Кога ще се ребрандира "Теленор" и какво ще е новото му име?

Ексклузивно в UpDate по Bloomberg TV Bulgaria
23 яну 2020 11:21, Красимир Ангелов
12
Кога ще се ребрандира "Теленор" и какво ще е новото му име?

Кога ще се ребрандира "Теленор" и какво ще бъде новото му име – този въпрос вълнува живо маркетолозите в България. Повече по темата разкрива в интервю за технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор на компанията Джейсън Кинг.

През 2018 г. холандската финансово-инвестиционна корпорация PPF Group, собственост на чешкия милиардер Петър Келнер, официално придоби телекомуникационните активи на норвежкия телеком Telenor в Централна и Източна Европа. Тогава стана ясно, че според договора българският оператор ще има правото да оперира под норвежкия бранд в продължение на 33 месеца след осъществяването на сделката. Този период изтича през 2021 г., затова маркетолозите с интерес следят какво решение за ново име ще вземе телекомът.

В разговор с Бойчо Попов, съводещ на предаването UpDate, което тази седмица навършва 3 години в ефира, Кинг говори за възможните варианти за ребрандиране и за плановете за евентуално навлизане на нови пазари с нови услуги. Изпълнителният директор на компанията не изключи и възможността за по-бърза експанзия на телевизионния пазар чрез придобиване на кабелен оператор.

"В ДНК-то ни е да следим какво се случва, ако се появи възможност, ще я разгледаме и ако има смисъл, ще анализираме възможността за придобиване. Консолидацията е нещо, което се случва и на този пазар, и няма да спре скоро – не само към мобилните оператори, но и при фиксираните мрежи", заяви той Кинг. 

Не пропускайте ексклузивното интервю, което ще се излъчи в две части по Bloomberg TV Bulgaria в събота и неделя от 19.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: UpDateBloomberg TV Bulgaria
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи са тарикати минах през Румъния, на едно место се минава близо до Сръбската граница и получавам съобщение, че съм надвишил лимита и ми спряха телефона получих сметка 668лв.Оказа се, че когато са подписали за Роуминг с Европейския съюз има директива която гласи, че нямат право да ме таксуват по-вече от 120лв.с ДДС в държава извън EU.
10
2
 
13
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
-Ало, Теленор ли е?-Не, А1.-Ааааа, и на вас да ви....
9
4
 
8
 
! Отговори
Ненаучна фантастика. преди 4 години
Смяната на името повишава печалбата на фирмата с минимум 500% .
8
1
 
12
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 4 години
Ребрандира е на северномакедонски диалект. Тук е България и бихме желали да четем новините на правилен, книжовен български език.
7
1
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Преименувам е правилната БЪЛГАРСКА дума,другари джурналисти!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля,че цените им са добри-неограничени разговори с всички оператори в БГ,200 минути в ЕС,над 20 000 МБ интернет за 22 лв,никак не е зле! Ползавам ги повече от 12-13 години и съм много доволен! Нямат нищо общо с мошениците от А1! Ако пуснат пакет домашна телевизия и интернет,изцяло ще мина към тях!
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да оправят малко цените спрямо конкуренцията, че са най зле. 20000МВ и неогр. разговори за 35 лева няма никъде.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахаха , преди много години подписах договор с мобилтел, и постоянно ми звънят от някаква А1 да ми кажат че трябвало да си сменя тарифата !?
3
0
 
20
 
! Отговори
смок преди 4 години
И после ще настане световен мир и благоденствие?
2
1
 
19
 
! Отговори
Безсмислена статия преди 4 години
Ами то в договора пише до кога трябва да ребрандира - до 2021 г.
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да го ребрандират е ясно че са в фалит, както и виваком, а1 пък накакви мафиоти ги държат.Бизнес в бг...