24-ото габровско биенале - "Измерения на публичното"

Всичко в "Мултимедия", която е с нов час - от 11.00 и 12.30
Обновена: 8 юни 2019 09:08 | 8 юни 2019 08:26, Петя Славова
3
24-ото габровско биенале - "Измерения на публичното"
Водещият на "Мултимедия" Даниел Ненчев. Снимка: Bulgaria ON AIR

Предаването за съвременна култура, изкуство и културно-творчески индустрии "Мултимедия“ в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR вече е с нов час на излъчване.

Всяка събота и неделя между 11.00 и 12.30 часа водещият Даниел Ненчев и събеседниците му ще продължат да предлагат на зрителите различни културни преживявания, проекти и идеи, разгледани през призмата на създателите и вдъхновителите им.

На 8 юни сред акцентите в "Мултимедия" ще бъде 24-ото габровско биенале, което събира стотици произведения на изкуството от целия свят в Музея на хумора и сатирата. Тазгодишното издание на биеналето е посветено на темата "Измерения на публичното".

Бойко Борисов и Делян Пеевски също са част от актуалните изложби в Габрово - като обект на някои от произведенията на изкуството. В разговор за наградените творби, темите и посоките на експозициите, в студиото на "Мултимедия" в събота гостуват художниците Андрей Врабчев, изобразил премиера в нова скулптура, и Антон Стайков, част от международното жури на биеналето.

Освен хумора и сатирата в изкуството, на фокус в предаването в събота ще бъде и поредицата "Детски шедьоври от велики писатели“, както и новата книга с неиздавани досега у нас писма на Чехов.

Как работи психологията и защо е най-популярната специалност в университетите на България днес? Тези важни въпроси ще бъдат обсъдени с психолога Пламен Димитров, също в събота.

В неделя, след 11 часа, в "Мултимедия" ще гостува журналистката Диана Алексиева, за да разкрие детайли за видеопоредицата "Поетите". В нея популярни български актьори представят едни от най-хубавите български стихотворения от най-обичаните ни поети.

Гост в "Мултимедия" на 9 юни ще бъде и Свилен Ноев заедно с музиката и видеоклиповете от първия му самостоятелен албум.

Зрителите на Bulgaria ON AIR в неделя преди обед ще могат да видят и откъс от изключително интересен разговор между Марк Зукърбърг от Facebook и историка, писател и анализатор Ювал Ноа Харари - за важните въпроси в дигитална епоха.

Предаването "Мултимедия" се излъчва всяка събота и неделя от 11:00 часа по Bulgaria ON AIR.


3
Още от Телевизия
Да обичаш две жени наведнъж: "Доктор Живаго"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Била съм там преди 1 седмица
Страхотен български град, чизт подреден, хубави хора, браво ГАБРОВО!
2
1
 
0
 
! Отговори
зрител преди 1 седмица
Това е предаване е ужасно скучно, 20 секунди и си заспал.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искаме Пеевски шеф на ДАНС, изберете БСП и ДПС