Пролет пукна, а Слави? Затваря вратата като тв водещ, отваря я като...?

Ще влезе ли шоуменът в политиката?
Обновена: 8 май 2019 10:27 | 8 май 2019 09:50, Александър Попов
198
Пролет пукна, а Слави? Затваря вратата като тв водещ, отваря я като...?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На 31 юли, ако не настъпи някакъв сензационен обрат, "Шоуто на Слави" слиза от екран. След 19 години. Колкото обичан, толкова и недолюбван, Трифонов има определена харизма. Зад която са заставали десетки хиляди, засега само на концерти.

Той обяви в ефир, че напуска медийната среда, тъй като не се чувства комфортно в нея.

"От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас как е организирано и как работи и ми кажете - вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за свобода. И за начините ѝ на отстояване".

Още по темата

Едва ли някой му е повярвал, че това е основната причина за края на предаването. Та той е работил в далеч по-некомфортна медийна среда, излъчваха от мазета. Както и самият той припомни - и това шоу, и "Хъшове", и "Каналето" са били сваляни от ефир.

Истината е, че Трифонов и компания не слизат от ефира, когато са в пика на своята слава, а когато вече влязоха в една равна полоса на гледаемост, с тенденция да върви надолу. Другата истина е, че имат една лоялна аудитория у нас, гледани са много и извън страната. И това никой не може да им го отнеме.

Затова и в bTV останаха май изненадани от неговата изповед.

"Водим разговори със "Седем осми" и, както обикновено, поканихме Слави да продължим сътрудничеството си след настоящия сезон, но не сме стигнали до резултат. Все още нямаме официален отговор", посочиха от телевизията.

Всъщност нищо извънземно не се е случило - има договор, една от страните не иска да го продължи.

Витаят и слухове, че bTV ще смени собствеността си и Трифонов не се вижда като партньор на бъдещите шефове. Подобна линия обаче може да бъде потвърдена единствено от времето и самия Слави.

Сега големият въпрос е накъде?

Най-големите очаквания са Слави Трифонов да се включи в политиката. През годините той на няколко пъти се ангажира да помага на определени политици, често критикува управляващи и опозиция, застана и зад протеста на майките.

Още след падането на комунизма станахме свидетели на преливане на хора от шоубизнеса към депутатските банки. В Народното събрание са гастролирали певци, актьори, също и телевизионни водещи. Жорж Ганчев пък за малко да стане президент на страната.

19 години стигат. Историята на "Шоуто на Слави"

Мнозина виждат Слави като "българския Зеленски". Но телевизионната подкрепа не означава автоматично подкрепа и пред урните. А и Трифонов никак не се връзва в ролята на президент. По-скоро анализатори го виждат в дрехите на Бареков - да бъде ракета-носител в сега съществуваща или нова партия.

Той направи няколко сериозни стъпки в тази посока, а със сигурност има и основа, на която да стъпи. Само преди две години над 2000 души кандидатстваха в негов тв проект, една част събеседваха с него. Сред тези българи имаше завършили престижните университети Йейл, Харвард, Кеймбридж, хора с успешен бизнес в чужбина и българи с кариера у нас.

Политолози очакват той да се включи в битката за парламентарните избори, но и те гадаят под каква форма.

Проблемът на Слави е, че през годините претърпя няколко провала на политическата сцена. Застана неуспешно зад независим кандидат на местни избори, подкрепата за Меглена Кунева в ефир също не му донесе особени дивиденти. Пробва атака и срещу Бойко Борисов, но и тя заглъхна. А когато се срещнаха очи в очи - бе истинско фиаско за Трифонов и екипа му.

Има ли бъдеще в телевизия?

Независимо от многобройните си критици, екипът на Слави Трифонов се е доказал със своя професионализъм. Иначе не би се задържал толкова дълги години в ефир. Иначе досега конкуренти да бяха превзели нишата му. Но едва ли ще прави подобен формат повече. Най-вероятно с компанията "Седем Осми" ще продуцират различни предавания. Те имат опит с риалити шоута като "Сървайвър", "Мюзик Айдъл", "Гласът на България". Така ще се гарантират и приходи за немалкия му екип, както и за Ку-Ку бенд.

Засега въпросителните са повече, а отговорите ще станат ясни през следващите месеци. На 31 юли един телевизионен шоумен си отива. Въпросът е какво идва и ще ни хареса ли?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От няколко стола,та на земята! Остарял външно и като имидж!
110
10
 
32
 
! Отговори
7/8 преди 4 години
Славчо си е кючекчията на Доган."Патриотизмът'' му е маска зад която рони сълзи по избити мутри,крие пари в офшорки/за да не плаща данъци/прокарва чалгията която си ромскотурска мазна музика за опростачване на поколенията.Достатъчно поразии нанесе,време е да се оттегли ако малко му е останало достойнство.
109
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хващам бас,че няма да си ходи! Къде ще ходи и кой ще го приеме? Нито артист с артистите, нито музикант с музикантите, нито политик с политиците,нито публицист с публицистите!
108
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славчо е като компактдиск, революционен за времето си, но ненужен в днешно време.
107
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва *** и бостанско плашило на снимката ли ви е шоумен бе? да ви имам шоутата!
106
9
 
22
 
! Отговори
До 109 преди 4 години
До ахаКакви пешки бе другарю червен ***. Не може в цяла България един единствен човек да има право да критикува и обижда който си иска. Тука няма политика няма нищо, защото Славчо е един злобен и нагъл човек.
105
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неудобните въпроси към Тиквата и Гроб често са свързани с неприятни инциденти- я катастрофа, я самообесване на детска катерушка...
104
1
 
5
 
! Отговори
сори преди 4 години
космонавт
103
6
 
25
 
! Отговори
все тая преди 4 години
аз не го гледам от 15 годинитака че не ми пречеше разграничил съм се от платени хумористи на крадците мутричалгар, опростачил нациятаи нагаждач към силните на деня като тозии косминафт ако иска да става все ми е едноа може и ***
102
29
 
11
 
! Отговори
аха преди 4 години
Поклон, Слави. Мани ги тея платени пешки тука
101
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- добре е Слави да изчезне от телевизиите и да си ходи на село. Омръзна ми той да бъде единствения в бяло в цяла България. Просто не е възможно той да е втория Христос.
100
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е че спира шоуто защото се е изтъркал доста. Най-добре би направил ако се захване с риалити формати и си стои някъде на заден план, политиката не е за него.
99
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои наистина може и да виждат в негово лице българският Зеленски, но и зад украинеца се оказа, че стои едър капитал. Близо 30 години на екран в ролята на клоун а сега и политик ... не знам, не мисля, че има какво да предложи. Клоун политик и министри сценаристи, не звучи сериозно. Ако българите видят в негово лице поредния месия, нищо чудно да изгубим още едно десетилетие в безвремие.
98
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За политика нестава. Целият му екип е крайно настроен , крайно патриотично , говорят за миналото , за армии ...Това в днешно време би ни създало само проблеми. Границите са си граници и без война никой няма да върне нещо. Прекалено крайна политика винаги катастрофира. Уважавам слави , но не и концепцията , която демонстрират към момента. Политиката е опасна , когато станеш краен.
97
4
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До БългаринТочно Трифонов до момента е угаждал на всички - политици, мутри и олигарси и др.Мястото му е в миналото. Единственото положително му е, че раздаваше стипендии на млади таланти и помогна на болни хора. Друго не се сещам, а да и се прави на голяма мутра по орталъка.
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старите мутренски лица ни опротивяха да ги избираме ,давайте нови като тоя.................
95
5
 
20
 
! Отговори
до Българин преди 4 години
Точно Слави е много тясно свързан с всички, които са сега или са минали през парламента. Доста парички им изпапа. Не го използвал само, който не си е платил.
94
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави, Бареков и новинарките с баджаци са от една и съща порода. Бяха подбрани през 2000 година да обслужват линията на БосфорТВ за опростачване и дезинформация. Преди тях по Канал 1 и Ефир 2 имаше съвсем различни журналисти и водещи, ако не си спомняте.
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много точен паралел с Бареков, пък след някоя и друга година за поредния въжеиграч ще казват, че го виждат в ролята на Слави.
92
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Анонимен!Бареков не го давай като пример! Той беше директор на медия, собственост на Д. Пеевски (ако не се лъжа)!Пък и само като го видиш пиян, залян по интервютата и си правиш изводите що за отговорен човек е!!!