Емигранти и родолюбци се захапаха във "Фермата", имало ли е турско робство?

Вижте всички участници в шоуто и една тъжна история
240

Александър Масларов е на 38 години от Шумен, но живее в София, където развива собствен бизнес с офис консумативи. Завършва с отличие Природо-математическата гимназия в родния си град и се определя като интелигентен интроверт. За себе си казва, че е от "старата пръст", възпитаван в уважение и почит към близките. Кавалер по природа, Александър трудно приема излишната показност и прекалена импулсивност на днешните млади. Загубата на баща му през миналата година е болка, която все още не може да преодолее. Иска да даде пример на всички желаещи да се борят срещу агресивната посредственост, която е в обществото. Снимка: Фермата

Четвъртият сезон на "Фермата" стартира с много силен каст под мотото "Съединение". Два отбора - на емигранти и българи, живеещи у нас, се събраха под покривите на две порутени къщи, които от години тънат в забрава заради драматична семейна история.

Навремето в тях е кипял живот, благодарение на главата на фамилията бай Петко. Фермерът имал двама сина, на които построил по една къща, за да има къде да живеят, а самият той прекарвал дните си по средата на стопанството. Всички заедно се грижели за голямата си градина и за селскостопанските си животни.

Безпаричието обаче станало причина семейната идилия да приключи, а синовете да напуснат родния дом. Единият заминал за града, а другият – в чужбина. На плещите на бай Петко останала грижата за фермата, а той до последно не изгубил надежда, че един ден наследниците му ще се завърнат у дома и всички отново ще заживеят заедно. Това обаче така и не се случило, а със смъртта на бай Петко умряла и фермата му.

Екипът на шоуто и участниците ще върнат живота в двете къщи и в следващите три месеца те отново ще изградят запустялото стопанство, което днес тъне в самота и разруха.

Някои от участниците разбуниха духовете още със старта на фермерския живот.

Нури Семерджиев от Сърница, който от 4 години живее на Острова, се определя като българин по националност, помак по етнос и мюсюлманин по вероизповедание. И смята, че в България турско робство не е имало, а само присъствие. И допълни, че ако Турция е искала да смени вероизповеданието ни е щяла да го направи. Тепърва ще стане ясно доколко тази негова позция ще се превърне в разгорещен дебат.

Впечатление направи и Росица Йончева, която е категорична, че за нищо на света не би се върнала да живее у нас. По думите й, двамата със съпруга й имат строителна фирма, като сред проектите, които са изпълнявали, са конната база на кралица Елизабет, няколко обекта на Лондонския мост и дори част от Уестминстър. Тя не скри, че живее в лукс, а прякорът, който си е спечелила е Хитлер.

Георги Янков, от отбора на живеещите у нас, пък вече е познат покрай предложението за брак, което направи на приятелката си. 30-годишният търговец на IT услуги поиска ръката на голямата си любов Петя от балкона на апартамент пред любимия и на двамата Народен театър "Иван Вазов".

Той ще се изправи и в първата битка срещу Симеон, като залогът е наистина голям. Загубилият и неговият отбор ще трябва да се нанесат в полуразрушена къща, с много боклуци вътре. Победителите също няма да се радват на лукс, но поне имат като екстри хол с миндерчета, стаите са чисти, имат и работеща печка.

И двата отбора тепърва ще трябва сами да си измайсторят легла и удобства в двете къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
14
 
! Отговори
Що ли? преди 5 години
До Анонимен 118Харесва ми как говорите г-не или г-жо. Не става ясно в България ли живеете или в чужбина. Предполагам в чужбина. Всички знаем за перфектно устроеното западно общество, всички сме чували за него. Наясно съм колко е лесно и чудесно да живееш без притеснение при среща с администрацията или без нуждата да лекуваш детето си, чрез БГ Мама. Разбирам доводите на емигриралите. Но така не става. Нещата в родината не се оправят като ги гледаш от някое селце от Великобритания, слушайки Плане
113
14
 
6
 
! Отговори
Горги Коритаров преди 5 години
Стихотворението на ВАЗОВ ''ОТ БАТАК'', е художествена измислица, написана 20 години след Априлското възстание, през 1895 година !!И там Вазов пише за Генерал Гурко че идва да освоби Батак..Тука има две огромни хронологични умишлени грешки. Първо - Гурко идва една година и 3 месеца по-късно СЛЕД възстанието. И второ - Маршрута на Руската Армия е през Шипка, и надолу през Стара Загора..А БАТАК Е НА 300 километра от този маршрут ! Батак е високо в Родопите, днес на 7 километра от Гръцката граница
112
3
 
13
 
! Отговори
Е. преди 5 години
Този Нури наговори един куп глупости. Защо внася излишно напрежение в и без друго обтегнатите отношения между българите и другите етнически малцинства? Не е срамно да си *** или турчин, срамно е да си неинформиран и ***. Жалко е, че другите като него му пригласят! Историята е история, но не бива така грозно да бъде поругавана.
111
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Що ли? 117Свикнеш ли веднъж да живееш отговорно и справедливо трудно ще можеш да се справиш в България! На запад живота е много по уравновесен откъм работодател-работник, администрация-граждани, здравеопазване-пациенти и съдебна система - подсъдими. На този етап българина в България не е в състояние да доближи западните стандарти на живот. Още по лошо ще стане в България когато опорните 20% истински българи им омръзне да бъдат "лицевите упори" на болното им общество! Този момент наближава!
110
2
 
12
 
! Отговори
Що ли? преди 5 години
До 114Не съм казвала, че съм затънала. Даже напротив. Смея да твърдя, че се справям добре. И защо за да си "оправен" трябва да си навън? Бъди оправен в България. Щом си оправен в чужбина, значи ще се справиш навсякъде. За здравеопазването и пътищата и всичко друго съм съгласна. Пътувам доста и знам състоянието. Но нали за това трябват хора. С псувни не става. Не става с " не ми харесва махам се" пък после " мъчно ми е, обичам си родината". Ако наистина обичаш родината си - остани, гласувай!!!
109
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 115Живея го и не питам!:)))))))))) Имам време и да се посмея на злобни и гъбясали мнения и определения. :)))))
108
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Ако някой се интересува - Не Съм Турчин!...__Няма нижда от това "уточнение".Писанията ти показват, че или си турчин или турчеещ се "ром".А като живота там е по-хубав какво чакаш?*** и го живей.Отказваш се от българското гражданство и прав ти път.Никой тук не те държи насила.
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък не съдя никого. Да, има много TЪПИ като Г3 българи, които работят в чужбина някакви неща - паркират коли, мият коли, мият чинии, кенeфи и т.н. Но има и много хора (макар и по-малко от първите), които работят с акъла си. А някой бил останал в България и се тупа в гърдите колко бил родолюбец. А то и тук пак има такива професии и от двата вида. Общо взето излиза, че категориите хора не са само 2 (словом: две), а са много. Поне 4-5-6 категории хора са. Поне! Най-малко! А има и свестни ***.
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо думата П.О.М.А_К я има в текста а в коментарите се цензурира?
105
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ако направим сравнение в момента между България и Турция ще видим че Турция е с около 20-30 години по-напред от нас. Проблеми има разбира се но като цяло турците в Турция живеят много по-добре от Българите в България! Личните ми наблюдения са за към Турция! Ако някой се интересува - Не Съм Турчин!
104
8
 
15
 
! Отговори
Що ли? преди 5 години
Харесва ми възможността тази година да се говори за " останали" и " емигрирали". Отдавна тлее противопоставяне. Аз живея в България имам две деца, т.е. имам семейство. Не ми харесва постоянното извинение на емигрантите - няма място за кадърни хора, манталитета на хората останали в България не е европейски, държавата е мащеха, тя ги е изгонила и други. Каквато е държавата за едните, такава е за другите. Много е лесно да се правиш на родолюбец във Фейсбук, а да ползваш благинките на "чужбината".
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иван и Андрей излъгаха че Цветан Ангелов е на 38 години,от ФакултетО е първия ром-както ги наричат медиите,който влиза във Фермата.Просто той не крие произхода си.
102
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Първите 300 години са ужас,ад, изтребление, ислямизиране,пречупване,унищожаване на генния фонд,радикална промяна на демографията и т.н.-това може да се заключи от историческите документи"----Ислямизиране точно пък в първите години също не е имало, промяна на демографията също. Дори напротив - по време на турското владичество са се строяли църкви и манастири и много турци са давали пари за ремонти на вече съществуващите. Като ще си говорим за "документи", прегледай църковните архиви и виж.
101
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Първите 300 години са ужас,ад, изтребление, ислямизиране,пречупване,унищожаване на генния фонд,радикална промяна на демографията и т.н.-това може да се заключи от историческите документи"-----Това абсолютно НЕ Е вярно! Документите и историята сочат, че българите са разделени в няколко малки държави, които се бият помежду си и САМ САМИЧКИ стават васали на турците, почти без бой. Има само 2-3 крепости, които се бият, но те са изключения на контра фанатици. Не е било ужас, не е било ад.
100
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нури Семерджиев от Сърница има разтроение на личността.Не е наясно със себе си.Защо е отишъл да живее на Острова а не на Арабския полуостров където му е мястото.Етнос *** няма.
99
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извращения е имало но всеки в империята е можел да отиде/емигрира където си пожелае! Много българи са се преселвали в Истамбул, Виена. Париж и Будапеща. А след 44та на запад пътуваха (и учеха в реномирани университети) само партийците! На всичкото отгоре създадоха и концентрациони лагери за да избиват собствените си съграждани по най-жесток начин! А сегашното ни дередже?! Май щяхме да сме много по-добре под турско отколкото сега под "българско"!
98
5
 
17
 
! Отговори
можеби да,може би не преди 5 години
За турското робство като социална категория не може да има еднозначна оценка. Първите 300 години са ужас,ад, изтребление, ислямизиране,пречупване,унищожаване на генния фонд,радикална промяна на демографията и т.н.-това може да се заключи от историческите документи,от разказите и легендите.Следващите 200 г.не са робство,а по-скоро робско подчинение с използване на метода на тоягата и моркова!?За мен еднозначно е това,че Турция е върнала България 100-200 г.-назад и е спряла развитието и за 300 г
97
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Victimized"НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИМ БАТАК, НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИМ СТАРОЗАГОРСКОТО КЛАНЕ НА ОСМАН ПАША, ТОЯ ФРЕНСКИ ЕВРЕИН"Батак е най-обикновена битова вендета. Там жертвите са супер малко и буквално са си го търсили. Който е ходил в църквата в Батак, даже е видял и броя на черепите, умишлено сложени от 4 страни оградени с огледала, за да се създава илюзията на голяма бройка. А за старозагорските палежи, ти сам си отговори - "евреи", а не турци. А даже и там не са мирно седяли.
96
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, нямало е робство последните 200 години ...
95
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VictimizedПич, когато Исляма е бил ... копиран с изменения, ЗАЩОТО Е ДОЛНО КОПИЕ НА БИБЛИЯТА .... Харабойките са имали око 100ина различни религии и бог. Халах дори е бил Лунен бог (от там и сърпа) :)