Ванко 1 във VIP Brother: Търсене на скандала или отражение на обществото?

Реакцията на хората е показателна за обществото ни
27 сеп 2018 17:00,
29

В България явно не е проблем да трупаш слава и известност, дори и да си престъпник. Жадните за висок рейтинг предавания и риалити формати смело избират хора с криминално минало, вкарвайки ги в поредния социален експеримент, целящ скандали, грубости и обиди, но окичен с етикета "ВИП".

Става дума за участието на осъдения за трафик на хора и склоняване към проституция рапър Ванко 1 в шоуто "VIP Brother", който попадна във фокуса на британския всекидневник "Гардиън", който разказва за българина в поредицата си за съвременното робство.

Според журналиста Деляна Маринова - Джуджи риалити форматите в България търсят винаги скандалите и пошлото.

"Не мога да си обясня как едно подобно предаване може да се обясни като "социален експеримент". Все пак Ванко 1 е човек, който е лежал в затвора за трафик на хора и склоняване към проституция", категорична беше тя пред Bulgaria ON AIR.

Мнението на журналиста Миглена Ангелова обаче е точно обратното - тя смята, че подобни предавания показват доколко се е развило едно общество.

"Реакцията на хората в тази ситуация е много важна, тя ме изненада. Реално България се развива, защото ако това се беше случило преди 5-6 години, обществото нямаше да реагира въобще. Друг е въпросът, че шоубизнесът у нас е с криво разбиране за тази сфера", коментира още Ангелова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са абсолютни превземки и комплексари
25
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.abe problema na dneshna Balgaria e ,che mnogo im se tseremoni na Vankovtsite ...I 1,2 3, I t. n. ! Pri drugaria Jivkov imahme silna I hubava darjava ,no v neia Vankovtsite si tarkaha narovete I dialaha kamani ,kopaeha v uranovite mini .a ne se lendzeha po Televiziata !!!! Zatova togava imahme krasiva I spokoina darjava ...a sega - demonokratichna !!!
24
1
 
1
 
! Отговори
varg преди 5 години
Мене трява да вкарат.
23
0
 
6
 
! Отговори
ined преди 5 години
Голям праз какво казали за Ванко Сводника по телевизия която не гледам участвал в някакво вулгарно шоу по друга телевизия която също не гледам
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво като е Ванко в това предаване?Това да не Министерство на културата?Реалити поп пукаканки с измислени ВИП-ве,Ванко си е точно на място.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гадни фалшификатори как може да набедите така горкия Ванко 1 и още по-горкия Кондьо.Това на снимката е техния учител Талибанко 1 завършил икономика в частния университет на Сорос той беше гения който ги открехна за това че бъдещето на организираната престъпност д в търговията с бели робини а не в делкането на белото.Истински балкански професор Мориарти.
20
0
 
6
 
! Отговори
Не е само той преди 5 години
Ами Петко, тоя,, бизнесмен"е чист като момина сълза.....
19
0
 
8
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Глупости не гледам, гадно ми е ....
18
0
 
16
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
гадно,пошло, глупаво, некадърно. Предаване събрало стари муцуни за пари и да се покажат, че ги забравихме. ЖАЛКА РАБОТА.
17
0
 
15
 
! Отговори
Yan преди 5 години
"Дайте на народа Хляб и зрелища" - римският поет Ювенал
16
0
 
13
 
! Отговори
:):) преди 5 години
другарката Джуджи се прави на интересна, то на ингилизите някой им го е дал този материал, надали вечер гледат Нова Тв ....сещайте се кой...
15
1
 
9
 
! Отговори
VIP Пошлий преди 5 години
Закономерно е Ванко да е там!Закономерно е това шоу да стане Емил, който се впуска да следи всички около себе си със скрити камери,героя на "Вездесъщия"-нашето "предложение" за Оскар(с много Тц и тцИ)Закономерно е Вездесъщия да "отстрани" Възвишение,както е закономерно да сме впили поглед в Брата.Закономерно е да плюем по братушката и да се навеждаме пред едно недоразумение за психодиспансер.Закономерно е всяко TV да върти едни и същи муцуни,след като свестните изчезнаха.Пошлото победи !!!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не успяха да създадат общество. Ние не знаем какво означава това.
13
8
 
11
 
! Отговори
Кондуктор в 148 преди 5 години
И въпреки всичко беше един от малкото съквартиранти, който изслушваше дори и най-неприятните, не показа омраза към никого, показа толерантност, скромност и търпение, които не се връзват с репутацията му. Единствената лоша черта с която се отличи бе сексизъм, но въпреки това не обиди никоя жена лично. Един от малкото с достойнство в бардака.
12
2
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
До Активист на БКПТатяна Дончева,ама карай-все комунисти!
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв ти ванко това е кондьо на снимката. Те са си колеги и по дейност между другото
10
0
 
9
 
! Отговори
Активисте преди 5 години
Активисте, къса ти е паметта. Не на мая Манолова беше поправката, а на Татяна Дочева.
9
1
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
явно са умрели за рейтинг, за това си правят бури в чаша с вода. ванко, оня мъченик за свободното слово...дали нема да продадат нова предизборно?
8
8
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Този е на свобода благодарение на една поправка в НК изработена специално за него от нашата другарка и сегашен обундсман Мая Манолова!!! ,,Честната,, Мая Манолова!!!
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен след като излезе от затвора трябваше да се захване с гангстерски рап и хората щяха да го слушат отново.