Емигранти и родолюбци се захапаха във "Фермата", имало ли е турско робство?

Вижте всички участници в шоуто и една тъжна история
240

Александър Масларов е на 38 години от Шумен, но живее в София, където развива собствен бизнес с офис консумативи. Завършва с отличие Природо-математическата гимназия в родния си град и се определя като интелигентен интроверт. За себе си казва, че е от "старата пръст", възпитаван в уважение и почит към близките. Кавалер по природа, Александър трудно приема излишната показност и прекалена импулсивност на днешните млади. Загубата на баща му през миналата година е болка, която все още не може да преодолее. Иска да даде пример на всички желаещи да се борят срещу агресивната посредственост, която е в обществото. Снимка: Фермата

Четвъртият сезон на "Фермата" стартира с много силен каст под мотото "Съединение". Два отбора - на емигранти и българи, живеещи у нас, се събраха под покривите на две порутени къщи, които от години тънат в забрава заради драматична семейна история.

Навремето в тях е кипял живот, благодарение на главата на фамилията бай Петко. Фермерът имал двама сина, на които построил по една къща, за да има къде да живеят, а самият той прекарвал дните си по средата на стопанството. Всички заедно се грижели за голямата си градина и за селскостопанските си животни.

Безпаричието обаче станало причина семейната идилия да приключи, а синовете да напуснат родния дом. Единият заминал за града, а другият – в чужбина. На плещите на бай Петко останала грижата за фермата, а той до последно не изгубил надежда, че един ден наследниците му ще се завърнат у дома и всички отново ще заживеят заедно. Това обаче така и не се случило, а със смъртта на бай Петко умряла и фермата му.

Екипът на шоуто и участниците ще върнат живота в двете къщи и в следващите три месеца те отново ще изградят запустялото стопанство, което днес тъне в самота и разруха.

Някои от участниците разбуниха духовете още със старта на фермерския живот.

Нури Семерджиев от Сърница, който от 4 години живее на Острова, се определя като българин по националност, помак по етнос и мюсюлманин по вероизповедание. И смята, че в България турско робство не е имало, а само присъствие. И допълни, че ако Турция е искала да смени вероизповеданието ни е щяла да го направи. Тепърва ще стане ясно доколко тази негова позция ще се превърне в разгорещен дебат.

Впечатление направи и Росица Йончева, която е категорична, че за нищо на света не би се върнала да живее у нас. По думите й, двамата със съпруга й имат строителна фирма, като сред проектите, които са изпълнявали, са конната база на кралица Елизабет, няколко обекта на Лондонския мост и дори част от Уестминстър. Тя не скри, че живее в лукс, а прякорът, който си е спечелила е Хитлер.

Георги Янков, от отбора на живеещите у нас, пък вече е познат покрай предложението за брак, което направи на приятелката си. 30-годишният търговец на IT услуги поиска ръката на голямата си любов Петя от балкона на апартамент пред любимия и на двамата Народен театър "Иван Вазов".

Той ще се изправи и в първата битка срещу Симеон, като залогът е наистина голям. Загубилият и неговият отбор ще трябва да се нанесат в полуразрушена къща, с много боклуци вътре. Победителите също няма да се радват на лукс, но поне имат като екстри хол с миндерчета, стаите са чисти, имат и работеща печка.

И двата отбора тепърва ще трябва сами да си измайсторят легла и удобства в двете къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учебните програми на разБойко и Кунева дават видими резултати! А тоя къде не може да се опрели с едно изречение да продължава да вие канчето в земята и да се чуди що оглупява прогресивно. Вика му се деменция
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко "юпита" (и да има такива), няколко наследствени богаташи тръгнали да ми спорят за семантика ... Как да не го гледам това предаване.
92
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората планират експедиции до Марс, а българинът още реве светът да го признае за роб. Жалка история...
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подготвеното предаване изобщо не отговаря на заглавието "Фермата". А тук даже реклама му направили, разбираемо с каква цел.
90
2
 
19
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
Жалко за добрия формат !жалко ,че го взеха иван и андрей- търсят евтин сеир ,хората да се дърлят,та да имат рейтинг !трупат пари върху опростачването на народа.Тея не са за БТВ -нивото им е чалгарско и примитивно !
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VictimizedИмате си исторически форуми. Може спокойно там да си разнищвате теориите и хипотезите на воля. От това постоянно натрапване на фактология, лични разсъждения и пр., постигате обратен ефект или отегчение у четящите.
88
3
 
6
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Църквата и християнството ни запазиха културата, и факта, че мюсюлманите дават шанс на тези които вярват в книгата, аврамовите религии, всичко друго под ножа. Естествено са правели и доста изключения.
87
4
 
20
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Знаем само, че Османската империя ни запази територията, етноса езика и т.нт"Да, за това при завладяването освен Римската империя е имало България и Сърбия, а след освобождението се пръкват и румънци и гърци и черногорци и албанци и какви ли още не. Айде у лево. Термина робство може да не пасва добре на ситуацията ама зверствата и малтретиранията са факт, НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИМ БАТАК, НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИМ СТАРОЗАГОРСКОТО КЛАНЕ НА ОСМАН ПАША, ТОЯ ФРЕНСКИ ЕВРЕИН.....
86
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля да пропусна. Това "шоу".
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вкарали ***, за да го конфронтират с други, които не са помаци. Един срещу няколко човека. И защо някой трябва да защитава правото си на самоопределяне- етническо, религиозно и пр, което право му е дадено от Конституцията на РБ? Тия сценаристи, режисьори, водещи каква "игра" играят? ЦЯЛО ПРЕДАВАНЕ НА ОСНОВАТА НА ЕТНИЧЕСКО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ!
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умните водещи защо не подемат една по- полезна тема- "Как да направим Бг привлекателно място за живеене?" или "Защо българинът емигрира и не се връща?".
83
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя даже не знае от къде ида думата .Произхода на думата е верен. Само дето тези хора са помъчени от преди идването на османците. Помъчени са от българите. Прочети за богомилите за да ти станат ясни някои неща.
82
1
 
18
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
До СЪ НАМИ БОГЪ Не се ядосвай за ***..... като тоя родоотстъпник.Има си исторически книги,да седне и да чете.Тия вафли дето ни ги пробутват от "демократичните" страни,вече не вървят.Но какво да очакваш от Босфор ТВ,заливаща ни само с турски сериали?Иван и Андрей са пълни *** и се опитват да промиват мозъците на младите.Турчин никога няма да стане приятел на българин!Я ми кажете на Съединението колко етнически турци от ДПС се наредиха до президента?А на Шипка да сте видели някога някой ?
81
2
 
23
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 5 години
Тоя каза,че помаците били първите българи, и като дошли турците тука помаците били заварено ислямско население...... докъде може да достигне мал,оумието на човек.... Тоя даже не знае от къде ида думата '***', а тя е от помъчен, тоест турците са избивали и са ислямизирали техните български християнки деди, та днес те да се наричат 'помаци'....
80
10
 
8
 
! Отговори
Забравете преди 5 години
Комунистическото робство Свърши.Вече мога и сам да мисля за себе си.За некадърниците да се грижи кру шовската крава с червените прашки.
79
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-*** предаване, с водещи лигльовци.
78
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЙовоВ контейнерите не ровят за храна,а за хартия и бутилки,които да предават на вторични суровини.А и го правят само ***.
77
5
 
5
 
! Отговори
Йово преди 5 години
До 79:А ровещите в контейнерите за храна?!Що се правите,че не ги забелязвате???
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Във Венеция открихме средновековни архиви, съдържащи нотариални актове на латински за покупко-продажба на българи и гърци и др. роби. .Венецианските е всеизвестно че са търговци на роби. Добре, че турците им прекъсват този бизнес
75
5
 
6
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Изобщо не ми пука за канапите иТъпчовците около мен. Важно е Аз и семейството ми да сме добре.Кой мисли за мен.... освен попа??!