Мистика и убийство в "Дяволското гърло", а и малко цензура

Някой от най-смелите сцени били отрязани, за да не плашат зрителите
Обновена: 27 фев 2019 17:57 | 27 фев 2019 17:45, Петя Славова
6

Снимка: Facebook

Виж други галерии »
 Макар и в началото да не става ясно защо изплувал от реката труп е толкова странно престъпление, постепенно около тялото се събират няколко съмнителни факти като липса на следи, очи на овце вместо човешки и в допълнение сляпа мохамеданка, споменаваща Дявола.

Мистика и престъпление ни водят към Смолян в първия епизод от сериала "Дяволското гърло", който може да гледаме по Нова тв от 28 февруари.

Проектът е идея на Евтим Милошев, а главните роли са поверени на Владо Карамазов  - шеф на местната полиция и Теодора Духовникова, влязла в образа на таен агент на ДАНС.

Заснет със замах, с мащабни панорамни кадри от операторите Мартин Балкански и Борислав Славков, сериалът ни повежда из красивите пейзажи на Родопите, където мюсюлмани и християни живеят привидно спокойно. Покрай открития труп се промъква подозрението, че убийството носи религиозен оттенък. И макар някои от сцените да са в моргата или край мъртвеца, визията не е мрачна, а акцентира върху присъствието на планината.

Жертвата не е случаен човек, а замесен в канал за бежанци. Някъде около този мъртвец се появила и цензурата в сериала и някой от най-смелите сцени с пълзящи червеи и прочие били отрязани, за да не се плаши аудиторията, разказват от екипа на продукцията.

След  "Откраднат живот" Милошев насочва вниманието към другия най-гледан жанр - криминалния. Режисурата е поверена на  Павел Веснаков, чието име напоследък се появява и покрай сериала "Денят на бащата".

Музикалното оформление няма да ни втълпи, че в Балкана  се чуват само гайди. Напротив, една от най-открояващите се песни е на  LP.  Сценарият е ситуиран в 12 епизода и е дело на Иван Спасов, а за достоверността на историята следи криминалният психолог Росен Йорданов.

И макар в първия епизод на  "Дяволското гърло" да се запознаваме твърде схематично с персонажите, сериалът  дава заявка, че криминалният елемент се носи само на повърхността на историята, а под нея се надпреварват да изплуват още куп сюжетни линии, сред които личните перипетии на отделните образи, тъмни политически игри, открояващи се силно в малкия град. Сблъсъкът е между реалността и суеверието, а главните герои ще се поизпотят, лутайки се между двете поанти в намирането на истината.

В отделните епизоди ще видим още известни актьори като Валери Йорданов, Христо Петков, Стефан Денолюбов, Лидия Инджова, Диана Димитрова, Васил Банов, Стоян Радев и др.

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
P. преди 5 години
До Анонимен (#3)Сложих ти +, но искам да напомня, че има всякакви чешити. Има хора, които обичат силните негативни емоции. Аз също избягвам да гледам криминалвта. А криминалните новини не ги гледам. Не виждам нищо лошо, че някога (преди 1989) не даваха новини за престъпления. На мен лично това повече ми допадаше.
5
5
 
5
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Как некой по-долу намеси порняга стила, тая духовникова е само за там. Ама ако и в кревата е такова дърво, забрави...
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като в 1 серия намират брата на Петко удушен от турци.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак няма да го гледам. Не понасям съвременно кино. Колко трябва да е tъп човек, за да му е кеф да прави и гледа уродливост във всички модификации?
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това някакво пoрнo ли е ? Звучи интересно - "Дяволското гърло" , като deep throat....
1
10
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Не е ли цинично да си вадиш хляба от чуждата болка? Да, водолазите загинаха, но това не дава основание някой да изкарва пари от смъртта им.