Потомъкът Тодор Ненов: За честта да си от рода на Левски

Как се съчетава прочуто родство, хип-хоп и звук - във "Фамилно"
Обновена: 8 сеп 2018 08:07 | 8 сеп 2018 07:40, Василия Пейчева
11

4312 гледания   |  Още видео
Тази събота в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR “Фамилно“ гостува Тодор Ненов – Жеравнински, потомък на рода на Васил Левски.

Бабата на неговата баба Мария е първа братовчедка на Апостола на свободата.

Той самият е звуков инженер по професия, възпитаник на класическата гимназия и НАТФИЗ, голям привърженик на футболен клуб "Левски". И до днес е едно от лицата на  хип-хоп културата у нас.

Тодор Ненов още като дете научил от какъв род е.

"Баба и дядо ми  разясняваха цялата тази кръвна линия ненатрапчиво, защото едно дете трудно може да я осъзнае. Помня, че когато направех някаква пакост, баба ми казваше: "Сега какво би си казал Левски, ако те види", разказва Тодор Ненов пред водещата Деляна Маринова.

В Класическата гимназия той не споделял за потеклото си.

"90% от съучениците ми бяха наследници на известни фигури от тогавашната соц номеклатура. Затова не исках да се знае, понеже иначе щеше да има някакво напрежение", споделя още гостът.

По бащина линия родът на Тодор е от село Жеравна. В него има традиция, че през поколение всички мъже носят имената Васил и Тодор.

"Фамилно" започва в 10.30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Момчето е роднина, а не потомък на Левски. Колкото до хромозомите, той е роднина по женска линия, т.е. може да има митохондриална ДНК. Честно казано, малко ме дразни агресивността на родствениците по женска линия - постоянно се изказват.Познавам няколко души, роднини по мъжка линия - дядо Видул е роден брат на дядо Кунчо от Кочмаларе. Тези хора не се обаждат, макар, че един техен дядо, писател да е написал книга за скъпия на душата му родственик. Знаят рода си от Видул воевода от началото на 17в
7
2
 
1
 
! Отговори
Митко преди 6 месеца
Кръвта толкова се е смесила през годините,че едва ли дори ще има наченка на ДНК в неговата. Аман от такива дето живеят на славата на далечни роднини ! Само децата могат да наследят "евентуално" гена.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тя България е пропищяла от потомци! Кел г'айда!
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
DAITE MU NARODNA PENSIA I DA SI VARVI U SHUMNATA.
4
4
 
3
 
! Отговори
Burzum преди 6 месеца
Е то рода е по мъжка линия....я пак съм от рода на Реметалк ||| ...
3
1
 
5
 
! Отговори
Хип-хоп преди 6 месеца
Сега научавам, че родът се съчетава с хип-хоп и звук и едното пречи на другото . Първо се ограмотете после правете предавания.
2
9
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 6 месеца
Не за всички е тирания.За вас другарите може ,а за нас си е гот.Видял си ти тирания голобради пубере. Факта че за тези думи още не си в мазето на Московска 5,да те ,,съветва гримьорчето" и да ти троши кокалите означава че е пълна слободия.Тирания било Ех хленчовци разлигавени ,какво сте видели,какво сте преживели
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оня е лъв, а този е мишка. Вместо свобода, търпи бойковата тирания. Тодор Мишков.