Пролет пукна, а Слави? Затваря вратата като тв водещ, отваря я като...?

Ще влезе ли шоуменът в политиката?
Обновена: 8 май 2019 10:27 | 8 май 2019 09:50, Александър Попов
198
Пролет пукна, а Слави? Затваря вратата като тв водещ, отваря я като...?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На 31 юли, ако не настъпи някакъв сензационен обрат, "Шоуто на Слави" слиза от екран. След 19 години. Колкото обичан, толкова и недолюбван, Трифонов има определена харизма. Зад която са заставали десетки хиляди, засега само на концерти.

Той обяви в ефир, че напуска медийната среда, тъй като не се чувства комфортно в нея.

"От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас как е организирано и как работи и ми кажете - вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за свобода. И за начините ѝ на отстояване".

Още по темата

Едва ли някой му е повярвал, че това е основната причина за края на предаването. Та той е работил в далеч по-некомфортна медийна среда, излъчваха от мазета. Както и самият той припомни - и това шоу, и "Хъшове", и "Каналето" са били сваляни от ефир.

Истината е, че Трифонов и компания не слизат от ефира, когато са в пика на своята слава, а когато вече влязоха в една равна полоса на гледаемост, с тенденция да върви надолу. Другата истина е, че имат една лоялна аудитория у нас, гледани са много и извън страната. И това никой не може да им го отнеме.

Затова и в bTV останаха май изненадани от неговата изповед.

"Водим разговори със "Седем осми" и, както обикновено, поканихме Слави да продължим сътрудничеството си след настоящия сезон, но не сме стигнали до резултат. Все още нямаме официален отговор", посочиха от телевизията.

Всъщност нищо извънземно не се е случило - има договор, една от страните не иска да го продължи.

Витаят и слухове, че bTV ще смени собствеността си и Трифонов не се вижда като партньор на бъдещите шефове. Подобна линия обаче може да бъде потвърдена единствено от времето и самия Слави.

Сега големият въпрос е накъде?

Най-големите очаквания са Слави Трифонов да се включи в политиката. През годините той на няколко пъти се ангажира да помага на определени политици, често критикува управляващи и опозиция, застана и зад протеста на майките.

Още след падането на комунизма станахме свидетели на преливане на хора от шоубизнеса към депутатските банки. В Народното събрание са гастролирали певци, актьори, също и телевизионни водещи. Жорж Ганчев пък за малко да стане президент на страната.

19 години стигат. Историята на "Шоуто на Слави"

Мнозина виждат Слави като "българския Зеленски". Но телевизионната подкрепа не означава автоматично подкрепа и пред урните. А и Трифонов никак не се връзва в ролята на президент. По-скоро анализатори го виждат в дрехите на Бареков - да бъде ракета-носител в сега съществуваща или нова партия.

Той направи няколко сериозни стъпки в тази посока, а със сигурност има и основа, на която да стъпи. Само преди две години над 2000 души кандидатстваха в негов тв проект, една част събеседваха с него. Сред тези българи имаше завършили престижните университети Йейл, Харвард, Кеймбридж, хора с успешен бизнес в чужбина и българи с кариера у нас.

Политолози очакват той да се включи в битката за парламентарните избори, но и те гадаят под каква форма.

Проблемът на Слави е, че през годините претърпя няколко провала на политическата сцена. Застана неуспешно зад независим кандидат на местни избори, подкрепата за Меглена Кунева в ефир също не му донесе особени дивиденти. Пробва атака и срещу Бойко Борисов, но и тя заглъхна. А когато се срещнаха очи в очи - бе истинско фиаско за Трифонов и екипа му.

Има ли бъдеще в телевизия?

Независимо от многобройните си критици, екипът на Слави Трифонов се е доказал със своя професионализъм. Иначе не би се задържал толкова дълги години в ефир. Иначе досега конкуренти да бяха превзели нишата му. Но едва ли ще прави подобен формат повече. Най-вероятно с компанията "Седем Осми" ще продуцират различни предавания. Те имат опит с риалити шоута като "Сървайвър", "Мюзик Айдъл", "Гласът на България". Така ще се гарантират и приходи за немалкия му екип, както и за Ку-Ку бенд.

Засега въпросителните са повече, а отговорите ще станат ясни през следващите месеци. На 31 юли един телевизионен шоумен си отива. Въпросът е какво идва и ще ни хареса ли?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринВидя с Бареков какво стана.
90
22
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Не мога да изкажа обективно мнение за г-н Трифонов, тъй като не го познавам по друг начин, освен от малкия екран! Това, което мога да кажа е, че първо той наистина се е доказал през годините като професионалист и второ на никой от текущите в парламента не вярвам! На всеки нов (несвързан с до тук управлявалите), решил да пробва да промени статуквото в България, бих дал гласа си! Така, че г-н Трифонов имате моя глас, ако решите да направите партия!
89
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо да не го изберат?Щом си избраха един пожарникар,защо не и музикант.
88
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПроблемът е, че хората си търсят месия. И като нищо ще го изберат.
87
1
 
17
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Само като видяш *** заглавие и се сетих, че "статията" трябва да е писал Сашето Попов. Саше, един съвет:Работата на журналиста е да информира, не да задава въпроси на читателите. Тия заглавия въпросите ги ползват в едни други медии, на които съм сигурен, че Днес не иска да прилича.
86
3
 
16
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Всичко прозира бе господа герберасти!Поредното проектче на мафията.Като много други.Сега номера е дали Цвъки ще ***..е Бати!
85
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе, хе...този ли ще поредния Месия, който ще бори системата? Същата система, която го направи милионер и сега ще чакаме да се бори с нея?
84
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше БосфорТВ през 2000-та, щеше да е клоун в някоя кабеларка и да пее по стадионите с чалгарки. Тогава мощно ни го натрапиха, заедно със всички репортерки от породата на Бенатова.
83
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малки панелни тролчета, пишещи за стотинки, тръгнали да ми обясняват как Слави Трифонов не разбирал нищо и не бил постигнал нищо.Идете да поискате назаем 5 лева за чипс и бира за тая вечер от някого.
82
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде Слави, резни клона на бсп от другия край.
81
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом шоферчето на СИК-аджиите стана премиер, певачника ветропоказател може да изкласи поне като кмет или евродупедат. В *** всичко е възможно!
80
9
 
17
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Отличен продавач на мартенички в подлеза на ЦУМ е Слави.
79
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам как ще зареже всички от състава на предаването, явно или мисли за своя телевизия или някакъв нов негов си проект и план, а може и да е партенка и по някое време да каже, че от Босфор тв са го убедили да остане.
78
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво би било политическото му послание към бизнеса, при положение, че самият той е офшорен бизнесмен, към работодателите, при положение, че самият той е скандално лош работодател, към творците, при положение, че си изкарва прехраната с незачитане на авторското право и интелектуални кражби, към учениците, при положение, че самият той не добута до дипломиране, да не говорим, че външният му вид издава нездравословно съществуване, а личният му живот - тотален крах. За кого и с какво е пример Слави?
77
11
 
19
 
! Отговори
политНЕкоректен преди 4 години
Може да не сте го гледали и да не го харесвате, но няма как да отречете, че той единствен си позволяваше да критикува всяка власт повече от 20 години. Сега ще ви пуснат сапунката или платените журналисти ще започнат да ви обясняват колко е прекрасно всичко в България.
76
4
 
1
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Идеята за Мостът в социумът е една стара масонска формула и трябва да имаш мозък, колкото една фитка, за да я кюлю-кюлю...в общественото пространство. Асите построиха един мост Бифрьост при Асград, и сложиха Хеймдал да го пази;))) Толкова за Мостът;)))
75
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СлаГи ще се ребрандира в политик, след това ще го употребят както си му е реда и накрая изгори като факел и ще отиде право на бунището на историята.
74
5
 
13
 
! Отговори
asd преди 4 години
Отдавна се продадоха на БСП и ДПС и затова от 10 години не съм им гледал нито едно предаване. Няма и да гласувам за тях.За съжаление ще има доста подведени и ще стане поредната временна патерица на мафиотските партии.
73
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Образовани и кадърни хора не биха си позволили да се свържат с простовато псевдопатриотично същество, което кара на крадени думи и лицемерие няколко десетилетия. Всеки, който би подкрепил Слави в каквото и да е амплоа, не е патриот, а допринася за тоталното унищожение на малкото интелект, останал в публичното пространство
72
0
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 4 години
Като си казал А,кажи и Б.Та,за кого би гласувал?Кажи,че изпитвам колебания,може пък да ме зарибиш.