Александър Фол – пътешественик на времето

Във "Фамилно" гостува съпругата му проф. Валерия Фол
8 дек 2018 09:28, Анисия Иванова
8
Александър Фол – пътешественик на времето
Снимка: Bulgaria ON AIR.

В събота ще си говорим за основателя на Института по тракология към БАН през 1972 година и негов директор до 1992 година.

За човека, който участва активно в организацията на изложбата "Тракийското изкуство и култура по българските земи", която е представена в 25 страни по света, първият заместник на Людмила Живкова и министър на Народната просвета на Народна Република България – Александър Фол.

За даровития професор ще си говорим с неговата вдовица Валерия Фол, професор и доктор на историческите науки. Гледайте в събота от 10:30 часа по Bulgaria ON AIR.

В рубриката ни за фамилно пътешествие сме ви приготвили изненада. Тази седмица ще ви отведем в страните, където има невероятни коледни базари. 

"Фамилно" започва в събота в 10:30 ч. по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
гост преди 5 години
има ли още живи *** от тази фамилия.когато се изказват да знаят че историята помнии пом ия ри
6
2
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
АЛЕКСАНДЪР ВОЛ--СИ БЕШЕ ЧИСТА ***...!А , ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА "ТРАКИ".....ГО ЗНАЕМ ОЩЕ ОТ ДЕЦА!!!/....само руснаците искаха да сме "азиатци" , като тех...за да сме им роби...и длъжници/
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професорката има много неприятна визия и глас.
4
4
 
18
 
! Отговори
Реметалк преди 5 години
Траките са това което великоруската шовинистична доктрина нарича славяни. Щото как така ще си признаят те че корените и произходът им са от майка БългАрия.
3
5
 
18
 
! Отговори
СПАРТАК преди 5 години
Един от първите просветители на заспалия български народ, човекът дал самочувствие на българите доказвайки им че са траки и наследници на най-древния европейски народ и цивилизация. Истински народен будител. Велик. Поклон.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Темата е интересна и Фол е изключителна личност в българската историография, но заради Джуджи отдавна не гледаме не само "нейния" купон, но и отбягваме канала по принцип - от страх да не улучим по невнимание върха на посредственост и *** превземки.Нали имате техника за пийпълметрия и рейтинг на предаването - добре би било да се съобразявате с данните.
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпреки,че територията на днешна българия е зарината от безброй артефакти и безброй доказателства за многобройното тракийското население(според Херодот са били повече от индийците) в историята все още се натрапва социалистическата измишльотина за някакви си митични "прабългари" дошли от незнам къде си и за които абсолютно нищо не се знае!