабет, няколко обекта на Лондонския мост и дори част от Уестминстър. Тя не скри, че живее в лукс, а прякорът, който си е спечелила е Хитлер.

Георги Янков, от отбора на живеещите у нас, пък вече е познат покрай предложението за брак, което направи на приятелката си. 30-годишният търговец на IT услуги поиска ръката на голямата си любов Петя от балкона на апартамент пред любимия и на двамата Народен театър "Иван Вазов".

Той ще се изправи и в първата битка срещу Симеон, като залогът е наистина голям. Загубилият и неговият отбор ще трябва да се нанесат в полуразрушена къща, с много боклуци вътре. Победителите също няма да се радват на лукс, но поне имат като екстри хол с миндерчета, стаите са чисти, имат и работеща печка.

И двата отбора тепърва ще трябва сами да си измайсторят легла и удобства в двете къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахааа...Ся трябва да мълча, щото вие ми отнемате правото на мнение.:-)
173
0
 
1
 
! Отговори
Той преди 5 години
Иване ,Андрей вие такива хора с популярност стига с тия риалитита само за некой лев за черни дни ,направете нещо запомнящо се като Ботев ,Левски ,само се възползвате от слабостите на народа си за likeчета.
172
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха, Значи не е имало баташко клане, а само баташко приказване между българските и турските "дружки". Щом е нямало робство защо е имало толкова много български въстания срещу "невинните присъстващи"? Остава само да кажеш, че на шипка сме се гушкали и сме танцували валс с турците...
171
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ще напиша :Има много повече общо между двама умни, единият от които е българин, отколкото между двама българи, единият от които е умен.
170
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обесването на Васил Левски го празнувате само вие-турците.Българите почитаме този ден и се прекланяме пред него!Никой от нас не празнува,танцува и т.н!И го знаете много добре,злобни и завистливи ориенталски манипулатори!
169
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги ми е било интересно що ме коментирате мен.Вие нямате идея кой съм.Що не коментирате това, което пиша?
168
1
 
6
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Диарбекир,казваш...моралът е висок!И в Ню Йорк,Лондон и Чикаго е пълно с интелигенти,професори и хора на изкуствотоС бурки,хиджаби,пакистанци,афротуземци и други високо развити същества...като теб!Една култура се лее,свят ти се вие!Като видиш бял човек и се стряскаш.
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може да се празнува обесването на Васил Левски?!?Това е най-тъмната дата в националната ни история!На таз дата трябва да има национален траур.Но българите са особени.
165
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждате ли какво се получава като избият или изгоняъ "благодниците" на една нация?Става "Бация" и е такива неща се приказват по форуми, блогове и Ферми.Няма класиИ всички про стаци се изживяватКато принцове на АрабанасиИ дават мненияЗа неща, които разбиратКолкото кучешка тенияМного ми е жал,Но в България няма морал!
164
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През турско ако искаш да идеш до Виената си купуваш билет за кораба в Русчук, или трена.Можело да имаш нива или фабрика. Бе изобщо да работиш. Да си купиш файтон, къща.Когато ни освободиха от турско и немско иго ни ги взеха тез неща фабриките и нивите. По добре е да не искаш да ходиш във Виена, щото първо трябва да обясниш "защо" на едни симпатяги в униформи.Кола не можеш да си купиш, даваш пари и чакаш. Къща - също. Раздават се според нуждите.Но пък бяхме свободни.Можехме да мислим!
163
0
 
12
 
! Отговори
Пацu преди 5 години
Дойде сезонът на риалитата, и ефирът ни заля с поредната порция диapия...
162
8
 
10
 
! Отговори
До тревопасните преди 5 години
Българите не са били роби в турската империяБили са поданици на султана и са имали права и имуществоРоби са били руските мужици и *** в САЩ- продавали са ги като добитъкНабийте си го в *** манерки, тревопасните
161
5
 
4
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Няма никакъв сблъсък между българи!Има сблъсък между кириакстефчовци и българи!Проблема на кириакстефчовците е,че са малцинство дори в собствения си отбор.
160
1
 
2
 
! Отговори
еееххх преди 5 години
Ти искаш исторически документ за ислямизирането на населението. Трудна работа да се извади султански ферман. Това е документа! Другият източник са самите помаци, но те не са запазили данни за тези събития. Има теория, която все повече намира потвърждение, защо точно в областите на Родопите, Делиормана и Босна е станало ислямизирането, като се наблюдава концентрация на точно определено население, но еднозначен документ няма
159
5
 
8
 
! Отговори
До 164 преди 5 години
Българската култура е Световно,ПРИЗНАТО наследство!Дори на езика и писмеността,която бълваш в момента,се използва от 230 милиона,повечето не българи.Фолклор,история,традиции,кухня...всичко това е нещо,което ни различава и прави уникални и уважавани от всеки един интелигентен човек.!Виж,за фасовете марихуана,масовите стрелби,***-културата и робството се обърни към други цивилизации.:)
158
5
 
8
 
! Отговори
Е преди 5 години
Като се замисля,никога не съм чул по света,българин да каже,че е бил роб на чужденец.Никога.Това в съвремието се чува в коментарите на разни турци,потурнаци,роми и помаци.Явно за да си повдигнат смачканото самочувствие и избият комплекси.
157
3
 
7
 
! Отговори
до 164 преди 5 години
Абе ти виждаш ли каква простотия си написал?Къде са ти приятелите? ( В България сте злобни, завистливи, долни - Факт!)Културата ви се изчерпва с фасовете и храчките по улиците, с чалгата , и лютите псувни! С далаверата - и прееби другарче, та ти да си добре!Като пишеш лъжи...не забравяй, че форума е български ...и знаем колко пари струвате!Ай сиктир!
156
0
 
6
 
! Отговори
До С.В. преди 5 години
В цял свят никой не казва,че е бил роб.Нито гърците за 550 години турско,ни италиянците за 200 години австрийско,200 години испанско,200 години френско.Нито испанците за 600 години мавританско нито индийците за 300 години английско...и т.н.Само черните в САЩ реват,че са били роби,за да ги хранят на готово.
155
2
 
3
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Да, да, ама чел ли си ги, щото аз съм чел и са празни мисловни спекулации... Примерно, няма нито един писмен документ, оправдаващ теорията за насилствената ислямизация на населението наречено "помаци" по време на Османската империя. След разпада на Османската империя, балканските народи придават значението на признати исторически факти на откровени митове, фалшификации и измишльотини... и това се преподава в училищата като официалната история.. Муахаха