Бизнесът гледа Bloomberg TV Bulgaria

Зрителите избират телевизията заради качествените финансови новини
Обновена: 5 фев 2019 11:21 | 5 фев 2019 11:12, Екип на Dnes.bg
9
Бизнесът гледа Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Собственици, съсобственици, управители на компании и представители на висшия мениджмънт са сред основната част от аудиторията, която следи редовно Bloomberg TV Bulgaria. Близо 40% от зрителите на бизнес телевизията, които се доверяват на качествените новини и дискусии по Bloomberg TV Bulgaria, заемат високи ръководни позиции или управляват собствен бизнес най-често в сферата на услугите или финансите. Това показва специално маркетингово проучване сред аудиторията на телевизията, изготвено от консултантска къща "Прогрес Консулт".

Най-голям процент от анкетираните работят в сектора на услугите – над една трета. След тях се нареждат професионалисти от сферата на производството (15.2%), търговията (14.3%), финансите (12.5%), както и работещите в държавни институции (12.5%) и изпълняващи свободни професии (8.9%). Проучването показва, че аудиторията на бизнес телевизията е високообразована и е концентрирана основно в София и големите градове в страната (89,2%).

Данните сочат още, че над 60% от зрителите избират програмата на Bloomberg TV Bulgaria заради професионалните и актуални финансови и икономически новини, като 50 на сто от анкетираните са впечатлени от многообразието на теми, които телевизията предлага. Качествените и задълбочени коментари, анализи и дебати в студиото са сред основните черти, заради които зрителите се доверяват на бизнес телевизията, и са сред най-предпочитаните. Документалните филми и историите на успеха, които Bloomberg TV Bulgaria излъчва всекидневно, също са сред любимите части от програмата, показва проучването.

Около една трета от аудиторията признава, че оформя мнението си по дадена тема благодарение на Bloomberg TV Bulgaria, а близо 20% от всички анкетирани отбелязват, че успяват да се адаптират по-добре към специфичната тематика и стават по-уверени и по-добри при вземането на решения благодарение на информацията и дискусиите в студиото на телевизията.

Проучването на аудиторията на Bloomberg TV Bulgaria е поредното доказателство, че бизнес телевизията успява да изпълнява мисията си да бъде полезна за широката бизнес общност в България, включително младите хора, бъдещите предприемачи и всички, които не спират да търсят успеха. Единственият бизнес тв канал е част от портфолиото на Investor Media Group – втората най-предпочитана онлайн медийна група у нас, чиито уебплатформи се посещават редовно от над 50% от интернет потребителите. От старта си през 2015 година досега Bloomberg TV Bulgaria и талантливият екип от топ журналисти, които работят в медията, са спечелили десетки престижни призове. Само преди броени дни телевизията беше отличена и с награда от Българската фондова борса за медия с най-голям принос в популяризирането на капиталовия пазар у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
безсмислена телевизияна евреина Блумбъргза това как да прецакаме народаи да се обогатимгледат мошениците, които се опитват да направят някоя далаверанищо смислено няма в тази ТВсамо схеми за прецакване на населението
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха-ха-ха.............."качествени финансови новини"!!!! ТОВА БЕШЕ ВИЦОТ НА НЕДЕЛАТА!!! Тия шамани дърдорят глупости за финансите точно както метеоролозите прогнозата за времето - 50% ще бъде или 50% няма да бъде!!! Алоооууу..........такива "експерти" по финансите 2 седмици преди да се гътне "леми брадърс" ни разправяха каква заоблачна стабилност има в банката!!!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А "Шеф под прикритие" няма ли да рекламирате?А няма ли някой да измисли нов проект "Работник/ служител под прикритие"? Да видим какво прави шефът през работно време, работи ли нещо, че прибира пачките, пък за подчинените все няма пари?
5
1
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Не са лошо предаванията им,но са слабички със слаби анализатори,бих им препоръчал да вдигнат нивото и аз ще гледам ,но засега са слабички и скучнички,просто преразказват това което са прочели в западните медии-икономически и финасови.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да спре да гледа телевизия и да се захване за малко бизнес.
3
0
 
12
 
! Отговори
Н преди 5 години
Опитват се да подражават на разни западни аналози, но най често канят измислени бизнесмени от рода на Киро гела, които далеч не са хора издигнали се само на база знания и усърдна работа. Освен това проповядват идеологията на правителството което е назначено от външни началници. Рядко може да се чуе реален анализ. Прилича на поръчкова статия.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАХАХАААААААА
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е "висшият мениджмънт" на Бг?!Дайте ги поименно!