Емигранти и родолюбци се захапаха във "Фермата", имало ли е турско робство?

Вижте всички участници в шоуто и една тъжна история
240

Александър Масларов е на 38 години от Шумен, но живее в София, където развива собствен бизнес с офис консумативи. Завършва с отличие Природо-математическата гимназия в родния си град и се определя като интелигентен интроверт. За себе си казва, че е от "старата пръст", възпитаван в уважение и почит към близките. Кавалер по природа, Александър трудно приема излишната показност и прекалена импулсивност на днешните млади. Загубата на баща му през миналата година е болка, която все още не може да преодолее. Иска да даде пример на всички желаещи да се борят срещу агресивната посредственост, която е в обществото. Снимка: Фермата

Четвъртият сезон на "Фермата" стартира с много силен каст под мотото "Съединение". Два отбора - на емигранти и българи, живеещи у нас, се събраха под покривите на две порутени къщи, които от години тънат в забрава заради драматична семейна история.

Навремето в тях е кипял живот, благодарение на главата на фамилията бай Петко. Фермерът имал двама сина, на които построил по една къща, за да има къде да живеят, а самият той прекарвал дните си по средата на стопанството. Всички заедно се грижели за голямата си градина и за селскостопанските си животни.

Безпаричието обаче станало причина семейната идилия да приключи, а синовете да напуснат родния дом. Единият заминал за града, а другият – в чужбина. На плещите на бай Петко останала грижата за фермата, а той до последно не изгубил надежда, че един ден наследниците му ще се завърнат у дома и всички отново ще заживеят заедно. Това обаче така и не се случило, а със смъртта на бай Петко умряла и фермата му.

Екипът на шоуто и участниците ще върнат живота в двете къщи и в следващите три месеца те отново ще изградят запустялото стопанство, което днес тъне в самота и разруха.

Някои от участниците разбуниха духовете още със старта на фермерския живот.

Нури Семерджиев от Сърница, който от 4 години живее на Острова, се определя като българин по националност, помак по етнос и мюсюлманин по вероизповедание. И смята, че в България турско робство не е имало, а само присъствие. И допълни, че ако Турция е искала да смени вероизповеданието ни е щяла да го направи. Тепърва ще стане ясно доколко тази негова позция ще се превърне в разгорещен дебат.

Впечатление направи и Росица Йончева, която е категорична, че за нищо на света не би се върнала да живее у нас. По думите й, двамата със съпруга й имат строителна фирма, като сред проектите, които са изпълнявали, са конната база на кралица Елизабет, няколко обекта на Лондонския мост и дори част от Уестминстър. Тя не скри, че живее в лукс, а прякорът, който си е спечелила е Хитлер.

Георги Янков, от отбора на живеещите у нас, пък вече е познат покрай предложението за брак, което направи на приятелката си. 30-годишният търговец на IT услуги поиска ръката на голямата си любов Петя от балкона на апартамент пред любимия и на двамата Народен театър "Иван Вазов".

Той ще се изправи и в първата битка срещу Симеон, като залогът е наистина голям. Загубилият и неговият отбор ще трябва да се нанесат в полуразрушена къща, с много боклуци вътре. Победителите също няма да се радват на лукс, но поне имат като екстри хол с миндерчета, стаите са чисти, имат и работеща печка.

И двата отбора тепърва ще трябва сами да си измайсторят легла и удобства в двете къщи.


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ахааа...
Ся трябва да мълча, щото вие ми отнемате правото на мнение.
:-)
178
0
 
1
 
! Отговори
Той преди 5 месеца
Иване ,Андрей вие такива хора с популярност стига с тия риалитита само за некой лев за черни дни ,направете нещо запомнящо се като Ботев ,Левски ,само се възползвате от слабостите на народа си за likeчета.
177
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аха, Значи не е имало баташко клане, а само баташко приказване между българските и турските "дружки". Щом е нямало робство защо е имало толкова много български въстания срещу "невинните присъстващи"? Остава само да кажеш, че на шипка сме се гушкали и сме танцували валс с турците...
176
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак ще напиша :
Има много повече общо между двама умни, единият от които е българин, отколкото между двама българи, единият от които е умен.
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обесването на Васил Левски го празнувате само вие-турците.Българите почитаме този ден и се прекланяме пред него!Никой от нас не празнува,танцува и т.н!И го знаете много добре,злобни и завистливи ориенталски манипулатори!
174
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Винаги ми е било интересно що ме коментирате мен.
Вие нямате идея кой съм.
Що не коментирате това, което пиша?
173
1
 
6
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 месеца
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!Джендър не е-Конвенция прави!
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Диарбекир,казваш...моралът е висок!И в Ню Йорк,Лондон и Чикаго е пълно с интелигенти,професори и хора на изкуството
С бурки,хиджаби,пакистанци,афротуземци и други високо развити същества...като теб!Една култура се лее,свят ти се вие!Като видиш бял човек и се стряскаш.
171
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как може да се празнува обесването на Васил Левски?!?
Това е най-тъмната дата в националната ни история!
На таз дата трябва да има национален траур.
Но българите са особени.
170
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Виждате ли какво се получава като избият или изгоняъ "благодниците" на една нация?
Става "Бация" и е такива неща се приказват по форуми, блогове и Ферми.
Няма класи
И всички про стаци се изживяват
Като принцове на Арабанаси
И дават мнения
За неща, които разбират
Колкото кучешка тения
Много ми е жал,
Но в България няма морал!
169
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
През турско ако искаш да идеш до Виената си купуваш билет за кораба в Русчук, или трена.
Можело да имаш нива или фабрика. Бе изобщо да работиш. Да си купиш файтон, къща.
Когато ни освободиха от турско и немско иго ни ги взеха тез неща фабриките и нивите. По добре е да не искаш да ходиш във Виена, щото първо трябва да обясниш "защо" на едни симпатяги в униформи.
Кола не можеш да си купиш, даваш пари и чакаш. Къща - също. Раздават се според нуждите.
Но пък бяхме свободни.
Можехме да мислим!
168
0
 
12
 
! Отговори
Пацu преди 5 месеца
Дойде сезонът на риалитата, и ефирът ни заля с поредната порция диapия...
167
8
 
10
 
! Отговори
До тревопасните преди 5 месеца
Българите не са били роби в турската империя

Били са поданици на султана и са имали права и имущество

Роби са били руските мужици и негрите в САЩ- продавали са ги като добитък

Набийте си го в кухите манерки, тревопасните
166
5
 
4
 
! Отговори
Мда преди 5 месеца
Няма никакъв сблъсък между българи!Има сблъсък между кириакстефчовци и българи!Проблема на кириакстефчовците е,че са малцинство дори в собствения си отбор.
165
1
 
2
 
! Отговори
еееххх преди 5 месеца
Ти искаш исторически документ за ислямизирането на населението. Трудна работа да се извади султански ферман. Това е документа! Другият източник са самите помаци, но те не са запазили данни за тези събития. Има теория, която все повече намира потвърждение, защо точно в областите на Родопите, Делиормана и Босна е станало ислямизирането, като се наблюдава концентрация на точно определено население, но еднозначен документ няма
164
6
 
6
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 5 месеца
На тоя помашки ислямист бързо ще му приключи участието в фермата.... На тоя 100℅ процента родата му се обръщат в гроба... А и на всички помаци мислящи като него. Да има и помаци приели исляма (за да не бъдат избити от турците) но само пред тях, но в сърцето си винаги са си останали български християни и след това върна ли се към старите си корени!
163
5
 
8
 
! Отговори
До 164 преди 5 месеца
Българската култура е Световно,ПРИЗНАТО наследство!Дори на езика и писмеността,която бълваш в момента,се използва от 230 милиона,повечето не българи.Фолклор,история,традиции,кухня...всичко това е нещо,което ни различава и прави уникални и уважавани от всеки един интелигентен човек.!Виж,за фасовете марихуана,масовите стрелби,джендър-културата и робството се обърни към други цивилизации.:)
162
5
 
8
 
! Отговори
Е преди 5 месеца
Като се замисля,никога не съм чул по света,българин да каже,че е бил роб на чужденец.Никога.Това в съвремието се чува в коментарите на разни турци,потурнаци,роми и помаци.Явно за да си повдигнат смачканото самочувствие и избият комплекси.
161
3
 
7
 
! Отговори
до 164 преди 5 месеца
Абе ти виждаш ли каква простотия си написал?
Къде са ти приятелите? ( В България сте злобни, завистливи, долни - Факт!)
Културата ви се изчерпва с фасовете и храчките по улиците, с чалгата , и лютите псувни!
С далаверата - и прееби другарче, та ти да си добре!
Като пишеш лъжи...не забравяй, че форума е български ...и знаем колко пари струвате!
Ай сиктир!
160
0
 
6
 
! Отговори
До С.В. преди 5 месеца
В цял свят никой не казва,че е бил роб.Нито гърците за 550 години турско,ни италиянците за 200 години австрийско,200 години испанско,200 години френско.Нито испанците за 600 години мавританско нито индийците за 300 години английско...и т.н.Само черните в САЩ реват,че са били роби,за да ги хранят на готово.