Какви са параметрите на неизбежната отбрана?

Акцентите в предаването "Опорни хора" днес
11 май 2019 11:12, Александър Попов
8

Поправките за неизбежната отбрана са съобразени с решението на КС! Този закон е с различна философия от онзи през 1997-а, в който  текстовете бяха противоконституционни. Това заяви в предаването "Опорни хора" зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Предложението ни е изключително добре съобразено с решението на съда. Колкото по-разширен е обхватът на неизбежната отбрана, толкова по-малко битова престъпност ще имаме, смята Веселинов.

В предаването ще гостува и лидерът на СДС Румен Христов, който ще коментира словесната битка между премиера Борисов и президента Радев.

"Скандалите, на които ставаме свидетели са дело на реваншизъм! ГЕРБ действа правилно с исканите оставки и те до голяма степен успокояват обществото. Аз питам, защо същото не се случва и в другите партии, когато има съмнения за злоупотреби. Президентът Румен Радев не е равноотдалечен от всички партии. Това се вижда с просто око. Това споразумение с ГЕРБ би прераснало в коалиция в някои райони на местните избори", коментира Христов.

На финала д-р Стойчо Кацаров - предесдател на центъра за защита правата в здравеопазването, ще коментира основателни ли са протестите на педиатрите.

Гледайте "Опорни хора" днес от 19:00 часа в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Bulgaria ON AIRОпорни хора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
19
 
! Отговори
Джендю преди 4 години
Не разбрахте ли, че пак ни лъжат... Такъв закон означава, че,, електоратът,, ще почне да бъде обстрелва... КОЙ ще гласува пак под строй, след това...?! На туй отгоре, ще сложат и още няколко скрити казуса, че да може, този който се е защитил пак да е виновен... Не забравяйте и българският,, независим съд, който всъщност е антибългарски, и работи за политическата мафия!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова години го чакаме този закон и само ни лъжат.Айде гласувайте и го приемайте да може да си отдъхнем от тази престъпност.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето ги параметрите:1. Бойко Борисов 11 години се проваля в борбата с битовата престъпност.2. Предизборните му обещания за полицай в малките населени места се оказаха ЛЪЖИ.3. Сега си измива ръцете за провала на повереното му МВР с дъвката: - Аз съм некадърен да осигуря сигурност и спазване на законите, затова ще разрешим да се трепете един друг. Оставка за лъжите и неспособността да се справи над десетилетие с битовата престъпност? Ааа дума да не става.
1
1
 
18
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Моля никой не влиза у дома и не пипа жената и децата,защото съм глуповат човек и не съм Ви чел законите!!!