Спомени за писателя дисидент: Кой и защо уби Георги Марков?

Във "Фамилно" разказва неговият братовчед Любен Марков
Обновена: 9 сеп 2018 07:52 | 9 сеп 2018 07:45,
119

Тази неделя в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно" гостува блатовчедът на писателя дисидент Георги Марков – Любен Марков.

На 7 септември се навършиха 40 от покушението на моста Ватерло в Лондон, когато журналистът беше прободен със смъртоносен чадър. 4 дни по-късно умира в лондонска болница.

Според Любен Марков напоследък служители на Държавна сигурност упорито се опитват да лансират тезата, че самият Георги Марков е бил от ДС и именно затова е могъл да замине за чужбина.

"Държавна сигурност стои зад убийството, възложител е Българската комунистическа партия и никой не смее да го каже", заявява братовчедът на писателя. Според него по онова време в посолството в Лондон са работили много познати личности, включително синът на Мирчо Спасов.

"Физическият  убиец е Франческо Голино, но не знам къде е той сега, никой не го търси", допълва Любен Марков.

Преди няколко години немски продуцент прави филм за Георги Марков и в него има 7 минути интервю с Голино. т.нар. Пикадили. Любен Марков разполага с цялото 47-минутно интервю с италианеца и е готов да го предостави за излъчване.

"Нека хората разберат кой е Франческо Голино, той е крит много дълги години", допълва гостът.

"Фамилно" започва в 10.30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
11
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Георги Марков е убит в Лондон. Разследването е проведено от английската полиция. Съобщиха, че имат доказателства, но ги обявиха за секретни и не ги показаха на никого. В азерватите на Скотланд Ярд, обаче, няма нито сачма, нито чадър. Тук се натрапва мисълта, че нещо се потулва. Най-вероятно, че самите англичани имат пръст в това подло убийство. Тази мостра на англичаните дословно се повтаря и при убийствата на около 17 руснака в Англия, от 2000 г. насам. Винаги се прави разследване, винаги доказателствата се обявяват за секретни, не се показват на никого и се потулват. Предимството е, че англи
76
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помните ли пожара в Партийния дом. Там изгоряха всички документи и досиета на агенти на ДС. Повечето от сега управляващите са били такива, но доказателства няма.
75
4
 
10
 
! Отговори
37627 преди 5 години
Ако зад убийството наистина стоеше Държавна сигурност, британсикте служби щяха да преорат земята, за да задържат този Голино, ама не го правят! Защо ли всичко по този случай някак си потъва. Самият братовчед на Г.Марков, който сега носи знамето на жертвата, работеше в БНТ. Кой можеше да попадне на работа там? Г. Марков разполагал с вилите на ЦК на БКП, за да пише. Някой да посочи кой от другите български писатели е имал с такива привилегии.
74
3
 
12
 
! Отговори
Виц за бай Тошо преди 5 години
Веднъж бай Тошо се почесал по главата и му влязла една треска под нокътя.
73
4
 
8
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Че го ликвидираха англичаните,то е ясно и за евро-гАйските неолибералисти и точно за това е тяхната мъка.Може да се каже ,че Марков е странна личност ,люшкащ се между сервилното отношение към Т.Живков,приседнал в краката му на интимна ловна разпивка на дружинката на Първия,до тотален алкохолен делириум,гарниран с опиати.Та затова след като го "изцедиха",англичаните,сметнаха,че по-удачно да го елиминират,като от смъртта му да извадят дивиденти ,като гръмогласно обявиха "за българския чадър".
72
3
 
5
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
M5 sa istinskite izvur6iteli na ubiystvoto nad Mark of!...VSICHKI PREDATELI BIVAT UBIVANI..KATO UMORENITE KONE!
71
9
 
7
 
! Отговори
Един полу-грамотен преди 5 години
Един полу-неграмотен печатар (Тодор Живков) управлява България повече от 36 години с помощта на СССР и БКП като през 1989г. остави България с 15 милиарда долара външен дълг и на икономическото дъно в пълна разруха и недоимък. Да ни е честито другари...! Слава богу и СССР и БКП и печатарят вече ги няма...
70
1
 
1
 
! Отговори
до н. 67 преди 5 години
Сценаристи на сериала На всеки километър ----- Свобода Бъчварова,Евгени Константинов,Костадин Кюлюмов,Павел Вежинов !!!
69
9
 
4
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Кой и защо уби Георги Марков ли? Ами същите тези, дето днеска празнуват Девети Септември! Те и родителите им.
68
1
 
11
 
! Отговори
MI5 преди 5 години
Kато член на Ловната дружинка на Тодор Живков Марков има най-високите хонорари - десетки хиляди лева годишно при доходи по 3000 годишно на средния българин, кара собствено БМВ, докато автопаркът у нас по същото време са Жигули и Москвичи, напуска България с редовно издадена от ДС изходна виза. Всичко това явно е станало ясно на англичаните едва през последните месеци преди инцидента, когато бунтарят Марков е започнал да изявява несъгласието си с новата цензура, на която е бил подложен.
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дисиден бил??? Той и Кошлуков навсякъде разправя, че е дисидент.
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко му платиха за да напише сценария на партизанския епос "На всеки километър"?
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Треперете комунистически убийци.Ще дойде и вашия ред... И то от вашите хора, също лакоми за париИ власт!
64
8
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Пълни глупости. Беше правилно очистен, защото пишеше слаби сценарии. Напр. "На всеки милиметър". Абсолютен некадърник.
63
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Султана е бил благороден и справедлив с народа на многонационалната си империя.Земята и парите на българите са били техни и неприкосновенни, заРазлика от комунистите.
62
4
 
10
 
! Отговори
До 56 преди 5 години
Ми много просто бе, не можеш ли да се сетиш?За какво им е да го хрантутят, след като си е изпял "лебедовата песен". Казал е каквото може да каже, предал е каквото може да предаде и започва да се повтаря. Започва да тежи на бюджета на хранилката "Своодна Европа", защото нищо повече не може да измисли.Така англичаните постъпват с всички предатели, които първо прикоткват, после трепят и прибират каквото остане от утрепаните.
61
5
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Колко усилия ,за да се изкара един лаком за пари човек герой ! А той си е просто обикновен шпионин ,служил на двама господари.
60
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
500--години под властта на Султана,Нищо не са пред 50-г. Комунизъм.Султана никога не е отнемал на българите парите и имотите.
59
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунисти-крадци? Комунистите Никога не са откраднали и една стотинка,всичко са изработили с двете си ръце,това са най-честните и почтени хора в цял свят!!!!
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40. И на В. Костов ли му направиха опит за убииство , англичаните?