Мъфини-еднорози, японска супа и импровизация взеха престилката на Огнян от MasterChef

Напускането му разстрои всички участници
17 апр 2019 18:15, Красимир Ангелов
6

Снимка: bTV

Във вторник хоби-готвачите в MasterChef по bTV се изправиха пред тежката задача да представят своите умения и да развихрят въображението си пред една от най-взискателните и критични аудитории - децата. Докато създаваха вкусотии, в отбор „кнабструпс“, воден от Добрин, тихата война между съотборниците оказа влияние и ястията, които приготвиха не успяха да спечелят сърцата на малчуганите. Изкушаващите и вкусни мъфини-еднорози с карамелени близалки, които носителят на имунитет Сияна сътвори, отведоха отбор „чихуахуа“ към балкона.

В първия етап на битката за място в кухнята, задачата на Добрин, Радка, Николай, Огнян, Таня и Лора бе да разпознаят съставките на японската супа "рамен".

Задачата се оказа още по-сложна, тъй като те не можеха да разчитат на очите си, а само на своя нюх, допир и вкусови рецептори.  Второто предизвикателство на борещите се за оставане в играта бе да приготвят ястие само с разпознатите от тях продукти. Липсата на основни съставки като вода и сол, накара готвачите  да проявят изобретателност и да покажат креативност.

Борбеният дух на Огнян, този път се оказа недостатъчен. Той поднесе на журито азиатско шишче със спанак, но подценяването на задачата се оказа фатално за него. 53-годишният бизнесмен напусна MasterChef на достойното 11-място. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу бяха категорични, че талантът и способностите му в кулинарията са безспорни и той не трябва да спира да готви.

Журито отбеляза, че в тази битка на пръв поглед по-слабите играчи са показали характер, а бойците не са били убедителни.

Една от най-интересните чинии беше тази на Радка, която вложи цялото си въображение и усилия, показвайки впечатляваща интерпретация на "българско суши". След тежка седмица Лора успя да се организира и да покаже своите умения като приготви отлично любимата рецепта на своя приятел. Таня поднесе безспорно най-добре изглеждащата чиния до момента в своето израстване. Софиянката успешно превърна дефекта в ефект и заслужи мястото си в кухнята на добрия вкус.

Напускането на Огнян разстрои всички участници, но професионалистите им напомниха, че по пътят към върха ще победят много противници, но също така и ще загубят много приятели. Защото новият MasterChef на България ще бъде само един.

Феновете на шоуто на добрия вкус могат да гледат ексклузивни backstage кадри в онлайн видео рубриката "MasterChef: За ненаситните" на masterchef.btv.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: MasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА ИДИОТСКО ПРЕДАВАНЕ , НЯМА ЛИ ДА ГО РАЗКАРАТ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА ... ЗАЩО НЯКОЙ СИ МИСЛИ , ЧЕ ТРЯБВА ДА МУ ГЛЕДАМЕ ПРОСТОТИЙТЕ ЦЯЛА ВЕЧЕР ???Е твойта телевизия само един канал ли има бре? Дистанционно и ОП.Аз дори не знам, че съществува подобно предаване.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера ядох вегетарианско суши, беше добро, но много хрян имаше и соев сос.
2
1
 
12
 
! Отговори
каламата преди 5 години
ТОВА ИДИОТСКО ПРЕДАВАНЕ , НЯМА ЛИ ДА ГО РАЗКАРАТ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА ... ЗАЩО НЯКОЙ СИ МИСЛИ , ЧЕ ТРЯБВА ДА МУ ГЛЕДАМЕ ПРОСТОТИЙТЕ ЦЯЛА ВЕЧЕР ??? И ТИЯ ЗАЛИЗАНИТЕ СЕ ИЗЖИВЯВАТ КАТО ФОЛК ЗВЕЗДИ ??? ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ ???
1
1
 
4
 
! Отговори
BeGe Biznesmen преди 5 години
ООО... Бъдеща работна ръка ;)