Романтика с Том Харди в "Брулени хълмове"

Минисериалът в две вечери по телевизия Bulgaria ON AIR
1 юни 2019 11:15, Петя Славова
4
Романтика с Том Харди в "Брулени хълмове"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Силната, но сложна любов между Кати Ърншоу (Шарлот Райди) и Хийтклиф (Том Харди) може да си припомним в "Брулени хълмове".

Екранизацията на емблематичния роман на Емили Бронте е събран в минисериал, под режусарата на Коки Гидройк, който ни пренася в 19-и век, отразявайки достоверно тогавашните нрави. Сюжетът улавя в детайли духа на епохата, отразявайки още тогава категоричното разграничение на бедни и богати. Именно разликите в социалното положение стоят в основата на разказа и преобръщат съдбите на персонажите.

Героят на Харди е подхвърлено дете, отгледано от бащата на Кати. С годините между двамата се разпалва любов, която по-късно помита всичко след себе си.

Младата жена е разкъсана между чувствата си към Хийтклиф, но избира да се омъжи за богатия Едгар Линтън (Андрю Линкълн). Хийтклиф е убеден, че любовта му към Кати е несподелена и затова напуска дома си.

Години по-късно, в деня на сватбата на Кати и Едгар, Хийтклиф се завръща, вече натрупал богатство, с план за жестоко отмъщение. Но разбира, че Кати е бременна.

"Брулени хълмове" е единственият роман на поетесата Емили Бронте, но остава нейното най-известно произведение.  Творбата вдъхновява киното и сцената, като се превръща и в опера, и балет. Екранизация на "Брулени хълмове" има още от 1939 г. Следват такива от 50-те, 70-те и 90-те години, като сред най-известните е тази с участието на Ралф Файнс и Жулиет Бинош. Във вариацията на Гидройк, ще усетим мрачното настроение, което добре е уловено и от актьорите Райди и Харди.

Каква е драматичната развръзка на епичната любовна история между Кати и Хийтклиф и как любовта на двамата надскача границите на смъртта и се пренася през поколенията – гледайте в мини сериала "Брулени хълмове" на 1 и 2 юни от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
роман е дума - различна от произведение. Тя е поетеса - т.е. има и стихове, но те не са толкова известни...
3
2
 
2
 
! Отговори
jhfbgwl преди 4 години
"Брулени хълмове" е единственият роман на поетесата Емили Бронте, но остава нейното най-известно произведение.Браво!Никой не може да се изрази по-правилно!Майкооооо.....
2
2
 
6
 
! Отговори
Читател преди 4 години
Препрочитал съм романът поне 3 пъти, както и да го заснемат, това което си изграждаш във въображението като образи и чувствата и усещанията не могат да се пресъздадат на лента, гледаш някаква пошла игра на посредствени актьори и някакви мрачни картини и грозни физиономии, само защото режисьорът така ги е видял през бедното си въображение. Единствено сериалът "Шогун" ме впечатли повече от романа, ама той си беше преведен набързо, от някой щатен некадърник на издателство "просвета"
1
1
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
А бре вие освен повторения нещо друго излъчвате ли?