Bulgaria ON AIR ще излъчи ексклузивно концерта на Андреа Бочели от катедралата в Милано

На 18 април, от 23:20, часа зрителите ще се насладят на спектакъла
16 апр 2020 14:12,
4
Bulgaria ON AIR ще  излъчи ексклузивно концерта на Андреа Бочели от катедралата в Милано

Bulgaria ON AIR ще даде възможност на българската публика да се наслади на специалния концерт на звездата на класическата музика Андреа Бочели, който се състоя на католическия Великден в абсолютно празната катедрала Дуомо в Милано. На 18 април, когато е Велика събота, от 23:20 часа националната телевизия ще излъчи „Музика за надежда“ на Бочели.

В странни и тежки за Италия времена на социална изолация и пандемия, този концерт, базиран на специално аранжирани за глас и орган свещени арии, сякаш обедини различните части на планетата в прегръдка. Идеята за концерта е на кмета на Милано – най-засегнатия от вируса COVID-19 италиански град. Той отправя необикновена покана към Бочели – да повдигне духа на нацията и света, като точно на католическия Великден пее в най-известната миланска катедрала, но сам, единствено под акомпанимента на органа в Дуомо. 

Емоционалните изпълнения на Бочели включват Panis Angelicus, Ave Maria, Domine Deus и други, а на финала тенорът завършва концерта с Amazing Grace без музикален съпровод пред входа на празната катедрала – невероятно трогателен момент, в който неподвижният и блокиран град Милано сякаш оживява.

Официално “Музика за надежда” е най-голямото стриймвано на живо класическо събитие на всички времена. Концертът е гледан в над 100 страни от над 36 милиона души и продължава да държи челни позиции в “Набиращи популярност” в YouTube.

Bulgaria ON AIR
е единствената българска телевизия, която ще излъчи събитието у нас благодарение на партньорство с Universal Music Group и YouTube.

Андреа Бочели е един от най-успешните класически артисти в световен мащаб. Има 20 издадени албума, от които са продадени над 70 милиона копия в цял свят. Изпълнявал е дуети със Селин Дион, Кристина Агилера, Лаура Паузини, Ед Шийрън, Дуа Липа и със сина си Матео Бочели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
И аз го гледах наживо...Уникален, малко позакъсняхте, но все пак добро решение
2
0
 
4
 
! Отговори
българка преди 4 години
Концерта го има в мрежата. Който иска може да го гледа и слуша. Телевизиите много изостават.
1
2
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
браво