Спомени за писателя дисидент: Кой и защо уби Георги Марков?

Във "Фамилно" разказва неговият братовчед Любен Марков
Обновена: 9 сеп 2018 07:52 | 9 сеп 2018 07:45,
119

Тази неделя в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно" гостува блатовчедът на писателя дисидент Георги Марков – Любен Марков.

На 7 септември се навършиха 40 от покушението на моста Ватерло в Лондон, когато журналистът беше прободен със смъртоносен чадър. 4 дни по-късно умира в лондонска болница.

Според Любен Марков напоследък служители на Държавна сигурност упорито се опитват да лансират тезата, че самият Георги Марков е бил от ДС и именно затова е могъл да замине за чужбина.

"Държавна сигурност стои зад убийството, възложител е Българската комунистическа партия и никой не смее да го каже", заявява братовчедът на писателя. Според него по онова време в посолството в Лондон са работили много познати личности, включително синът на Мирчо Спасов.

"Физическият  убиец е Франческо Голино, но не знам къде е той сега, никой не го търси", допълва Любен Марков.

Преди няколко години немски продуцент прави филм за Георги Марков и в него има 7 минути интервю с Голино. т.нар. Пикадили. Любен Марков разполага с цялото 47-минутно интервю с италианеца и е готов да го предостави за излъчване.

"Нека хората разберат кой е Франческо Голино, той е крит много дълги години", допълва гостът.

"Фамилно" започва в 10.30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големите комунисти днес ще празнуват в луксозните си имоти и гурме ресторанти, а малките червени диванета, които гласуват за тях, ще преглъщат на сухо и ще пеят партизански песни.Честит ви 9-ти септември, червени ***! Да ви приседне дано!
36
6
 
20
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Георги Марков беше убит според инструкциите на британсото разузнаване за диверсии и злепоставяне на "вражески страни". По същата инструкция бяха нападнати и злочестите Скрипал - британците половин година разследват кои били "руските убийци", някакваи снимки пускат. Абе аланкоолу, нали сте им давали визи на тези, сега ли се сетихте че "били от ГРУ".
35
6
 
21
 
! Отговори
Мая преди 5 години
До АнонименТоя пияница инаркоман го направяиха герои .
34
8
 
12
 
! Отговори
сеянин преди 5 години
кфо мъ интересува за тоа ? кфо а написал тоа писател , нищу.
33
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли мрсни комунисти ще пукнат от преяждане днес?
32
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В предаване по бтв бяха питали някакъв руснак за Г. Марков, а той отговори вашите ни го поръчаха, а ние изпълнихме поръчката това е.
31
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България няма осъден за престъпленията на БКП.
30
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че червеното политбюро построи комунизЪма за себе си. Сега си имат пари, ходят си на Запад. А "народа" дето ги подкрепя гладува с 200 лв. пенсия.
29
14
 
8
 
! Отговори
СССР преди 5 години
Честит ви празник,национални предатели!
28
3
 
19
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
"""Според Любен Марков напоследък служители на Държавна сигурност упорито се опитват да лансират тезата, че самият Георги Марков е бил от ДС и именно затова е могъл да замине за чужбина. "Държавна сигурност стои зад убийството, възложител е Българската комунистическа партия и никой не смее да го каже", заявява братовчедът на писателя."""Ама той наистина е бил от ДС и от вътрешния ловджийски кръг на Т.Живков.Ползувал е облаги и сервиз от най-високо ниво,характерно за високата номенклатура
27
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички червени дрогари са милионери. Е някои са милиардери. А червените писарушки за някоя друга стотинка са готови да изкарат всеки всякакъв. И придължават да гласуват за БКП и да си мислят, че "ще дойде новият 9-ти".А всички пари вече са в червени ръце. Кого ще убивате и ограбвате? Своите ли?
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ограбен българинВ такъв случай скандирай да живее антикапитализъма, а не комунизъма.
25
6
 
10
 
! Отговори
Ограбен българин преди 5 години
Да живее Комунизма!!!Но това не се отнася за Ниновица,за Кунювица, за Сталинка,за Кадията,за Овчия и за още около 500 "червенясали" и червясали с пари кардинали!
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократчета, не забравяйте, че Георги Марков е бил един от сценаристите на "На всеки километър", хе, хе...
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало ли е български лекари в екипа да разследват случая, сега като не пуснаха руски разследващи до Скрипал, може да е всичко. Ако Г. Марков е умрял от наркотици могат да кажат, че са го отровили с един чадър за да маскират продажбата на дрога както маскираха и секс скандалите, на британците вече не може да се вярва.
22
2
 
14
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
***, жертва на поредната манипулация....Ти си само една овца от стадото, което блее по команда и с радост отива да го стрижат и колят, по правилата на овчаря.
21
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В неделя сутрин се ходи на църква, на литургия. А тея червени пенсии седнали да обсъждат в сайта Георги Марков.Антихристи, истината боли ли?
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западните служби набедиха и Сергей Антонов и му разбиха живота, на тоя достоен българин за да натопят България....................освен това , те разботиха заедно с турските терористи като Агджа и "Сивите вълци".Знаем ги тия западни номера!!!
19
5
 
17
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
Вместо днеска да напишат,как Драгалъвския Ай дук държавата ни изкорми и докара ни до тук,занимават ни с този Сър Вул,който в Запада пристигнал и гащите събул.
18
3
 
21
 
! Отговори
за демокрацията преди 5 години
Демокрацията е една голяма манипулация....................това го знаят и западните аналитици и професори!!!Знаят го и професорите в УНСС, те знаят освен това, че цялата банкова и финансова система в света е една голяма манипулация, но лъжат бедните студенти за да им вземат таксите!!!!