Да обичаш две жени наведнъж: "Доктор Живаго"

Минисериалът - по телевизия Bulgaria ON AIR
8 юни 2019 10:26, Петя Славова
7
Да обичаш две жени наведнъж: "Доктор Живаго"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Сложните интимни отношения проследява Джакомо Кампиоти в минисериала "Доктор Живаго". Създаден по най-известният роман на Борис Пастернак, историята ни поднася различни любовни трепети, зародили се по време на Първата световна война.

Кампиоти прави подробен анализ на руската интелигенция, описвайки отношенията между няколко души, принадлежащи към различни класи в обществото.Сюжетът ни вмъква в интересен любовен триъгълник. Живаго е разкъсван от силните чувства, които изпитва едновременно към две жени – Тоня и Лара.

Юри Живаго (Ханс Матисън) отрасва с братовчедка си Тоня (Александра Мариа Лара) и нейните родители, след като баща му е убит от мъж на име Виктор Комаровски (Сам Нийл).

Като млад студент Юри следва медицина, а Тоня се влюбва в него до полуда. С времето връзката им се задълбочава и им се ражда син, но ужасът на Първата световна война настъпва и Юри е изпратен на фронта. Ранен по време на атака, животът на доктора зависи от грижите на сестра Лара (Кийра Найтли), а тази неочаквана среща преобръща живота и на двама им.

Кампиоти деликатно проследява човешките слабости като не допуска твърде мелодраматични нотки да влияят на наратива. Сценарият е дело на известния драматург Андрю Дейвид, познат от работата му в  "Гордост и предразсъдъци","Дневникът на Бриджит Джоунс" и "Отело".

Сериалът "Доктор Живаго" печели 4 големи награди на филмовия фестивал в Ню Йорк през 2004 година. Част от актьорския състав са световноизвестните звезди Кийра Найтли ("Гордост и предразсъдъци", "Карибски пирати", "Изкупление"), Сам Нийл ("Джурасик Парк", "Династията на Тюдорите", "Peaky Blinders") и Ханс Матисън ("Йерихон",  "Династията на Тюдорите").

Гледайте "Доктор Живаго" на 8 и 9 юни  и 15 юни от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До баба мараМожеш да го гледаш по руските сайтове за филми онлайн. Приемам, че знаеш руски
6
0
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 4 години
Класика.Супер.Браво.За филма.
5
0
 
5
 
! Отговори
Да, преди 4 години
спомням си 1968...Слушах забраненеата тогава музика и история на Д-р Живаго, разказвана от един италианец...Чудещ се, ЗАЩО в България НЕ ЗНАЕМ нищо нито за романа, нито за филма.. Музиката беще ОЧАРОВАТЕЛНА... тя ГОВОРЕШЕ.....
4
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
искаме оригинала от 1968 с омар шариф и фантастичната музика набалалаиките
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да обичаш е едно. Съвсем друго е да издържаш и живееш. За Второто имали филм за гледане.
2
16
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Руснаците винаги са били деградета, просташка нация, която е попивала само най-лошото от чуждите култури.След революцията прецживяват бум на свободната любов, след което през 30-те се чудят какво да си правят безпризорните деца и малолетните гангстери. Любов към две жени едновременно си е диагноза шиз офрения.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филма може и да е хубав, ама тази "телевизия"..........