Гергана Венкова и Златимир Йочев са новата екранна двойка в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

Стартира и нова рубрика "Зад маската"
24 яну 2019 12:25, Екип на Bulgaria On Air
13
Гергана Венкова и Златимир Йочев са новата екранна двойка в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

Към харизматичния водещ на "България сутрин" Златимир Йочев се присъединява един от най-подготвените политически репортери в страната - Гергана Венкова. Всяка сутрин от 06:30 до 09:30 часа телевизионният тандем ще информира зрителите на Bulgaria ON AIR по всички актуални теми – с коментари от различни събеседници и експерти, с репортажи и включвания на живо от ключови места.

"Гергана Венкова е топ репортер с дългогодишен опит и вярвам, че ще допринесе изключително много за развитието на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Уважаваме интелигентността и добрия вкус на нашата аудитория и вярваме безрезервно в  честния подход. Затова сме изключително щастливи, че Гергана и Златимир са новият тандем в "България сутрин". Те не са просто водещи, а доказани журналисти с ярко екранно присъствие. Във времена, когато зрелището често измества смисъла, а качествената публицистика понякога остава на заден план, това се оказва от изключително значение", казва Катерина Илиева, директор на отдел "Новини".

Преди да стане част от екипа на Bulgaria ON AIR през 2016 година, Гергана Венкова трупа опит в редица новинарски медии у нас, а през 2013 година преминава стаж и в световния новинарски гигант CNN в Атланта, САЩ. По време на CNN Journalism Workshop тя придобива опит в отразяването на извънредни събития и подготовката на важните за хората новини.

"Радвам се, че съм част от екипа на "България сутрин" - блокът, с който е наистина приятно да отвориш очи, да изпиеш кафето си и да започнеш позитивно новия ден. Разбира се, предизвикателството е голямо, но удовлетворението, че правим нещо полезно в името на зрителите надделява и ме мотивира да давам най-доброто от себе си", споделя Гергана.

Златимир Йочев е част от екипа на Bulgaria ON AIR от октомври 2017 година, когато започва да води "България сутрин". През декември 2018 г. Златимир излиза в отпуск по бащинство и тогава в неговия стол временно сяда Гергана Венкова. Сега двамата се събират в тандем, като ще продължат да поднасят на зрителите най-актуалната информация и любопитни анализи на темите на деня.

Още една новост в сутрешния блок е и стартът на новата рубрика "Зад маската". В нея всяка сряда друг доказан политически репортер – Мария Папазова, представя артисти, политици, лекари и обществени дейци отвъд публичния им образ. Пред микрофона й вече застанаха Стилиян Киров – директор на Илинойската филхармония, и архитектът, режисьор и основател на фондация “Нашият дом е България” Пламен Мирянов.

Разнообразното съдържание в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR се допълва и от личните истории на българите, които след години живот в чужбина, решават да се завърнат в България. Всеки четвъртък в рамките на „България сутрин“ рубриката „Завърналите се с Петя Кертикова“ показва какъв е животът на емигранта и може ли успехът зад граница да надделее над любовта към родината и семейството.


13
Още от Кино
А може ли Христос да се влюби в "Исус ме обича"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
2
 
! Отговори
Иван Тошев преди 3 седмици
Определено ми харесват
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имах грешката да загледам малко предаването им за култура с невероятното име Мултимедия....По скучно и снобария не бях гледал и по БНТ в псевдокултурните им предавания25247
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Геричка е най-хубавата тв от 15 години.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че те отдавна водят двамата.
6
5
 
5
 
! Отговори
Зрител преди 3 седмици
Доста смислени на фона на всичко останало в сутрешния ефир
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
водещите в тази телевизия се сменят по често от чорапите
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Новини по принцип не гледам, но от време на време пускат вечерно време приятни филми и сериали по тази телевизия.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Даже и да бяха симпатични, по тази "телевизия".............
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На мен тя не ми е симпатична нещо ...
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Симпатяги.Успех.