Световноизвестни космонавти разкриват детайли за Вселената в "Авиошоу"

Жан-Франсоа Клервоа и Александър Лазуткин пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 4 дек 2019 11:32 | 4 дек 2019 11:32, Анисия Иванова
6
Световноизвестни космонавти разкриват детайли за Вселената в "Авиошоу"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Кога могат да започнат полетите до Луната и Марс, как се развива международното сътрудничество в изследването на Космоса и как се сбъдва една мечта?

Отговорите на тези и още въпроси ще дадат космонавтите Жан-Франсоа Клервоа и Александър Лазуткин в "Авиошоу" по Bulgaria ON AIR на 7 декември от 16:00 часа.

Авторът и водещ на предаването Александър Богоявленски разговаря за втори път с Клервоа по време на престижния форум на директори и председатели на бордове на авиокомпании и производители от цял свят APG World Connect, който се проведе в Монако в началото на ноември. Екипът на Авиошоу бе единственият от България, поканен на значимото събитие.

"Ще се върнем на Луната със сигурност в следващите 10 години. Може би няма да бъде през 2024 г., както обявиха САЩ. Трудно е да подновиш разработките за апаратите за кацане на Луната. Имаме ракета, имаме космически кораб, но нямаме апарат за кацане", каза Клервоа пред "Авиошоу".

В края на ноември, по време на Дните на авиацията и Космоса в София, "Авиошоу" се срещна и с руския космонавт Александър Лазуткин.

"В началото имаше само 2 страни - САЩ и СССР. Но сега европейските държави се научиха да строят космически кораби, да правят ракетоносители. Китай излезе в Космоса и също започна сам да се развива. Вече не са само 2 страни, а могъща група. Сега вече живеем във време, когато ще видим нов скок в Космоса", каза Лазуткин.
Не пропускайте "Авиошоу" в събота от 16:00 часа по Bulgaria ON AIR.

Епизодите на предаването можете да гледате и в YouTube.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Некой си 5Технологията за кацане и излитане от Луната е изобретена от Българин и името му е Иван Ночев от Карлово. Живял е в Сан Диего Калифорния, САЩ.Щом е живял в Сан Диего - може! Ако беше живял в блатото на правешкия Шмекер щеше да изобрети супа копчета!
5
0
 
1
 
! Отговори
Бай Некой си преди 4 години
До Анонимен 3 : Младеж!?! Технологията за кацане и излитане от Луната е изобретена от Българин и името му е Иван Ночев от Карлово. Живял е в Сан Диего Калифорния, САЩ.
4
0
 
1
 
! Отговори
Льотчик преди 4 години
В момента само китайците са на Луната. Имат си и спътници които обслужват мисията им. Руснаците ги няма. Те и Гагарин утрепаха, за да не се разбере, че не е летял в космоса.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Са ъ ъъъхх! Как са кацали на Луната американците през 60те години кат няма технологии за кацане и излитане от луната ? Хамали са в студио на холивуд
2
2
 
0
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Нов скок се прави с нови технологии.Тях ги няма.Космонавтиката е на ниво 60-е години.
1
2
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Турция е единствената космическа сила :))))))))ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА