Недовършени мемоари... Ерудитът Йордан Соколов

Във "Фамилно" – съпругата на председателя на 38-то НС
Обновена: 23 сеп 2018 08:50 | 23 сеп 2018 08:11, Петя Славова
30

Тази неделя в семейното предаване "Фамилно" гостува проф. Ева Соколова, съпруга на председателя на 38-то Народно събрание Йордан Соколов. В ефир тя разказва лични истории, извън кариерата на Соколов като юрист, министър на вътрешните работи и председател на парламента, някои от тях са описани в книгата й "Недовършени мемоари. Спомени от него и за него".

"Той беше много деликатен и интелигентен човек, харесваше живописта, музиката, литературата", споделя проф. Соколова пред водещата Деляна Маринова. 

За пръв път тя разказва и интересни факти за рода на Йордан Соколов. По бащина линия неговият дядо е първият губернатор на Лом – завършил е в Одеса, там конатктува с много известни българи, след това се връща в Лом и заема високи постове.

"Когато Иречек идва в България, отсяда именно в неговия дом, в дневниците му е описана тази среща – чернооката госпожа, слугинята, която поднесла бяло сладко и кафе, темите, по които са разговаряли", разказва проф. Соколова.

Бащата на нейния съпруг останал от малък сирак, заедно със своя брат и сестра.

"Двамата братя работили и учели, за да издържат малката си сестричка. Моят свекър, бащата на Данчо, е бил стенограф в Народното събрание, докато е учил, и завършва като първенец на Юридическия факултет, а после заема високи  постове. Когато си отиде, на масата му стоеше Лафонтен, той превеждаше от френски, без никога да е бил във Франция", споделя проф. Ева Соколова.

Още спомени за нейния съпруг Йордан Соколов - във "Фамилно" по телевизия  Bulgaria ON AIR. Предаването започва в 10:30 часа.

   

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Komunist i Satana преди 5 години
От 1956 до 1958 г. е секретар в Държавния арбитраж, а от 1958 г. адвокат и член на Адвокатския съвет за седем мандата. Става член на Изпълнителния комитет на Съюза на юристите в България и председател на неговата Комисия по законодателство. Съавтор е на монографиите Адвокатска защита и Адвокатска защита в гражданския процес и автор на редица статии на правна тематика. В продължение на 10 години е лектор на курсове за младши адвокати. Награждаван е с Почетния знак на Съюза на юристите в България и на Адвокатската колегия.
20
4
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
и как е завьршил право при гадните ко=мунис=ти сьсипа мвр
19
4
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ето един пример. Как новата "демокрация" Промива мозъчетата на младото поколение! И измества истинските стойностни личности. С нови и "демократични" " личности" Опитващи се.Да ги наложат във времето.Защото просто те са на власт! А ми.Какво да кажа .Освен Че тази госпожа.Нека да си запази спомените . За самата себе си! За тази противоречива личност! Спотайвал се в комунистическо време .Тоест Крил истинската си личност! Бе на кой му дреме за тоя!!!!
18
2
 
22
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Г-жа Соколова смело поддържа "опорката" за която са й платили продуцентите , да не би някой да си мисли че е там за идеята - не за хонорарчето е .
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое му е ерудитското на този , участвал в групичка , която досъсипа, окраденана България,жалко за сайта , вижте само на кои давате форум, гаврите се с нас , обикновените хора ,защото ако Плевнелиев и Соколов бяха честни мъже ,България нямаше да е сега в това състояние ,и двамата са само част от кликата ,достойна само за съда в Хага
16
3
 
20
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Тия нещо се бъзикат с нас!Много добре го помним тоя като председател на НС,а преди и като министър на вътрешните работи!Любимото му занимание тогава беше да чете досиета,щото си нямаше друга работа...
15
4
 
23
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Тоя не е мил и на собствената си съпруга, щото и е изневерявал хиляди пъти с мъже. Камо ли на някой друг. Мястото му е при Макейн. В деветия кръг на казана.
14
2
 
23
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
За Лакираният Нокът ли става въпрос? Той беше ратифицирал и приел Истанбулската конвенция още преди да я напишат. Що ни занимавате с такива отпадъци?
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Po dobre na asis i emil dimitrov memoarite ot na sokolov 4engeto
12
0
 
28
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 5 години
Преди 2 години , като идвах в бг, гледах малко сутрешен блок и изпаднах в шок и ужас, Бяха поканили някакви бивши личности (незнам как да ги нарека) и ги приемаха едва ли не като някакви светила в икономика и политика, а последните спомени които имах от тях бяха че хората искаха да ги линчуват. След това излязоха да взимат интервю от госпожа Павлова , представяйки я за някаква VIP и помолих да спрат телевизора.
11
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йордан Соколов нанесе огромни поражения на България и демокрацията у нас. Демокрация стана *** дума след такива като него. Тая да не е решила паметник да му прави заради огромните кражби в полза на семейството и близки като Корнелия Нинова дето я зарадва с Техноимпекс?
10
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гадините от СДС и ДСБ..............демократи, реформатори разсипаха България, сега дават акъли..............предатели са те ...............продадоха и предадоха България!!!Кога ще ги видим по затворите????
9
4
 
25
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Няма начин гей да е ерудит. Долу проф. Крупская от ефир!
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проф. *** Соколова нищо не разбира от термодинамика, чел съм учебника , който е написала............"Физикохимия- I част"!!!
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А джуджи все повтаря "еродит" та "еродит".
6
7
 
29
 
! Отговори
Лафонтен Пети преди 5 години
Данчо педанчо, стига ни занимавали с тези покойници...хайде на бунището на историята,измамници и мошеници..ще си го получи всеки кой каквото е надробил!
5
6
 
25
 
! Отговори
"момата" преди 5 години
До Анонимен 6Особено много обичаше "другите работи"!
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичаше музиката, литературата и....други работи!
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другата седмица трябва да е Елена, жената на завряния зет, да ни разкаже как този голтак се озова в нейния дом и как стигна до премиерския пост под зоркия и поглед!
2
8
 
37
 
! Отговори
Помним,помним преди 5 години
Лафонтен,Мафонтен... !Не ни разстягай тези лакардии за Данчо П......!За целокупния,ограбен и унижен от СДС-Айдуците български народ,Данчо ще остане в душите и сърцата му като един безскруполен,нагъл,алчен Злодей!И вместо лакардии,напиши в книгата си колко милиарда долара дадоха от СеРеУ-то( краварете от Фащ )на твоя Данчо и четата му,за да изкормят дър жавицата ни и кой СДС-Айдук открадна тези пари,и това допринесе за прежде временното разтурянето на крадлива та синя Гей-пасмина!?