Официално: Домусчиев брои 185 млн. евро за Нова

Сделката трябва да бъде одобрена от КЗК
22 фев 2019 09:45, Бойчо Попов
103
Официално: Домусчиев брои 185 млн. евро за Нова
снимка: Нова ТВ

Шведската компания Modern Times Group (MTG) продаде своя 95%-ен дял в българската Nova Broadcasting Group, част от които е и Нова телевизия, на Advance Media Group. Цената на сделката е 185 млн. евро.

Сделката е предмет на одобрение на местните регулаторни органи, а постъпленията ще бъдат използвани за развитието на глобалните цифрови вертикали на MTG чрез органични инвестиции и сливания и придобивания, пояснява компанията.

Преди дни MTG нито потвърди, нито отрече, че пpeдceдaтeлят нa Koнфeдepaциятa нa индycтpиaлнитe paбoтoдaтeли в Бългapия (KPИБ) Kиpил Дoмycчиeв e cпeчeлил тъpгa зa медията чрез свързана с брат му фирма.

Нова е най-голямата търговска медийна група в България и се състои от 7 телевизионни канала, както и онлайн бизнеси, които достигат средно 74% от българското население всеки месец.

Нова генерира приходи в размер на 1,154 млрд. шведски крони (220 млн. лева), а печалбата за 2018 г. възлиза на 223 млн. крони (41 млн. лева). Компанията осигурява работа на 650 души.

Целия анализ четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
0
 
! Отговори
Махам ТВ-то преди 5 години
този канал не го гледам, не правят пакети - новини и научно-популярни, за какво да плащам за безсмислени американски филми, 30 фолк програми, и пропагандистки канали, само 2-3 новинарски ТВ-та останаха читави.Да фалирГат, не ми пука.Въпросът е как този човек е спечелил първият милион.На фона на хора с триста лв. пенсии, работили десетилетия.Не Ви щем капитализма, особено българският.Като чуя милионер, знам че е престъпник - подкрепян от властта, прал пари, контрабанда, слуга на властта и т.
90
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
:Кирчо пред съда" от Асен Босев"Кирчо наш е ученик ученикученик,слаб по български език.Много-много не чете,много писане не ще."
89
0
 
0
 
! Отговори
ЕВОА преди 5 години
Двата спортни канала за три години ще му донесат НТ на тепсия при сегашни цени от 7 лева месечно.Плащай народе.че ии друг спонсор с дълги пари влиза да изправи Левски.Дългите ръце на закона съвсем окъсяха при гербаджийте.Айде,че не се наядоха пустите управници!
88
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
При Демокрацията - свободни са само най- богатите...
87
0
 
3
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Скоро кирчо ще го търсят техните да го бият....
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краси Радков в ролята на Ванката към Слави Трифонов: Шефееее, след 4 месеца ще има ли яко арменско мандръсане?Муахахаахаха...Голям е тоя Краси!
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне ще официализират подкрепата си за властта,която до сега беше под сурдинка.И Влади Горанов ще продължава да живее в апартамента на кръстника,спокойно и щастливо.
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велико беше спасението от "Глупанари на ефира". Телевизорите се повреждаха от тяхното адско хилене и простотия. Никога повече, никъде!
83
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали щеше да строи завод за добавки, дето му отпуснаха заем от Европа, а то какво било. Едни хора си разпределят държавата и всякакви ресурси в нея и после реват за кадри на африкански заплати. Бойко и Ушото няма ли да излезат да го похвалят?Баххти смахнатата държава.
82
1
 
14
 
! Отговори
Мурджо преди 5 години
По ми е интересно коя банка му ги даде , и срещу какъв залог ! Щото и в пасиви надали ги има , да не говорим за актив . 185 милки евра си е цифра в цял свят !! Пак схема . Честито на другарите Домусчиеви .
81
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи да приключваме с Нова, да не очакваме от там да са коректор на Управляващите! Сутрин и вечер всичко ще е цветя и рози по новините ахахахахахаха
80
0
 
19
 
! Отговори
До кога, стига страх преди 5 години
Продължаваме на мълчим!!!!!! Някой чел ли е скоро учебниците по история и литература?? За тези които не знаят да им кажа, че всичко е подменено, няма ги вече националните ни герои нищо няма, всичко е подменено! И продължаваме да мълчим и да сме безучастни зрители!ЛЕВСКИ беше казал - Народе???
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Довечера по ЕВРОКОМ , Диков ще разкаже всичко !!!
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо да я прекръстят на Нова ДомБорисова :)))
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ризова прави неуморно флейти на Герб, но сега малко ще й падне товара!
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега лижеха краката на Тиквата а от сега нататък и задния двор ще му минават с език!
75
2
 
22
 
! Отговори
Пъзел преди 5 години
Бойкот на НОВА !!!
74
0
 
27
 
! Отговори
F16 преди 5 години
Гела беше най-яростния опонент на увеличаване заплатите на работниците в БГ и...изведнъж се бръкна и извади 185 млн. евро да си купи !
73
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мен НТВ вече не съществува.Не искам сред програмите, за които плащам, да има Нова ТВ.
72
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спирам да гледам НТВ.Смъкнаха от нашия гръб милионите, които му опростиха и подариха, накрая той ще ме облъчва с пропаганда от телевизиите.Доставчиците на цифрова ТВ трябва да предлагат отделен пакет с неговата ТВ. Клиентът да има право да избира пакет с НТВ или пакет без НТВ. Иначе няма да преподпиша с доставчика си. Нямам намерение да пълня гушата на Гела.