Децата са на ход в "Островът на сините птици"

Режисьорите на "Слава" и "Урок" стоят зад продукцията
16 май 2019 17:22, Петя Славова
0
Децата са на ход в "Островът на сините птици"
Снимка: БНТ

"Мечтата ми беше да направя филм за деца" - сподели режисьорката Кристина Грозева по време на предпремиерната прожекция на новия сериал на БНТ "Островът на сините птици". Утвърденият творчески тандем Грозева и Петър Вълчанов, чието дело са едни от най-награждаваните съвременни български филми "Урок" и "Слава“, стоят и зад новия проект, продуциран от обществената медия. Първата публична прожекция събра в "Кино Култура“ журналисти и хора на изкуството с творческия екип и актьорския състав на сериала, чиято телевизионна премиера ще бъде на 1 юни от 19.00 ч. по БНТ1.

От дълго време в българския ефир не се е появявал подобен приключенски филм за цялото семейство с участието на деца. Носталгията по филми-класика като "Синьо лято", "С деца на море", "Войната на таралежите" пролича и по време на прожекцията на първия епизод от "Островът на сините птици", който публиката посрещна с приповдигнато настроение и много аплодисменти. 

В сериала участие взима и актьорът Михаил Мутафов, който изиграва първата си роля в детски филм преди почти половин век именно в "С деца на море".

Малките герои от сериала: Ники (в ролята - Матей Бърнев), Алекс (в ролята - Деян Профиров), Армандо (в ролята - Калоян Христов), Габриела (в ролята - Ирина Вълкова) и Зоица (в ролята - Антониа Димитрова) срещнаха първите си почитатели. Част от децата изпълняват и песента, написана специално за филма, която вече обещава да се превърне в новия музикален хит сред подрастващите това лято. Композитор е Христо Намлиев, а текстът е на Веселка Кунчева.

"Островът на сините птици" може да се гледа в четири поредни уикенда от 1-ви юни от 19.00 ч. по БНТ1. Повторенията на епизодите ще бъдат по БНТ2 от 15 юни в съботните дни от 16.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари