Ванко 1 във VIP Brother: Търсене на скандала или отражение на обществото?

Реакцията на хората е показателна за обществото ни
27 сеп 2018 17:00,
29

В България явно не е проблем да трупаш слава и известност, дори и да си престъпник. Жадните за висок рейтинг предавания и риалити формати смело избират хора с криминално минало, вкарвайки ги в поредния социален експеримент, целящ скандали, грубости и обиди, но окичен с етикета "ВИП".

Става дума за участието на осъдения за трафик на хора и склоняване към проституция рапър Ванко 1 в шоуто "VIP Brother", който попадна във фокуса на британския всекидневник "Гардиън", който разказва за българина в поредицата си за съвременното робство.

Според журналиста Деляна Маринова - Джуджи риалити форматите в България търсят винаги скандалите и пошлото.

"Не мога да си обясня как едно подобно предаване може да се обясни като "социален експеримент". Все пак Ванко 1 е човек, който е лежал в затвора за трафик на хора и склоняване към проституция", категорична беше тя пред Bulgaria ON AIR.

Мнението на журналиста Миглена Ангелова обаче е точно обратното - тя смята, че подобни предавания показват доколко се е развило едно общество.

"Реакцията на хората в тази ситуация е много важна, тя ме изненада. Реално България се развива, защото ако това се беше случило преди 5-6 години, обществото нямаше да реагира въобще. Друг е въпросът, че шоубизнесът у нас е с криво разбиране за тази сфера", коментира още Ангелова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа Ванко1 министър на културата
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ванко 1 фалира преди години. Ако това беше по времето на песни от вида на куките му дебнат той щеше да откаже да участва в шоуто.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето за това не гледам ферми и VIPбратоти
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тотална помия е това предаване!
2
4
 
14
 
! Отговори
Кути преди 5 години
Работети гълабчита, работети, за да карам най - хубавата кола!
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъпник хубаво, ама тези момичета, които са били уж негови жертви, са се навъртали покрай него точно щото е бил силен богатир с Мерцедес и пара. Същите продажници не биха погледнали момче с Ладичка, щото няма пари, на тези труженички окото им не би мигнало за честен и скромен човечец! Не ги съжалявам!