Спомени за писателя дисидент: Кой и защо уби Георги Марков?

Във "Фамилно" разказва неговият братовчед Любен Марков
Обновена: 9 сеп 2018 07:52 | 9 сеп 2018 07:45,
119

Тази неделя в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно" гостува блатовчедът на писателя дисидент Георги Марков – Любен Марков.

На 7 септември се навършиха 40 от покушението на моста Ватерло в Лондон, когато журналистът беше прободен със смъртоносен чадър. 4 дни по-късно умира в лондонска болница.

Според Любен Марков напоследък служители на Държавна сигурност упорито се опитват да лансират тезата, че самият Георги Марков е бил от ДС и именно затова е могъл да замине за чужбина.

"Държавна сигурност стои зад убийството, възложител е Българската комунистическа партия и никой не смее да го каже", заявява братовчедът на писателя. Според него по онова време в посолството в Лондон са работили много познати личности, включително синът на Мирчо Спасов.

"Физическият  убиец е Франческо Голино, но не знам къде е той сега, никой не го търси", допълва Любен Марков.

Преди няколко години немски продуцент прави филм за Георги Марков и в него има 7 минути интервю с Голино. т.нар. Пикадили. Любен Марков разполага с цялото 47-минутно интервю с италианеца и е готов да го предостави за излъчване.

"Нека хората разберат кой е Франческо Голино, той е крит много дълги години", допълва гостът.

"Фамилно" започва в 10.30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георги Марков - натегач, прислужник на Тошо и върхушката на БКП, облагодетелствал се многократно и плюл на каквито и да е честни каузи, в името да лично да е добре.Долен подлец, който и пет минути не се е замислял за доброто на България и българите. Просто предател, който докато яде от една хранилка, вижда друга, по-голяма и прелита там муха от ла**о на ла**но. Англичаните, по стара тяхна традиция, след като вече не им е нужен, отървават се от него. А тука го изкараха икона, ангел, защо?
16
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Английските служби ликвидираха Георги Марков, както скоро ликвидираха Скрипал и дъщеря му..............те убиха и лейди Даяна, като й предизвикаха катастрофа!!Разбрахте ли, демократчета???
15
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като сме очевидци за съчиненията по случая Скрипал дали има още наивници които да се хванат на тази въдица, измислете нещо различно най-после.
14
6
 
27
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Първо - не е писател,а Прадател.Второ - за да те обявят за Предател, трябва да си сугувал на силните на деня.Този бе ше Сатрап на *** и то не на кои и да е,а на тези от елита.Трето - кой има интерес да бъде бастисан един са мозабравил се никаквеник, самопро възгласил се за писател?ТЕЗИ,които бастисаха принцеса Даяна, сготвиха "Новичок"за Скрипалите и още стотици други.Извод:Предателите никой не ги долюбва,с най вече госпо дарите им,на които слугуват за 30 сребърника.Господа краварите!
13
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогари комунизЪма ви умря. Завинаги окончателно.На 8-ми съвецките окупатори влизат в Царство България, а на 9-ти страхливите комунисти правят преврат.Е защо не го направихте на 7-ми бе страхливци?Не ви стиска нищо на вас.Убийци на деца.
12
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подлото сайтче, подло пробутва един никаквец за герой.Нищо ново - пропаганда и агитация.Америка за България и Сорос ще са доволни обаче.Точно навреме пускате поредния пасквил.
11
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес е 9 септември...............честит празник, другари!!!
10
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не обича двойните агенти и предателите!!!
9
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, стига досаждахте с този Георги Марков.Когато същия беше свой човек с бай Тошо и ходеха двамата на лов заедно, вие къде бяхте?Отишъл в чужбина и за да просперира, се захванал да оплюва Тошо, който преди това му беше ментор и наставник. Хем първо го дава голям съмишленик на Тошо, после пише гадости за него, за да изкара някой лев.От тази двойнственост на "героя" Георги Марков лъсва подлата му душица.Никаква заслуга няма за нищо положително, а тука хвалби, спомени... смех.
8
9
 
35
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Жалък напън точно на днешната дата с жалка статия за жалък псевдо-дисидент.
7
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените *** се разлаяха.
6
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 9-ти вместо да пише за "светлата дата" на червените чаавета сайта ги изненадва с Георги Марков, не е приятно.
5
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То в България се прави опит да се подмени цялата история.Като видите в този сайт червените бесове как пишат лъжливи коментари под всяка статия и ви става ясно защо България няма да се оправи скоро и е на последно място в Европа във всички области.Но и тези от ДС и БКП са смъртни, с тях ще си отиде и ужаса на лъжата и тоталитарният режим.Георги Марков беше един светъл лъч надежда по време на тоталитаризма.И колкото и да лъжат червените дяволи няма да успеят да пренапишат историята.
4
6
 
29
 
! Отговори
Агент Боев преди 5 години
Колегата Марков го уби МИ6. К'во има за умуване?
3
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вероятно са го убили ЦРУ или МИ6, за да имат повод за пред света за кампания против България. Сега със Скрипал е същото.
2
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно, че нашите го убиха, но защо в неделя сутрин пишете като главна новина този безсмислен материал?
1
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямате новини ли, че ни занимавате с глупости?