Безмилостно "Завръщане"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 апр 2019 10:43 | 21 апр 2019 10:42, Петя Славова
1
Безмилостно "Завръщане"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Още с дебюта си Андрей Звягинцев дава категорична заявка, че е сред най-добрите майстори на кино разказа.  "Завръщане" му носи "Златен лъв" в конкурсната програма на кинофестивала във Венеция през 2003 г. и веднага специалистите правят аналогия с "Иваново детство" на Андрей Тарковски, носител пък на "Златен лъв".

Сюжетът ни запознава с едно семейство. Внезапно появил се след дълго отсъствие баща решава да опознае синовете си като ги заведе на риболов. Сближаването е неловко, трудно. Отчуждеността не може толкова лесно да се преглътне. Звягинцев повежда персонажите си из руската северна пустош. Тоновете са студени, бледи, носещи белезите на пропукването в отношенията на фамилията.

Дългите кадри на оператора Миша Кричман вдишват високите дървета, дълбоката вода и едновременно с това държат на респектиращо разстояние персонажите, сякаш за да отразят човешката немощ пред силата на природата.

Звягинцев е безмилостен, надниквайки в самотата на всеки един от героите. Гледайте "Завръщане" на 21 април от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
тв преди 4 години
Загледах го. Тегав ми се стори, но обещаваше да е интересен и стойностен. Но много късно го даваха. И заспах...